Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Страхотно информативно филмче за немските пушкала от ВСВ

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Страхотно информативно филмче за немските пушкала от ВСВ

Разбира се въобще не поощрявам безразборното пускане на youtube линкове, но това филмче е наистина качествено

Ако пък всички сте го гледали ще трябва да се :kill_myse и темата да изчезне безследно.
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Не знаех, че МГ39 е била с двоен спусък - един за автоматична и един за единична стрелба - според филмчето, за да може да имитира изстрел на пушка. Винаги съм мислел, че разликите със МГ42 са само по-високата технологичност и по-ниската скорострелност на последната.

П.П: от малокалибрените немски пушкала, най-много ми хареса ФЛАК-88
    This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Amazon написа
      Не знаех, че МГ39 е била с двоен спусък - един за автоматична и един за единична стрелба - според филмчето, за да може да имитира изстрел на пушка. Винаги съм мислел, че разликите със МГ42 са само по-високата технологичност и по-ниската скорострелност на последната.

П.П: от малокалибрените немски пушкала, най-много ми хареса ФЛАК-88
      не е ли мг34? иначе всики клипчета от сайта са тук: http://www.germanwarmachine.com/videos/index.htm
      :imprulz:
      Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.

Comment

малка забележка - "малокалибрен" ще да рече с калибър под 5,6мм и обикновено - с с флоберов патрон. онова, за което се говори във филма е стрелково оръжие. това е терминът. Освен това, в самото филмче има сериозни грешки в дикторския текст, като "МП-40 Шмайзер", например...

Comment

кало написа
          малка забележка - "малокалибрен" ще да рече с калибър под 5,6мм и обикновено - с с флоберов патрон. онова, за което се говори във филма е стрелково оръжие. това е терминът. Освен това, в самото филмче има сериозни грешки в дикторския текст, като "МП-40 Шмайзер", например...
          Може би е интересно да се знае ,че "МП-40" е "Фолмер" а "МП-41" е "Шмайзер", по имената на конструкторите си.

Comment

Някой наистина ли очаква сериозна информация по такъв начин и от такъв източник? Грешки има във филмчето, но не бива и да се очаква повече.
            Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
            A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

На мен ето това оръжие ми най-харесва :tup:

Comment

Прав се бе АУБ-е.И на мене много ми харесва.Човека малко говори и повече показва!впрочем купи ли си новият брой на "всичко за оръжието".Показана е една много интересна конструкция малогабаритно пищовче.Има и адрес за филм,който показва точното взаимодействие на частите и механизмите.На бас,че ще те заинтересова и че ще ти хареса.

Comment

Не съм си го купувал. Я, кажи с две думи, за какво става въпрос? :sm186:

Comment

AYB написа
                    На мен ето това оръжие ми най-харесва :tup:
                    Много впечатляващо.Великолепно и просто направено.Почти също такова, се е продавало преди 100 години в Париж.Мисля ,че с търговска марка "Голоа" .Произведени 35000бр.

Comment

boliarin написа
                      Много впечатляващо.Великолепно и просто направено.Почти също такова, се е продавало преди 100 години в Париж.Мисля ,че с търговска марка "Голоа" .Произведени 35000бр.
                      Аз съм показал клип с MG-42. Ти за какво пишеш?

Comment

AYB написа
                        Аз съм показал клип с MG-42. Ти за какво пишеш?
                        Естественно за ГСУ-1.Сега след като се вгледах внимателно разбрах за "това", с доста бледия му цвят .Благодаря за това ,че имах възможност да видя и клипчето за МГ-42.

Comment

Дай малко инфо за френското "такова" с марка "Голоа". Има ли нещо за него в мрежата?

lobo написа
                          Прав се бе АУБ-е.И на мене много ми харесва.Човека малко говори и повече показва!впрочем купи ли си новият брой на "всичко за оръжието".Показана е една много интересна конструкция малогабаритно пищовче.Има и адрес за филм,който показва точното взаимодействие на частите и механизмите.На бас,че ще те заинтересова и че ще ти хареса.

За пистолета Boberg XR-9 ли става дума? За него аз писах тук във форума: http://forum.boinaslava.net/showthread.php?t=10009 - супер оригинален е! :nod:
                          Last edited by Гост; 14-03-2008, 10:17. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

AYB написа
                            Дай малко инфо за френското "такова" с марка "Голоа". Има ли нещо за него в мрежата?
                            Нещата доста се объркаха с "това" и рекламното пано по долу за ГСУ-1 с червената ярка лента от което се вижда конструкцията на странен пистолет с принцип на действие на подобния от 1893г. "голоа"/гулоа или "mitraleuse"/.Ако това Ви интересува ,ето малко инфо.

Comment

Това го знам... Имам една книжка, в която е показано това оръжие, но не бях обърнал внимание за името.

boliarin написа
                              Нещата доста се объркаха с "това" и рекламното пано по долу за ГСУ-1 с червената ярка лента от което се вижда конструкцията на странен пистолет с принцип на действие на подобния от 1893г. "голоа"/гулоа или "mitraleuse"/.Ако това Ви интересува ,ето малко инфо.
                              Хич даже не прилича на моята измишльотина - много по-различно е френското оръжие...

Снимките са на потребителя танкиста от Харков

Last edited by Гост; 14-03-2008, 16:18. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Working...
                              X