Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Mannlicher Carcano

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    #16
    За италианките

    :sm100: Стрелял съм с два модела "италианки" и с две ловни карабини Берета. По правило всичките издават един висок чак неприятен ултразвук, от който болят ушите и който е по-различен от звука при изстрел на Манлихера или Маузерка. И турския Маузер също. Това вероятно се дължи на калибъра -6,5 и началната скорост. Иначе пушчицата е много лека и приятна за носене и употреба. Има 6 патрона за разлика от повечето традиционни стандартни системи, които са с 5. Патроните са по-тънки и по-леки и може да се носи по-голям запас. А щикчето на единия от моделите - М-91 е голям майтап. Зъба за заключването му се износва бързо, а има и голям допуск и то увисва надолу. Виждал съм побългарен вариант със завързан с тел за цевта щик!:shrug:
    :tup: Иначе тази пушка се слави и с това, че лесно може да се преправя за калашников патрон. Цевта се отвива и на нейно място се завива калашниковата. В патронника се поставя една дървена вложка за да не се разместват напред патроните и това е. Челото на затвора, по-скоро дъното на гилзата на италиянския патрон 6,5Х56 е същия размер като патрона за Калашников - 7,62Х39. А такива патрони за сега има бол. Трябва само да се простреля, за да се видят мерните прибори. Може и оптика да се сложи. Само за бракониерски подвизи и не дай боже за други подобни занимания.:fire: :stupid:

    :sm100: На въпроса на Мелиса за бързата стрелба ще отбележа, че по време на войната в съветската армия има почин за бърза стрелба с винтовка Мосин 7,62 мм. мод. 1891-1930 г. Даже имам някъде книжка на изобретателя на тази стрелкова методика. По начин на зареждане и стрелба тя е идентична с Карканото. Става дума за бързострелство и прецизна стрелба, без използване на оптика. Въпреки това, след определен обем от тренировки се постига много-голяма точност на попаденията. И голям брой изстрели за малко време. Ще потърся книжката и ще пусна данните. :nworthy:

    :twak: А за Кенеди - да ме извинява колегата, но цял свят вече е убеден, а в медиите излязоха доста материали, че стрелците са били поне двама. Но комисията Уорън предпочита да твърди, че стрелеца е един и няма други-с други думи няма предварителен заговор и няма какво повече да се търси. Осуалд уби Кенеди, Джек Раби уби Осуалд, после набързо умря от рак в затвора и край на въпросите. ДА ама НЕ!, както викаше един наш прочут с Ге-образната си стойка журналист. А последиците от премахването на Кенеди са отчетени много отдавна и не искам да се повтарям.
    Last edited by танкиста от Харков; 25-05-2005, 11:12.
    От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!

    Comment


      #17
      танкиста от Харков написа
      А за Кенеди - да ме извинява колегата, но цял свят вече е убеден, а в медиите излязоха доста материали, че стрелците са били поне двама. Но комисията Уорън предпочита да твърди, че стрелеца е един и няма други-с други думи няма предварителен заговор и няма какво повече да се търси. Осуалд уби Кенеди, Джек Раби уби Осуалд, после набързо умря от рак в затвора и край на въпросите. ДА ама НЕ!, както викаше един наш прочут с Ге-образната си стойка журналист. А последиците от премахването на Кенеди са отчетени много отдавна и не искам да се повтарям.
      Хайде да приложим "скалпела на Окам" - ако е възможно да е направено от един, защо да търсим двама? Възможността е напълно доказана, но трябва да се четат факти, а не да се слушат медиите. Медиите имат една цел - тираж. Като няма за какво да пишат подхващат Осуалд, Бермудския триъгълник, Тунгуския метеорит и т.н. Теории за заговори, за "тях" и "те" са градят най-лесно и нямат нужда от доказателства - чичо Сталин го знаеше това отлично.
      Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
      A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

