Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Възмутително

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Gaden Gogi написа
    пикчър на какво?
    oops wrong topic!! обърках се с пантерата от другата тема. и пак може да пуснеш картинки и за нея, и за останалите неща, които си видял.

Comment

Сега се забавлявах да броя какви тенекии се моткат по записа, преброих поне
      5 Т-34-85
      4 Т-34-85 префасонирани в Тигри (поне един от тях с дост акълцане по челният лист
      2 251-ци
      1 222-ка
      1 Су-100

Comment

Гога, на този етап такива възстановки не могат да станат. В момента МВР ни прави проблем за пушките Крнка, които ще използваме на Шипка и то при положение, че те са на свободен режим.Тръгне ли нещо да гърми на големи събирания МВР винаги ще правят проблем. Лека полека нещата се оправят в положителна посока. Рано е, много е рано ретро танкове да изкарваме и да си правим възстановки. Нека първо да ни разрешат за Манлихерите и Маузерите, пък накрая ще бъдат танковете. Всичко по реда си.
        То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Aaa az за никъде не бързам, пък и предпочитам танка да си ми стои в гараже вместо някакви мундари да ми го пипат, а деактивираните оръжия дали могат да стрелят с халостни патрони?

Comment

Аз бях постнал някъде по форума, че в Япония възстанвяват "Ямато" като музей. Явно в България ще останат хора, които са способни да забранят всичко, което не разбират. Или както се казва "За какво мечтае Морската администрация по контрола на корабоплаването - за пусто море и всички съдове на брега под ключ". :vb_sad: :not: :not: :not:
            Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
            Неизвестен руски адмирал

Comment

еее ама Яматото е стационарно, не пълно и скъпо, за симулации на морски битки по моему макетите рулят, а управляем съвсем спокойно се вмества в 1/350, даж емогат да се сложат и екстри: мърдане на кули и оръдия и имитаци на стрелба, а и е достатъчно компактно...дали да не пробваме нещо подобно? а езерото в Оризаре е идеално за възтановки, при известна серийност и унифицираност може да стане бързо и не особенно скъпо.....най ще ме кефи възтановка на Скап Флоу, ще е супер зрелищно.

Comment

как хвръква "роял оук" ли имаш предвид или нещо друго?

има хора с много пари. има и хора с много пари, които биха се включили в такова нещо, а може и да има собственици на туй-онуй, но те да си държат придобивките по складове именно заради режима. след 10 години ще може да си правим възстановки с все танковете.

Comment

Не-е-е-е какво му е интересното на Роял Оук, имах предвид потабянето на "флота за закрито море", а възстановка с корабчета няма да излезне особенно солено, особенно ако един кораб се управлява от няколко човека, там всичкит ему оръдейца, съвсем спокойно могат да се направят подвижни, а в 1/350 това се отнася дори за 20 мм, виж бира/кола/диня комбинацията ще излезне скъпа, все пак много народ, цял ден и част от нощта ееее, и това на плажа. даже може да е двудневно, ден първи съвместно маневриране на ескадрите, ден втори възстановка но събитието.

Comment

Абе хора, то в България няма свестен стендов моделизъм - вие възстановки на Скапа. В Пловдив има един моделисти клуб и той е нивото на Мъртво море по разнообразие. Концентрирали са се върху скоростните модели и нищо друго. Реклама - 0. За останалите градове - само старозагорци се отсрамват с някой и друг модел, но от публикуваните снимки оставам с убеждението, че наблягаме на сглобизма, за сметка на моделизма.

А за "Ямато" - нито дума. Мащабът му ще е 1:1, макар и да не е самоходна реплика. А колко скъпо ще излезе зависи от желанието да се влагат пари. Много пари - много скъпо и т.н.
                    Last edited by Odzava; 25-08-2006, 17:18. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
                    Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
                    Неизвестен руски адмирал

Comment

Че за какво ти е "свестен стендов моделизъм" още повече пък клуб? замоделите ти трябва двигател, сервота и дистанционно, при това аз визирам индустриално произведени а не самоделки, +готов пласмасов модел в 1/350, време за събиране да кажем месец, при добро желание за следващото лято може да си правим възстановки. но нещаат опират до желание и най вече до изработката на унифициран проект за контролната апаратура.

Comment

Като ходих в Полша видях в дворове на къщи паркирани 2бр. Т-55, 1-БТР и 1-БРДМ. Не знам дали са работещи, но явно никой НЕ ИМ ЗАБРАНЯВА да си ги имат.
                        Опа събудих се - ние сме в България !!!

Comment

защо смяташ че в българия не можеш да си го имаш? аз дори съвсемнаскоро получих дост примамлива оферта да си купя Т-34-85

Comment

Всъщност ако не беше тая тема дори не бих се сетил да попитам разрешено лие.

Comment

Преди време от "Стомана" с малко връзки можеше да се вземе всякаква техника която е за нарязване (е, без цев, но това се подразбира). Имаше някакви БТР-и и танкове, но не си спомням модела (може би Т-55?). Цената беше около 500-1000 лв., едни СОТ-аджии почти се бяха навили за БТР А преди време някои от Су-22 щяха да ги дават на търг за около 2000 лв. Да имаше къде да си прибера 2-3... Ако и сега цените са такива може да си съберем цяла механизирана бригада... мечти...
                              „Аз, Драгомир, писах.
                              Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

е те преди време продаваха зилове и урали с работилници (вътре със струг и пълен набор инструменти) за по 1500 лева, та едни самолети ли няма да продадат. знаеш ли Пилот, че са ги влачили по пътя тия Сута вместо да летят на тях? аз вече разказах на учението как се топлят в един военен завод - като палят дървените ложи на манлихерки от резерва. толкова сме перверзни сами към себе си като народ, че от всякъде ни приемат само за да ни гледат сеира.

кажи на сотаджиите да го купят. 100 човека сме дето пишем по-често сигурно, все ще съберем да им дадем парите. ако има самолети и са до 2 бона за мен да избереш един с повече прибори по таблото, че не ми се купуват от и-бей. догодина още един и тъй до ескадрила. после ще си купя и летище ама то ще е към 5000 лева, ще го взема на кредит. (*)*(%¹*$*¹$%¹*%(#$@#$#¹^$¹*()_*!!!!!!!!!!!!!!!!!

имам предложение. тъй като според мен в землянка се крият руски офицери то темата трябва да подсказва, че тук се пие водка и се мези със сельодка/хайвер. другия вариант е да са немци с бира, но тогава простудата не ни мърда...

Comment

Working...
                                X