Някой може ли да определи какво производство са тези АК на снимките?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Това какъв калашник е?
Collapse
X
-
На първата снимка не е АК, защото е със щампована цевна кутия и сгъваем приклад, следователно е АКМС. Прилича ми на ГДР-ски MPiK. Обаче специалистите са им затрили дулните наставки.
На втората не се виждат достатъчно добре за идентификация.Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
-
Dinain написа Виж мнениеПо какво различаваш АКМС от АКС-47?
Dinain написа Виж мнениеИ как разбра, че са изпилили цевите?Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
Не е руски, полски, унгарски и румънски. На севернокорейските прикладът е перфориран, следователно едва ли е и от Северна Корея. С тази полуложа от червен бакелит ми докарва на продукт на ГДР.Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
Comment
-
Ник,при АКМС-а е оребрен капака на цевната кутия.Различава се и отвътре.У нас с него бяха въоръжени чадър-бабаитите и съм го виждал от близко.Съветска направа.Тези от снимката, първата, според мен си е чисто ГДР-ска направа. Пичовете от долната снимка държат,според мен пак германски,но май са от модела МПиКМС.Обърни внимание на полуложата.
Comment
-
lobo написа Виж мнениеНик,при АКМС-а е оребрен капака на цевната кутия.Различава се и отвътре.У нас с него бяха въоръжени чадър-бабаитите и съм го виждал от близко.Съветска направа.Тези от снимката, първата, според мен си е чисто ГДР-ска направа. Пичовете от долната снимка държат,според мен пак германски,но май са от модела МПиКМС.Обърни внимание на полуложата.
Comment
-
[QUOTE=Dinain;223417]Някой може ли да определи какво производство са тези АК на снимките?
Moмчета, АКМС може да е(но не се вижда 100%) само единият от двата на долната снимка(левият). Вижте ъгъла на тръбичката към газовата камера! Останалите са си АКС всичките. ЛОжи се сменят колкото си искате и както си намерите и пожелаете. Такава варшавска изработка не съм виждал ,така че най-вероятно са азиатски. Вижте ,както др.Цонев отбеляза , мушката!
Comment
-
Dinain написа Виж мнениеВъх, тука става интересно. Чакаме и Ник да се включи. Само да не се окаже самоделкаВсяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.
Comment
-
М-да, на горната снимка са АКС. вероятно серия от 60-те, произведени извън СССР, подобен беше моят в казармата. иначе - не просто ъгълът, а като цяло - газоотводната тръбичка, захващането й към цевта, наставките за захващане на щик-ножа, захващането на сгъваемия приклад към тялото, липсата на оребрен капак на цевната кутия, малко по-големият ъгъл на приклада (макар да не се знае дали дебилът на снимката го е отворил докрай)
Comment
Comment