      Comment


        #18
        Parabellum написа
        Склонен съм да твърдя, че Карканото има по-силен откат от М95 и по-рязък звук.
        По-силният откат се дължи на факта, че в първите две трети от цевта шестте нареза вървят праволинейно и чак в последната една трета те се завъртат. Именно на това се дължи по-силният откат на Италианката.
        E az ne sum koi znae kakuv strelec , no govorq ot sobstven opit......
        M95 ot polojenie legnal vru6ta 50 kilogramov 40vek s 20 sm nazad :-)
        a 6 milimetrovata samo trepka( az nabludavam otstrani . streleca e jena :-))
        a kogato strelqm az use6tam priqtnata toplina na naturtenoto ramo :-)

        nqkoi kaza za dobroto prikladvane....az 6te kaja drugo : koito ne e prikladil dobre m95 6te se nau4i da prikladva pu6ka

        Comment


          #19
          В отговор на запитването на Мелиса

          :sm100: Открих обещаната брошура и тук пускам някой данни от нея:

          :sm100: През 1947 г. е публикувана малка книжка на Гвардейския младши лейтенант Ф. Я. Немцев, в която той представя своя методика за водене на бърза и ТОЧНА стрелба, с руска трилинейна винтовка Мосин, обр.1891/30 г. Неговите усилия за постигане на бърза и точна стрелба започват през 1942 г. През м. октомври 1944 г. той представя на военното командване своите постижения.

          Някой постигнати резултати:

          -Стрелбата се провежда от позиция лежешком, на разстояние 100 м,
          -Време за стрелбата -1 минута,

          Първи опит: В мишена 50 Х 50 см.
          -Дадени изстрели - 48. От тях 34 попадат в площ 34 Х 20 см.!!!

          Втори опит: след 15 минути в гръдна мишена.
          -Дадени изстрели - 45. от тях 37 попадат в гръдната мишена!!!

          Трети опит: след още 15 минути, в мишена 50 Х 50 см. и отпред гръдна
          мишена,
          -Дадени изстрели -55. От тях 45 са в гръдната мишена а останалите 10 в другата!!!

          :rock: По твърдения на Немцев, максималния резултат който въобще е възможен да се постигне от добре трениран човек, с тази пушка, за 1 минута е -65 точни изстрела. Самият той за 52 секунди дава 50 изстрела, 40 точни в гръдна мишена и 10 в мишена 50 Х 50 см. отзад.

          :rock: :wall: Както се вижда от посочените примери, човека е постигнал изумителни постижения!!!:1087:

          :stupid: В следващите години, Немцев развива методиката си, като започва да тренира по много мишени, разположени на голямо разстояние, по линията на фронта и в дълбочина. Ето някой постигнати резултати от него и от неговите ученици:

          -Немцев сам, като стреля от позиция лежешком на фронт 50 метра и дълбочина от 100 до 150 м. по 25 поясни мишени.
          -Време за стрелбата -1 минута,
          -Дадени изстрели - 35. Точни попадения 34,като в някой има по 2 попадения. 1 изстрел е неточен.

          Немцев сам, като стреля от позиция лежешком по 50 мишени разположени от 80 до 200 м., които представляват противникова атакуваща група.
          Време за стрелба - 1 минута.
          -Точно поразени 40 от всичките мишени!!!

          Упражнение с 3 стрелци скорострелци. Отбива се "настъпление" на 55 "противника" на ширина на фронта от 100 метра. Стреля се в дълбочина по мишени:
          -глави - на 100-150 м.
          -гръдни - на 250-300 м.
          -поясни и цял ръст - 300 м.
          -картечници - 400-500 м.
          -оръдия - 700-800 м.
          За 49 сек. са поразени всичките 55 цели с разход 63 патрона.!!! Двама стрелят по далечните мишени, а един по близките.

          Упражнение за 7 скорострелци. Отразява се настъпление на 2 роти "противник" - 203 мишени , "атакуващи" в цял ръст на разстояние от 80 до 200 м, с фронт на настъпление от 200 м.
          :rock: За 1 мин. всички мишени са поразени с разход - 210 патрона. Немцев поразява 40 цели а останалите по около 27.!!!

