If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Това животно мяза на 'Маузер-Т', това просто пленени бройки от Немците обърнати в 12.7 ли са или е имало серийно производство по време на гражданската? Питам защото и аз не знам
Мотая се тук от известно време и не разбирам кой е -фил и кой е -фоб ... и мисля, че вече е твърде късно да питам!
Точно моите са, но селският батальон не си е правил труда да иска разрешение или поне да посочи източника. Какво правят в обява за "капсолно" оръжие не е ясно.
Отгоре надолу на горната снимка: Мурата обр. 22, Арисака обр. 30, Арисака обр. 38, Арисака обр. 38 карабина, Арисака обр. 99 и т.нар. обр. "И" (Каркано за японския ВМФ). Снимката е стара и не включва някои други японски пушки; ето една по-нова, която включва Мурата обр. 18 и Арисака обр. 44:
Attached Files
Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Аз не можа да разбере, какво е това?
Вероятно част от "бинарна" снаряд (раздельно-гильзового), но какво точно?
П.С.
Посмотрел более внимательно, видимо это части идут исключительно к управляемым ракетам-снарядам (расположены рядом) но все равно назначение не совсем понятно.
Наверное они служат для упора и фиксации перед выстрелом из пушки ракеты-снаряда, и для передачи к ракете-снаряду электро импульса при выстреле для срабатывания двигателя ракеты-снаряда.
Dinain;
Това е Британско от ПСВ, може би и след това, име не мога да предложа но комбинира елементи от Mk V, Whippet и Vickers I (така изглежда поне). Предполагам няма повече от 5-6 произведени?
Мотая се тук от известно време и не разбирам кой е -фил и кой е -фоб ... и мисля, че вече е твърде късно да питам!
Comment