Shelenberg написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Гергьовденски парад
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
-
Специално ще подчертая, че униформите на Търновският регионален клуб са шити в Търново, а платът е даден от председателят Върбан Минев .
танкиста от Харков написаПарабелум, да съдейства пред собствениците на форума, спешно да се отвори в нета една страница за дружеството и там да обявяваме всички предстоящи мероприятия. Ако има някакви условия ще ги обсъдим. Обаче е по-добре да е в този нет, а не в отделна страница или кой знае къде. Защото и членовете на дружеството, и кандидатите за нови членове, и симпатизантите са тук. И тук им е мястото!! :nworthy:То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Хубави снимки с юнаци на тях, въпреки опитите за скромничене сте се справили отлично и ми допадна разнообразието в униформите, като естествено най-много ми допаднаха Маузера и останалите хайдути, но това е защото имам силно пристрастие към някои оръжия от онзи период. Като гледам май ще трябва да се запиша и аз в някой клон на дружеството, нищо че почти през цялото време не съм в България.
Comment
-
Marines написаParabellum, имаш една голяма бира от оня с шашката .
Разбрах, че си бил голям майстор на дървото така че ще те помоля да ме имаш в предвидТо исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
mellisa написаАз ще задам може би много глупав въпрос, но не намирам отговор и разчитам на вас.
На някои от шапките и калпаците, в това число и този на Парабелум например има извезан кръст, известен ми като лоренски кръст/Croix de Lorraine, символ на Forces Françaises Libres (FFL), Свободните Френски Сили, °free frenchs°, създадени от Дьо Гол.
От къде идва обаче и какво е точно българският символ ?
До колкото си спомням това са различни интерпретации на Христовия кръст.Едни го рисуват с три черти други с две,а ние си го рисуваме с една черта(поне от както аз се помня) . Горната черта дефакто е табелата с надписа който се закачва над разпнатия с неговото провинение, а най долната представлява трупчето където се заковават краката.С течение на времето кръста придобива днешния си добре познат на всички изчистен вид или може би различните църкви го рисуват по различен начин.Но както и да е нарисуван това е кръста на който е бил разпънат Христос.
Comment
-
Кога станах началник?
:nworthy: :nworthy: :nworthy: :nworthy: :nworthy: :nworthy: :nworthy: :nworthy: :nworthy: :nworthy: :nworthy: :nworthy: :nworthy: :nworthy: :nworthy: :nworthy: :nworthy:
:nworthy: Ау, леле!!! Сега яка ми гърбина. Щом съм началник ще разпоредя всеки който има юнашко сърце да пише във форума и да прославя страната, народа и организацията ни :nworthy:
Като гледам снимките, какви сте готини, само за парад и пр. :rock:
Уважаеми Парабелум, в устава, като че ли няма възможност за обявяване на почетен член, обаче с този жест ти направо стана герой на годината. Жалко че се разминахме. Прии следващото ти явяване на границата, ще те открия и ще бъдеш наказан с един подарък. От мен. За спомен. :rock: :1087: :fire:От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!
Comment
-
танкиста от Харков написа
Уважаеми Парабелум, в устава, като че ли няма възможност за обявяване на почетен член, обаче с този жест ти направо стана герой на годината. Жалко че се разминахме. Прии следващото ти явяване на границата, ще те открия и ще бъдеш наказан с един подарък. От мен. За спомен. :rock: :1087: :fire:То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
танкиста от Харков написа:nworthy: :nworthy: Драги Парабелум, Моля разгледай и другите страници на дружеството и си кажи мнението:shrug:То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Ден на Ботев и на падналите за свободата на България
Днес 01.06. 2005г.в 11.30 ч. пред паметника " Майка България " във Велико Търново, в чест на падналите за свободата и независимостта на Отечеството, на почетна стража застанаха членовете на клуб " Традиция ". Знамената се носеха от синовете на клубните членове.
Очаквайте снимки.
__________________________________________________ _______________
Само смелите яздят конете на бурите.За да запази себе си, народът отделя своите честни и здрави синове в особено братство, от което изисква самоотверженост до смърт.
Б. Дрангов
Comment
Comment