          :sm100: По твърдение на самия Немцев, обикновен боец може да се научи да стреля бързо и точно, като за 5-7 дни тренировки, може да даде 20 - 25 изстрела с 16 до 20 точни попадения!!!:rock: :fire:

          :fire: След всичките тия цифри, ако се върнем на пушката Манлихер-Каркано, ще се убедим, че с нея също могат да се постигнат подобни резултати. Дори може да бъдат и по добри, защото тя стреля с патронни тенекийки с по 6 патрона. Така при по-голям брой изстрели, се спестява доста от времето за презареждане. Самата пушка е по-лека и има по-малък откат. Така по запитването на Мелиса, дали може с тази пушка да се дадат 3 изстрела за 8 сек., може да се отговори утвърдително. А доколкото си спомням, при разследването на Ли Харви Осуалд, имаше някаква руска връзка. Той ли беше ходил в СССР или нещо подобно. Изводите са за Вас. Това е! :nworthy:

          :nworthy: Абе, кеф!!!:nworthy:
          Last edited by танкиста от Харков; 02-06-2005, 10:52.
          От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!

          Comment


            #20
            танкиста от Харков написа
            A доколкото си спомням, при разследването на Ли Харви Осуалд, имаше някаква руска връзка. Той ли беше ходил в СССР или нещо подобно.
            Много интересна информация, танкисте! Резултатите са впечатляващи също.

            Руската (съветската) връзка е следната - Осуалд се мисли за голям революционер-марксист и в САЩ му е тясно, та емигрира в СССР :1087: . Там се жени за рускиня и работи в завод за телевизори. С пропагандна цел му е даден "полковнишки" апартамент, обаче дори на КГБ им писва да се занимават с тоя хахо и му дават зор да си събира парцалите за америчко. Осуалд се връща, мизерува (защото не може да се задържи на никоя работа за повече от два месеца), забърква се отново с кубински "революционери" и какви ли още не; останалото е известно. Осуалд, накратко, е бил пълна сачма.
            Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
            A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

            Comment


              #21
              Аз мога само да кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ на всички вас
              Вие сте златни :nod:
              "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
              Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.

              Comment


                #22
                Представете си си само ако този руснак беше набарал наша М95-колко ли изстрела в минута щеше да направи?
                То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

                Comment


                  #23
                  Ако има един сандък с патрони, може да пробва да се поупражнява човек с нашенката... :fire: Ако другаря Немцев беше провел тези изпитания шест-седем години по-рано :1087: и беше пообучил тоз-оня, може би Втората световна щеше да свърши по-бързичко - нямаше да останат немци на Източния фронт. :twak: :church: Сетих се за онзи виц: Попитали шампиона по бързо сечене на дърва къде се е обучавал. "В Сахара", казал той. "Ама как, там няма дървета? "Вече няма..."

                  Comment


                    #24
                    А ти представяш ли си немците преди войната да бяха се сетили да се упражняват с К98к по бързо стреляне?Щеше да стане мор ! И без това статистиката показва, че немското отделение през ВСВ води най-плътен огън. Абе мечти!Темата беше за друго!
                    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

                    Comment


                      #25
                      За точното бързострелство

                      :wall::nworthy: :wall: :sm186: Останало ми е някъде из главата, че на Дойран и по южния ни фронт през ПСВ, също се е тренирало точно бързострелство. Използвал се е факта, че при обстрел на противника, повечето наши войници се крият в изработените от тях убежища. Стоят само няколко наблюдатели, за да няма изненади. Ако противника започне атака, те трябва да открият първи точен и бърз огън, докато излязат другите войници и се извика групата за подкрепа, която по правило осъществява контраудар "на щик". Обаче къде съм го срещал това, нямам никакъв спомен. Имаше една книга с много снимки накрая, точно за Дойранската епопея и ако не се лъжа там беше споменато някъде. Уф, старост-нерадост!!!:wall: :twak: :nworthy:

                      :nworthy: Ако някой знае нещо по темата, Моля да го пусне!!!:nworthy:
                      От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!

                      Comment

                      Working...
                      X