Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Разни нещица от моята колекция!

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Та реших тука на гол тумбак чифте пищови да сложа.Моля да ме извините за самохвалството ми,но какво да се прави.Колекционерска краста.Трябва на някой да се похваля!

Пушката,която е спечелила всички сражения и е загубила всички войни.Нашата Гордост!Манлихер М95

То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Parabellum,
    Можеш ли да ми кажеш какво означават означенията върху
    щикът на Манлихерата
    Бях ти споменал, че имам такъв но не е в много добър външен вид
    затова пък мога да твърдя със сигурност, че е участвал във ВСВ
    SNN

Comment

Nice :tup: На нож ! Бая е видяло това пушкало
      Ruhm und Ehre der Waffen SS

Comment

Originally posted by "С.Николов"

Parabellum,
        Можеш ли да ми кажеш какво означават означенията върху
        щикът на Манлихерата
        Бях ти споменал, че имам такъв но не е в много добър външен вид
        затова пък мога да твърдя със сигурност, че е участвал във ВСВ
        Означенията върху щика,означават името на производителят.Най-често срещаните клейма са австрийски и унгарски.Понякога се срещат ножове произведени в "Солинген"-на тях в основата на острието пише Solingen
        То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Ето още красавици.Без първата горе всички други имам.Първата е образец 1885 година и никога не е била на въоръжение в България.

Comment

Много приятна гледка, по моему.
            "Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"

И други затворници
            нека четат пред вратите
            нашата памет остъклена
            с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"

Comment

Всичките ли пуцат?

А проблеми с властите имаш ли?
              Dulce et decorum est pro patria mori

ОТТУКА ЗАПОЧВА РОДИНАТА -
              СЪС ГРОБ НА НЕЗНАЕН ЮНАК,
              НАД КОЙТО СМЪРТТА Е ПРЕМИНАЛА,
              СМЪРТТА НЕ И ВРАЖИЯ КРАК.

Comment

Като сложиш патрон, пуцат. :lol:
                Той да си ги варди, че иначе ще го накарат да дупчи цевите.
                scharfschutze ®

Comment

Е моята колекция е малко по-слаба Mauser-а го взех с 2 кутии с патрони докато Щаера-само с два патрона.Кутйките са картонени и приличат като тази на снимката.По късно намерих още патрони за 98К.С приятелите сме изстреляли около 30-на броя има още толкоз но не отказвам още

Comment

Забравих да кажа, че Mauser-a е произведен 1943 и целиа е в щампи със свастики :twisted: Нямам щик за него такаче ако някой може да ми продаде или да ми намери от къде да си купя предварително БЛАГОДАРЯ.

Parabellum-аз имам за твойта пълнителче(празно за съжаление)аре бартер за патрон От долу има орел с пречупен кръст.

Comment

ВОЕННО ИЗКУСТВО

Начи, тези орли са WaA, съкращение от WaffenAmt, което май се превежда като кабинет по въоръженията. Печатът представлява малко орелче върху пречупено кръстче, а отдолу буквите WaA и някакъв номер, една до три цифри. Понякога орлето с кръста може да е редуцирано просто до няколко чертички, особено на по-малки или заоблени детаили /обикновено в такъв стилизиран вид е примерно на щиковете К98/ . Печатът се среща на всякакъв вид армейско въоръжение и снаряжение - оръжия, кутии за муниции, кобури, паласки... направо по всичко, без храна и облекло. Бива сух вдлъбнат или мастилен /първият вид е в повечето случаи, вторият го има примерна по газовите маски/
                      Значението на този печат: той идва от Армейската Приемателна Организация /хлабав превод /. Това е контролен орган по снаряжението и въоръжението на армията. Значението на печатът е точно това, че предметът е одобрен за употреба в армията и отговаря на изискванията за качество.
                      Към предприятията са зачислени WaA инспектори, които надзирават производството, качеството на продуктите, и като одобрят произведеното, подпечатват го и го пускат към фронта. Разбира се, едва ли група инспектори са подпечатвали примерно стотиците хиляди кутийки патрони, по-скоро и това е бил някакъв автоматичен, конвейрен процес, като обаче разбира се инспекторите са изслдвали и одобрявали за подпечатване дадената серия от нещо си там.
                      Накрая, споменатите номера - доколкото знам, всеки WaA номер принадлежи на определен инспектор или на група инспектори. Обаче това длужностно лице/лица е прикачено към определено предприятие. Така че по WaA номера може да се определи точно в коя фабрика, работилница или завод е произведен съответния предмет.

Така че Ramazai, ако цитираш точния 2 или 3 цифрен номер, може да се разбере в коя точно фабрика е правена пушката /стига да не си пише направо на нея /

Та това е за WaA, аз поне така съм разбрал нещата, коригирайте, ако греша.
                      На нож!

Comment

Waffen Amt, много 'p'-та си му насложил
                        albireo написа
                        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

А, да, да, именно, тия Рта да ме убиеш не знам от къде съм ге навървил! :lol: :lol: :lol:
                          На нож!

Comment

Чесно да си призная не сам виждал да има някакъв номер под печатчето(щеше да ми направи впечатление) но ще погледна спецялно.
                            Както споменах има го на няколко места такче някъде може пък и да има.

Comment

Ramazai написа
                              Нямам щик за него такаче ако някой може да ми продаде или да ми намери от къде да си купя предварително БЛАГОДАРЯ.

Parabellum-аз имам за твойта пълнителче(празно за съжаление)аре бартер за патрон От долу има орел с пречупен кръст.
                              Щик ще имаш.Ще ти дам . Това с тенекийката, аз имам около 300 такива тенекийки барабар с патроните.Всичките са чисто нови в картонени кутийки. Свастиката означава, че са произведени в Австрия. След юни 38-ма година Австрийците започват да слагат свастики на дъното на Манлихеровите патрони

Comment

Working...
                              X