В много теми вече сме дискутирали предимствата и недостатъците на разните видове танкове от периоде. Също в доста концепциите които са допринесли за техните характеристики. Но аз поне нямам спомен да се разглеждали "черноработниците" в едно танково съединения, всички онези съединения и машините и въоръжението им, които способстват едно танково съединение да се превърне от къпчина желязо с фиктивна ценност (РКК в началото на войната) в ефективно мобилно съединение.
Иде реч за всякаквите инженерно машини за бойното поле-мостопоставачи, минни тралове, специализирани инженерни танкове,
и тези ангажирани в тила - танкови транспортьори, ремонтниработилници.
В темата може да разгледам еи ремонто пригодноста на различните типове машини.
Признавам си че темата е инспириран до някъде от моделистките ми интереси-на скоро излезна впродажба Фамо с танков трейлер, като и Драгон Вагон.
Но основно от това че тъкмо довършвам книгат ана Хъникът за Шерманите, където повече от половината е посветена за специализираните машини на негова база.
Иде реч за всякаквите инженерно машини за бойното поле-мостопоставачи, минни тралове, специализирани инженерни танкове,
и тези ангажирани в тила - танкови транспортьори, ремонтниработилници.
В темата може да разгледам еи ремонто пригодноста на различните типове машини.
Признавам си че темата е инспириран до някъде от моделистките ми интереси-на скоро излезна впродажба Фамо с танков трейлер, като и Драгон Вагон.
Но основно от това че тъкмо довършвам книгат ана Хъникът за Шерманите, където повече от половината е посветена за специализираните машини на негова база.
Comment