Не се сещам какви са тези, Динайне, ама така на вид - изглеждат като системи с малък обсег за защита от ударни самолети или вертолети, а не системи със среден обсег, каквито по-скоро се обсъждат в последните "врътки" на тази (доста криволичеща) дискусия. Може би затова не се споменават.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвременно ПВО
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
piston написа Виж мнениеМоже ли по-подробно, че ми стана интересно...
Comment
-
Едното е Рапира, другото най-вероятно ADATS(подозирам в изпълнение като за Тайланд) и определено са далече от обсъжданите тук системи. Горе долу неща от ранга на Оса или на Стрела 10. Това в отговор на ГолумКървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Dinain написа Виж мнениеТова са "Рапира" и "Кротал" (британска и френска система), наистина са с по-малък обсег, макар че за "Кротал" дават 16 км.
ПП - В този аспект може би е редно да направим уговорката, че сочените навсякъде максимални далечини на поразяване са при оптимални условия за ЗРК и ракетата му. В реалността максималната вероятност за поразяване на цели се постига на дистанции често до 40-50% от сочените за максимални.
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеВ американските полеви ръководства ефективния обсег на ранния HAWK е даден 26 км. Максималния обикновено се сочи 30.
Comment
-
RIZAR написа Виж мнениеНа ракетата или на радиолокационната станция ???
Comment
-
кало написа Виж мнениемежду другото, именно С-125 и неговите модернизации са най-точният аналог на Hawk
Ако видиш някъде С-125 в състава на дивизионната ПВО, може да ми драснеш едно ЛС. Да се разберем за аналозите
Днес реших да разровя по-дълбоко в историята на съветската войскова ПВО и по едно време съжалих. И там се оказа пълен бардак, много митове и мурзилки.
Какъв Бук, какъв HAWK. Бук никога не е бил в дивизионната ПВО, а в АРМЕЙСКАТА. Негов аналог е Пейтриът
Comment
-
Не мястото, а задачите определят кое на какво е аналог, недей стига до абсурди. Организационно Бук е в зенитно-ракетна бригада (както съм написал и по- рано), която е на подчинение на КП на ПВО на армията. Това ще да рече, че е част от единната информационно-управляваща автоматизирана система. В зрбр има 4 дивизиона Бук, чиято бойна задача е именно прикритие на мтсд и най-вече - тд в бойния им ред, оттам и изискването за верижно бронирано шаси.
Аналог на Пейтриът в армията е С-300В и модификациите му.
Ще ми е интересно да разбера и малко за "бардака, митовете и мурзилките", но ако източникът са форуми, по-добре не споделяй
С-125 е аналог на Хоук, защото изпълнява сходни задачи - обектово ПВО против цели на средни и малки височини на средни(за 60-те) дистанции, със сходна мобилност, каналност по цели и ракети.
Сравнението по място в организационната структура е абсурдно, най-малкото щото няма пълни съответствия в тия структури, да не говорим за бая сериозни принципни разлики. В този смисъл аналогията се търси най-вече според задачите.
Comment
-
кало написа Виж мнениеНе мястото, а задачите определят кое на какво е аналог, недей стига до абсурди.
кало написа Виж мнениеОрганизационно Бук е в зенитно-ракетна бригада (както съм написал и по- рано), която е на подчинение на КП на ПВО на армията. Това ще да рече, че е част от единната информационно-управляваща автоматизирана система. В зрбр има 4 дивизиона Бук, чиято бойна задача е именно прикритие на мтсд и най-вече - тд в бойния им ред, оттам и изискването за верижно бронирано шаси.
кало написа Виж мнениеАналог на Пейтриът в армията е С-300В и модификациите му.
кало написа Виж мнениеС-125 е аналог на Хоук, защото изпълнява сходни задачи - обектово ПВО против цели на средни и малки височини на средни(за 60-те) дистанции, със сходна мобилност, каналност по цели и ракети.
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеХристос воскресе!
Ако видиш някъде С-125 в състава на дивизионната ПВО, може да ми драснеш едно ЛС. Да се разберем за аналозите
Днес реших да разровя по-дълбоко в историята на съветската войскова ПВО и по едно време съжалих. И там се оказа пълен бардак, много митове и мурзилки.
Какъв Бук, какъв HAWK. Бук никога не е бил в дивизионната ПВО, а в АРМЕЙСКАТА. Негов аналог е Пейтриът
Според мен, при модернизираната "Печора" са постигнати по-добри технически параметри от С-300 Б . Това е обусловено от новите въведения, които са били невъзможни през 80-те год. Освен това ракетата на старата Печора е имала големи възможности, но поради специфичната роля, която й се е отреждало е била, така да се каже, малко "скопена".
При това положение Венецуела става страната в Латинска Америка с най-добро ПВО, в пъти по-добро от това на Аржентина, Бразилия и Мексико.
Comment
Comment