няма "най-добре", има устави. и няма "по принцип", а има конкретен ТВД (с точно определено място на дивизията в него), конкретна дивизия, конкретна задача. и още - дивизията не атакува, а настъпва.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Българска народна армия
Collapse
X
-
БНА-БА написаПо принцип във военно време една дивизия на колко километра фронт е най-добре да атакува.
Много лесно се смята. Ако е на полкова организация се събират фронтовете за настъпление на полковете плюс междините между тях ,ако е на бригадна( има и такива случаи) по същия начин. Това ,обаче , е въпрос на заповеди , оценка на обстановката, ТВД, степен на важност на направлението за противника и настъпващия и т. н. Ако е ,например, в участъка на пробива се дава много тясна и наситена полоса ......
Comment
-
БНА-БА написаЕдин въпрос относно офицера.
Един БНА комбат какво трябва да носи в командирската си чанта освен карта,тефтер и моливи и гумичка
На въпроса: по -добре беше да питаш за КВ или за КР защото КБ си имаше ,а и сега си има, цял щаб начело с НЩ, който играе роля на командирската чанта.:-)))))) НЩ чертае картата на КБ ,а комбатът си гледа боя!
В нея трябваше да има още : командирска линийка; фенерче(трицветно);флагчета за управление;схема на огневата система на отбраната( отделна от картата)....... сигурно има и още ,но не ми се мисли повече!
БНА-БА написаАха ами с какви ПВО системи са разполагали.
Знчи по БНА време към мотострелковите батальони е имало и ПВО взводове,вероятно взводът е бил въоражен със Са-7
Comment
-
Чувал съм за флагчета но в БА сега но не съм чувал за флагчета повреме на БНА флагчетата са червено и бяло но незнам за какво се използват а и за какво са флагчета при един мотострелкови батальон.
Ми то щатното разписание от БНА май е същото както и сегашното разписание.
Това ли е бойна схема.
Comment
-
БНА-БА написаЧувал съм за флагчета но в БА сега но не съм чувал за флагчета повреме на БНА флагчетата са червено и бяло но незнам за какво се използват а и за какво са флагчета при един мотострелкови батальон.
Ми то щатното разписание от БНА май е същото както и сегашното разписание.
Това ли е бойна схема.
Флагчетата сега са останали от БНА! Използват се за управление на бойния ред или колоната при загуба другите средства за управление( например при радиоподавяне със средства за РЕБ, след ядрен удар и др.). Също по време на спазване на радиомълчание по различни причини.
А са червено и бяло защото това са верните цветове! Виж мартениците ,ЦСКА и т.н.:-)))))))))))))))))))))
Comment
-
Ами за щата,май не се е променил много от времето на БНА до сега?
Според това което знам за сега за БНА мотострелкови батальон:
3 роти
Свързочен взвод
инженерен взвод
медицински взвод
ПВО взвод
противотанков взвод
И за какво е червеното и за какво е бялото флагче?Last edited by БНА-БА; 15-04-2008, 21:52.
Comment
-
БНА-БА написаАми за щата,май не се е променил много от времето на БНА до сега?
Според това което знам за сега за БНА мотострелкови батальон:
3 роти
Свързочен взвод
инженерен взвод
медицински взвод
ПВО взвод
противотанков взвод
И за какво е червеното и за какво е бялото флагче?
В момента е много по-различен защото всички батальони се водят самостоятелни!
Флагчетата са такива за да се виждат по-добре! Нямат отделно предназначение. Виждал ли си артилерийски стрелби ? Това приложение го изпуснах!
Comment
Comment