Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Страхотно информативно филмче за немските пушкала от ВСВ

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Страхотно информативно филмче за немските пушкала от ВСВ

Разбира се въобще не поощрявам безразборното пускане на youtube линкове, но това филмче е наистина качествено

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Ако пък всички сте го гледали ще трябва да се :kill_myse и темата да изчезне безследно.
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Не знаех, че МГ39 е била с двоен спусък - един за автоматична и един за единична стрелба - според филмчето, за да може да имитира изстрел на пушка. Винаги съм мислел, че разликите със МГ42 са само по-високата технологичност и по-ниската скорострелност на последната.

П.П: от малокалибрените немски пушкала, най-много ми хареса ФЛАК-88
    This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Amazon написа
      Не знаех, че МГ39 е била с двоен спусък - един за автоматична и един за единична стрелба - според филмчето, за да може да имитира изстрел на пушка. Винаги съм мислел, че разликите със МГ42 са само по-високата технологичност и по-ниската скорострелност на последната.

П.П: от малокалибрените немски пушкала, най-много ми хареса ФЛАК-88
      не е ли мг34? иначе всики клипчета от сайта са тук: http://www.germanwarmachine.com/videos/index.htm
      :imprulz:
      Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.

Comment

малка забележка - "малокалибрен" ще да рече с калибър под 5,6мм и обикновено - с с флоберов патрон. онова, за което се говори във филма е стрелково оръжие. това е терминът. Освен това, в самото филмче има сериозни грешки в дикторския текст, като "МП-40 Шмайзер", например...

Comment

кало написа
          малка забележка - "малокалибрен" ще да рече с калибър под 5,6мм и обикновено - с с флоберов патрон. онова, за което се говори във филма е стрелково оръжие. това е терминът. Освен това, в самото филмче има сериозни грешки в дикторския текст, като "МП-40 Шмайзер", например...
          Може би е интересно да се знае ,че "МП-40" е "Фолмер" а "МП-41" е "Шмайзер", по имената на конструкторите си.

Comment

Някой наистина ли очаква сериозна информация по такъв начин и от такъв източник? Грешки има във филмчето, но не бива и да се очаква повече.
            Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
            A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

На мен ето това оръжие ми най-харесва :tup:

Comment

Прав се бе АУБ-е.И на мене много ми харесва.Човека малко говори и повече показва!впрочем купи ли си новият брой на "всичко за оръжието".Показана е една много интересна конструкция малогабаритно пищовче.Има и адрес за филм,който показва точното взаимодействие на частите и механизмите.На бас,че ще те заинтересова и че ще ти хареса.

Comment

Не съм си го купувал. Я, кажи с две думи, за какво става въпрос? :sm186:

Comment

AYB написа
                    На мен ето това оръжие ми най-харесва :tup:
                    Много впечатляващо.Великолепно и просто направено.Почти също такова, се е продавало преди 100 години в Париж.Мисля ,че с търговска марка "Голоа" .Произведени 35000бр.

Comment

boliarin написа
                      Много впечатляващо.Великолепно и просто направено.Почти също такова, се е продавало преди 100 години в Париж.Мисля ,че с търговска марка "Голоа" .Произведени 35000бр.
                      Аз съм показал клип с MG-42. Ти за какво пишеш?

Comment

AYB написа
                        Аз съм показал клип с MG-42. Ти за какво пишеш?
                        Естественно за ГСУ-1.Сега след като се вгледах внимателно разбрах за "това", с доста бледия му цвят .Благодаря за това ,че имах възможност да видя и клипчето за МГ-42.

Comment

Дай малко инфо за френското "такова" с марка "Голоа". Има ли нещо за него в мрежата?

lobo написа
                          Прав се бе АУБ-е.И на мене много ми харесва.Човека малко говори и повече показва!впрочем купи ли си новият брой на "всичко за оръжието".Показана е една много интересна конструкция малогабаритно пищовче.Има и адрес за филм,който показва точното взаимодействие на частите и механизмите.На бас,че ще те заинтересова и че ще ти хареса.

За пистолета Boberg XR-9 ли става дума? За него аз писах тук във форума: http://forum.boinaslava.net/showthread.php?t=10009 - супер оригинален е! :nod:
                          Last edited by ; 14-03-2008, 11:17. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

AYB написа
                            Дай малко инфо за френското "такова" с марка "Голоа". Има ли нещо за него в мрежата?
                            Нещата доста се объркаха с "това" и рекламното пано по долу за ГСУ-1 с червената ярка лента от което се вижда конструкцията на странен пистолет с принцип на действие на подобния от 1893г. "голоа"/гулоа или "mitraleuse"/.Ако това Ви интересува ,ето малко инфо.

Comment

Това го знам... Имам една книжка, в която е показано това оръжие, но не бях обърнал внимание за името.

boliarin написа
                              Нещата доста се объркаха с "това" и рекламното пано по долу за ГСУ-1 с червената ярка лента от което се вижда конструкцията на странен пистолет с принцип на действие на подобния от 1893г. "голоа"/гулоа или "mitraleuse"/.Ако това Ви интересува ,ето малко инфо.
                              Хич даже не прилича на моята измишльотина - много по-различно е френското оръжие...

Снимките са на потребителя танкиста от Харков

Last edited by ; 14-03-2008, 17:18. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Working...
                              X