Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Официална тема за загадки и тестове

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

На мен викторината ми харесва, но за съжеление нищо не разбирам от оръдия :cry:
    Затова следващият път обещавам да да прочета повече за артилерийските системи.
    Ето я загадката и от мен.Слагам две снимки. На едната виждате войник в доста заплашителна поза( няма да ви карам да познавате, кой е това, защото и аз самият незнам, снимката съм я купил преди 4 години) Въпросът ми към вас е какво е оръжието в ръцете му и какво знаете за него. По какъв повод е правена тази снимка?
    На другата снимка също се виждат войници. Те пазят самолети. Какъв тип са тези самолети?Каква система са пушките сложени на пирамидата? По какъв повод е правена тази снимка?

Това е от мен. Вярно въпросите ми не са много лесни, но не са и много трудни-средна трудност ги слагам. Чакам вашите ЛС! Успех! :tup:
    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Брех, мисля, че втората особено е много ценна снимка...
      ми за нея мисля, че са самолети Албатрос и е правена на летище Мустафа паша на пролет 1913
      за първата, ако е опълченец от МО Опълчение, възможно е да е Шаспо, нали, нямам идея, макар че с такива ли щикове са били, май да

Comment

---

Възможно ли е да е Бердана 2 ? Шапсо са с големи, подобни на ятаган байонети, доколкото се сещам.
        Не оръжията,а хората убиват. И да не забравямe, че войната е нещо наистина ужасно!

Comment

Какво е това
          T/D=(0.00005021)D0.07144[(W/D3)(V/C)2Cos3(Ob)]0.71429

и каква е разликата с това

T/D=(0.30386)D0.25[(W/D3)(V/C)2]0.625
          това не е точно въпрос за загадка, самият аз в момента се образовам, адмиралите ни сигурно веднага ще познаят, това ми е подсказката

Comment

Аз малко се позабавих с отговорите си, тъй като само двама души ми отговориха. Та ето ги отговорите:
            На първата снимка е сниман Български войник от Сръбско-българската война 1885. В ръцете си държи пушка Бердана 2.
            На втората снимка и запечетан един епизод от Балканската война. Български войници охраняват два Български самолета Сомер-Канар. Пушките подпрени на пирамида са Манлихер обр.1888.

Ще гледам следващият път загадките да бъдат по-лесни
            То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Working...
            X