Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Разни нещица от моята колекция!

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Ето я моята К98к. Не е ли красавица? Събирал съм я част по част.Всичко е чисто ново. Цевта е само на 5 изстрела и на толкова ще си остане
    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Това е най-новата ми придобивка. Щик за пушка М1 Carabine
      Много съм доволен от покупката. Нека да си призная- съпругата ми го купи
      То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

-нямам думи, лягам си щаслив

Comment

Ramazai написа
          -нямам думи, лягам си щаслив
          Само да си спомня къде съм си скрил колекцията от патрони :roll:

Comment

Щикове на въоръжение в Българската армия

Ще разковаваме дюшамето, а?
            На нож!

Comment

На снимката редом с М95 има пачки с островърхи (тип "S") куршуми на патроните. Напишете нещо за тези боеприпаси, моля, aз лично съм запознат само с 8mm боеприпаси с "О" куршум.
              Не оръжията,а хората убиват. И да не забравямe, че войната е нещо наистина ужасно!

Comment

Този патрон е създаден от Унгарците през 1931 година с цел да замени устарелият 8х50 боеприпас обр.1888. Промените са две. Гилзата е увеличена със шест милиметра и куршумът е направен островърх. Това довежда до увеличаване на началната му скорост от 560 на 750м/с. Благодарение на това далекобойността на пушката М-95 се увеличава.
                В общи линии това е за този боеприпас. Ако имаш някакви допълнителни въпроси питай.

Comment

Working...
                X