Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Задачка закачка

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Задачка закачка

я да видим какво мислите за БТР през ВСВ. и кой ще заеме първо място, тук за разлика от танковете нещата не са толкова сложни, като разгледаме такива параметри като:степен на защита, подвижност, капацитет, евентуално въоръжение.
    Аз моят фаворит ще си го премълча, за по-интересно, само ще спомена че е британско творение, доста масово, и има нещо австралийско в него, но няма да кажа какво.
    то даже не е една машина а поредица, но са със сходни данни.

Айде бе никакви предположения ли няма??? Ще подскажа че австалийската следа е името на машината (по-точно семейството мошини), тя се е използувала в Италия, Европа(не че Италия не е в Европа ама е друг ТВД) и Бирма

Comment

ами единствения английски бтр който знам, той не е съвсем бтр даже, е т.нар. Bren Carrier и той наистина навсякъде участва. Ама тия машини не са ми специалност...
      albireo написа
      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

студено, мнооого студено, Айде да добавя че БТР-а не е съвсем и изцяло британска конструкция, пък и темата не е само да одгатнете, трябва да дадете и своите номинации, въпреки че за тебе мога и сам да се сетя какво ще кажеш

Comment

Universal Carrier?...
          albireo написа
          ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

неее, не четеш внимателно, казах че има нещо австралийско в името, айде още малко подсказки, доста от британски машини носят имена на животинки, примерно жаба, костенурка, кентавър (айде това последното е полуживотинка)

Comment

Оп, чак сега видях тази тема.
              Фаворитът на Гоги ще да е прословутото "Кенгуру", което доколкото си спомням ползват почти в цялата Британска общност.

Comment

абе ти да не ми говориш за бронирани коли???
                albireo написа

Comment

Въпросното кенгурче си е баш БТР - побира до 20 солдатина и макар да не е въоръжено (е могат да му сложат някоя картечничка) е сравнително добре защитено (поне на фона на масовите БТР-и).
                  Инак конкретно по темата - първо трябва да направим уговорката, че през ВСВ на практика няма истински БТР-и или поне такива, достойни за названието . Всичките са импровизации на тема съществуващо шаси и малко броня. Но като масовост и удобство бих споменал немските и сащиански модели - те вършат напълно работа, ако и да не са достатъчно защитени (но никои не са) и проходимостта им да оставя да се желае повече.

Comment

ами нищо не намерих в нета за него... не че се престарах да търся, но смятах че ако е нещо толкоз разпространето, ще излезе веднага...
                    albireo написа

Comment

10x за голум, само ще добава че Шерман Кенгуру си е серийна машина, поне до толкова до колкото не е импровизация в полева работилница а е преработвано по официална поръчка, Прийст К3енгуру носи до 21 човека, бух казал мнооого прилично а и защитата е на нивото на ОБТ (ако и понятието да не е отвърдено тогава) което позволява пехотата да следва танковете съвсем плътно.
                      Относно преработките: и 251 и М2 М3 М5 са специално разработени машини. абе М2 не е БТР, това е артилерийски влекач, ако и брониран.

Comment

Imperial Friedrich написа
                        ами нищо не намерих в нета за него... не че се престарах да търся, но смятах че ако е нещо толкоз разпространето, ще излезе веднага...
                        Трябвеа в книжките да гледаш

Comment

Нямам аз книжки за хамерикански и ингилизки бракми
                          albireo написа

Comment

Уууууу кон с капаци , а има доста интересни машини, особенно британските.

Comment

ха!
                              ограниченията са изцяло от финансово естество, а ти гарантирам, че библиотеката ми за германска техника надминава твоята за съюзническа значително ама аз се занимавам по-сериозно, а не просто едно от тук едно от там
                              albireo написа

Comment

Working...
                              X