моля всички коилеги специалисти по-хладно оръжие да ми помогнат за приблизителна датировка и проверка за автентичност на тази кама!
закупих я днес въпреки сериозните съмнения които имам!
Значи вероятностите са според мен 2
1. ново копие (реплика по образец от 20-30те години), демек- менте
2. добре запазен предмет от първата половина на 20в. с печат на манифактурист от габрово
съмненията:
доброто състояние, печата с & между буквите
доказателствата ;
на определени места по дръжката се забелязват малки язви с дебела ръждичка с черен цвят и малки петънца патина по месинговите дръжки(също където има язвички-шупли от отливката)
иначе уверението на продавача :lol: е че изделието е пазено в ракла от около 40 г. :lol: а пък аз имам чуството че ако изобщо е автентично поне е лъснато и полирано едно хубаво!
Та значи искам безпристрастно мнение без притеснения че ще ме нараните!!!! благодаря!!!
закупих я днес въпреки сериозните съмнения които имам!
Значи вероятностите са според мен 2
1. ново копие (реплика по образец от 20-30те години), демек- менте
2. добре запазен предмет от първата половина на 20в. с печат на манифактурист от габрово
съмненията:
доброто състояние, печата с & между буквите
доказателствата ;
на определени места по дръжката се забелязват малки язви с дебела ръждичка с черен цвят и малки петънца патина по месинговите дръжки(също където има язвички-шупли от отливката)
иначе уверението на продавача :lol: е че изделието е пазено в ракла от около 40 г. :lol: а пък аз имам чуството че ако изобщо е автентично поне е лъснато и полирано едно хубаво!
Та значи искам безпристрастно мнение без притеснения че ще ме нараните!!!! благодаря!!!
Comment