If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Землянката на офицерите, където те пият уиски с фъстъци и си приказват
Чертежът на 8 страница на бронеколекцията е доста добър, понеже с тези размери после могат да се свалят липсващите дори по снимка, но аз продължавам търсенето, днеска свалих близо 1000 снимки на тази машина и нейните деривати, Сапьорният танк кърти мивки от всякъде.
Що за глупост е да си играеш в кажи-речи пълно бойно снаряжение, но без пълнител?!
Amazon, не прилича. И на мен първата ми реакция беше, че е като излязла от "Звездни войни", ама на имперските сили. Обаче не е така. Най-близо е каската на техниците на бунтовниците, която всъщност си е най-обикновена. Разгледах внимателно http://www.swtroopers.com/ , като започнах от Death Star trooper (aka Imperial Navy trooper), защото това беше първото ми предположение, обаче няма нищо подобно.
Това е другият вариант. Иначе - ако има кевлар, то той не е отгоре, а отвътре. това отгоре са калъфи (чехлы на руски). посочените два шлема вървят с маскировъчни калъфи за лято и зима.
иначе и двата шлема са неметални - от кевлароподобни материали със защита от вода (арамидни влакна теп Русар и Армос).
част са от комплексите за екипировка на военнослужещите Бармица, Пермячка. Сега има и Бармица-2, работи се по трето поколение комплекс - Ратник. включва всичко - от дрехите, бронирането, радиостанциите (Акведук и Бармица-РС) до оръжието. Например Бармица включва около 60 нещица - сред тях са АН-94 и Печенег, например.
На мен ми напомнят на хибрид между старото "яйце" и западния стандарт, произлизащ от немските каски от ПСВ. Само дето защитата на тила липсва. Тези издутини отстрани - най-сетне са се сетили че човек има уши, пък и слушалка да може да се пъхне там
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Имам следния въпрос: До колкото знам ЖП линиите в Съветския съюз са били нестандартни. Били са с около 50 сантиметра по-широки. Ползвали ли са ги немците по някакъв начин, когато са навлязли в СССР през 1941? Зададох същият въпрос на една учителка по история и тя ми отговори, че немците са строяли нови ЖП линии. Вярно ли е това? Губили ли са такова време или изобщо не са ползвали ЖП линии?
I can't continue like this - surviving in the world of nothingness.
Що ли си мислих че идеята е каската да покрива макскимално много от главата без да пречи на обхвана на периферното зрение и чуваемостта - а не да бъде шлем ала Дон Кихот дето да ти сиди на върха на главата за красота ;(
Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
[qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
きさまはしんでくださいませんか
[kisamawa shinde kudasaimasenka]
Имам следния въпрос: До колкото знам ЖП линиите в Съветския съюз са били нестандартни. Били са с около 50 сантиметра по-широки. Ползвали ли са ги немците по някакъв начин, когато са навлязли в СССР през 1941? Зададох същият въпрос на една учителка по история и тя ми отговори, че немците са строяли нови ЖП линии. Вярно ли е това? Губили ли са такова време или изобщо не са ползвали ЖП линии?
С малко под 10 см. са по-широки. Сменят се само колелата на вагоните. Става за минути.
Вячеслав Веревочкин, более 30 лет отслуживший в танковых войсках, создавать полномасштабные действующие модели бронетехники стал после увольнения со службы – Самые лучшие и интересные новости на развлекательном портале Fishki.net
Интересни истории-спомени от руски ветерани от последните войни. Спомените на Чекмарев В.А. ми направиха впечатление и ги препоръчвам за четене, не само заради свежия хумор който блика от тях, но и за интересно поднесените данни за разнообразни оръжия и оборудване, с които се сблъсква автора по време на своите митарства - най-вече в Африка.
"...7. Пациентите във форумите трябва да се съобразяват с условието, че тук не е място за интелектуални изяви от типа на философски монолози, това е лечебно заведение." - Правила за форуми
Comment