Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Специализиран ръкопашен бой - СРБ

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

pop69 написа Виж мнение
    .... Двама от нашите ги преби един чичка с една лопата до като ония се средоточавали и киакали срещу него ....пък после били изненадани. ......
    Ами така е, като не са черпели от опита на Индиана Джоунс
    А по-сериозно, разни израелци правят бизнес от Крав Мага. Без да съм виждал СРБ, предполагам, че в същия дух може да се използват и неговите техники - самозащита на неособено подготвени или силни хора. Под "самозащита" разбирам не да седиш и да чакаш другата страна да те нападне, за да бъде боят почтен, а точно обратното, с всички средства да не допуснеш да те наранят.

Comment

Работата е там, че евреите разбират от бизнес;-)
      Трябва да им продадем СРБ-то и то ще стане световно известно;-)
      Сънят е слаб заместител на кофеина!

Comment

СРБ

С поред мен има два сериозни фундаментални бойни спорта:бокс и борба/самбо/. Идеята на Юлий Абаджиев за СРБ е преди всичко комерсиална.Той самият никога не е бил "командос"/каквото и да означава това/.Преди 9.9.1944г. в Българската армия и полиция се практикувало нещо като "Джиу-джицу"/извинете ме ако греша в понятието/,фектовка с нож или сабя,ръкопашен бой с пушка/изключетелно ефективно умение/ и ръкопашен бой с шансов инструмент.Първоначално инструктурите са били французи или българи преминали съответната подготовка.По-късно се появява немско влияние,което е естествено.Информацията ми е от първа ръка-бивши полицейски и армейски офицери.Между другото,в курса по СРБ на Юлий Абаджиев,захвата за хвърляне на нож е по немски маниер.Но идеята е добра.Интересно е защо през 60-те г.неофициално повсеместно се забранява в соц.лагера и армийте му, доброто изучаване на различни ръкопашни бойни умения....
        "Тяжело в деревне без Нагана, когда у соседа есть!..." ... ...

Comment

майор написа Виж мнение
          .Интересно е защо през 60-те г.неофициално повсеместно се забранява в соц.лагера и армийте му, доброто изучаване на различни ръкопашни бойни умения....
          Доколкото знам в силовите структури - армия и милиция това никога не е било забранено - в милицията дори се поощряваше. Забраната беше за "цивилните" и се отнасяше до източните бойни изкуства без джудо, което е олимпийски спорт /ако не греша/. Освен това бокс, борба и самбо си се практикуваха напълно легално и според мен в реална обстановка даже са по-ефективни от източните изкуства, защото са изчистени от излишната за боя философия.

Comment

Преди повече от 25 години съм служил в ОПР.
            Там съм се занимавал със СРБ. След доста вложени усилия имах ²² клас специализация. Тогава ние солдатите в това подразделение от БНА доста сериозно и с удоволствие се занимавахме тази бойноприложна дисциплина.(Ползвам тогавашните термини). Не липсваха и страхотни специалисти. Няма да споменавам имена.Колкото да сегашното ниво на СРБТ-о - то не е по-различно от общото за БА - простете но пансион за благородни девици. Виждам че доста хора го коментират без да са се занимавали.
            На всички цигани сърдечен поздрав!
            Тези които знаят какво имам предвид с този поздрав ще ме разберат, нямам етноса в предвид.
            Поздрави за съфорумците!
            За осъдените на живот и смъртта е приключение!

Comment

Kont написа Виж мнение
              Виждам че доста хора го коментират без да са се занимавали.
              На всички цигани сърдечен поздрав!
              Тези които знаят какво имам предвид с този поздрав ще ме разберат, нямам етноса в предвид.
              !
              Тъй като аз не знам какво имате в предвид, бихте ли обяснили по-подробно, какво общо имат циганите с темата.
              Относно коментирането, аз също не съм практикувал СРБ /не съм служил и в БНА/БА /, но имам представа за похватите в него, такаче не виждам причина да не се коментира.

Comment

Ами сигурно парашутистите са били много черни и са им викали цигани Или са лъжели като цигани

Comment

Ами да Ви кажа,
                  "цигани" бяха наричани срочнослужещите във едно поделение наричано ОПР - отделна парашутна рота.
                  Та с четвъртвековно закъснение ако някой от тях прочете - ПРИВЕТ!

Comment

Имаше и черни и бели имаше и които лъжеха като цигании където минеха трева не никнеше,но си мисля, че най-вече защото бяхме задружни като цигани, ха някой се обади нещо накриво на наш, ха цялата рота се изсипваше и ставаше страшно меле а да и защото ние редовно си носехме къркане от леля Гена а при една гроздоберна бригада си напълнихме водоноската с шира. Те за това ще да е било - причините са комплексни.

Comment

Kont написа Виж мнение
                      най-вече защото бяхме задружни като цигани, ха някой се обади нещо накриво на наш, ха цялата рота се изсипваше и ставаше страшно меле .
                      Ааааа, това важи и за СМУ-то - съвсем същата картинка.

Comment

uzi71 написа Виж мнение
                        Доколкото знам в силовите структури - армия и милиция това никога не е било забранено - в милицията дори се поощряваше. Забраната беше за "цивилните" и се отнасяше до източните бойни изкуства без джудо, което е олимпийски спорт /ако не греша/. Освен това бокс, борба и самбо си се практикуваха напълно легално и според мен в реална обстановка даже са по-ефективни от източните изкуства, защото са изчистени от излишната за боя философия.
                        Просто в армията не се отделяше специално внимание,вкл. и в разузнавателните поделения. Чувам,че в последно време нещата се променят бавно.Но с гол ентусиазъм...Все още не същвствува в БА,перфектна и последователна система за обучение в ръкопашен бой. Обърни внимание на третото мнение в темата-резултатът от подобно обучение е комплексен.Това, естествено зависи от много фактори на по-високо командно ниво.Но доколкото имам наблюдение, по-голяма част от офицерството/не всички/ считат личните,индивидуалните бойни умения за "детска радост".
                        Last edited by майор; 10-04-2009, 13:54. Причина: допълних...

Comment

това минава ли за СРБ?

ТУК
                          Трол по списък.

Comment

Естествено,че не! Тя общофизическата п-ка е под всякаква критика,а на нея се крепи всичко останало. Няма кой! ...

Comment

Само за сведение искам да напомня, че по време на учението Щит-82 (имаше такова нещо по времето на Варшавския договор) главнокомандващият на обединените въоръжени сили на пакта маршал Куликов е впечатлен до такава степен от подготовката на българските "командоси", че снема фуражката си и в знак на уважение налага червена барета! А подготовката им специално в частта за ръкопашния бой е именно по системата създадена от Юлий Абаджиев!
                              Сега обаче можем само да възкликнем по тоя повод "Ееех, мечти...."!

Comment

Въпрос : кои командоси в българската арми през 1982г. са имали червени барети? - баретите на МВР не са участвали в това учение.

Comment

Working...
                                X