Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Възстановки в Полша....

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    #16
    Eх Танкисте по-добре не може да се каже!!! :nworthy: :nworthy: Скоро сигурно Османското присъствие /нали така е модерно да се нарича робството/ ще стане Марсианско присъстивие :argh:
    На нож!

    Comment


      #17
      Това да се прави възстановка на сражение без да бъде представена едната страна, си е пълен идиотизъм. Интересно, поне във възстановките по похода на Владислав Варненчик е нямало такива забрани.
      Като оставим настрана въпроса за неадекватността на някои управляващи, снимките от възстановките на поляците са наистина супер. Десет възстановки на година, с бойна техника и специални ефекти... Наистина са безкрайно напред с материала.

      Comment


        #18
        Благородна завист!

        Ами имат си хората, що да си нямат като и те са народ и управниците им са си управници. Или както се казва: всеки народ си заслужава управниците. Някой от вас да знае някога в таз държава нещо да е било като хората или хората да са си били на местото. Ние нашата си история не пазим, а камо ли за нещо дето е останало от някой друг. То ако не беше така ще можеше да се намери оружие от нашето минало, а то каквото се намира все е било крито, заравяно, покривано - щото все някой е измислял закони или по-точно са измисляли глупости, че видиш ли може да се стъкми я някоя завера, я някое въстание - просто да умреш от смях ли, от яд ли. Ако не вярвате питайте бате Джоко Росич колко ядове е брал за сабите си, че били с остриета по-дълги от 12 см. А по нашата земя какво ли не е имало. Аз самият съм се возил на Опел-Блиц - камионите дето се виждат на снимките на поляка. Ама а сега намерете един такъв и то в движение. Не съм сигурен, че и в киноцентъра ще се намери, щото вече не се снимат филми за съпротивата. Добре, че сега малко са се поуталожили нещата, ама то не се дължи на туй, че са се оправили, ами защото хоасът е голям. А като гледам оправията в държавата едва ли в обозримото бъдеще ще се стигне до законово решаване на статута на клубовете, щото то за това дето трябва няма и не правят качествени закони, а пък тез дето ги правят - додето ги направят и следващите почват да ги нагаждат по себе си и като погледнеш все си тъпчем на едно место.
        Танкиста се вайка за барутеца, аз ще река, че и той не е проблем и има от къде и колкото трябва да се намери, ама няма механизъм по който да протече процедурата.
        Извинявайте, аз май се поувлякох и въобще не правя предизборна агитация, щото много не я долюбвам политиката, а още повече тия дето я правят. Трай коньо - пък дано доживеем и ние до мащабите на поляците! Нек сме живи, нек......... :imperial: :fire:
        Не се гаси туй що не гасне!

        Comment


          #19
          Тъй,тъй,тъй!Право думате всички. За всичко сте прави.За съжаление онези мазни гъзове-наречени депутати и въобще т.нар. елит продължават да ни ебават по всички параграфи. На тях не им пука, че Българите вече са малцинство в собствената си държава. нали има мангусти, които ще ги изберат пак за по едно безплатно кебапче.
          Въпросът е друг-от няколко места приятели ми споменаха де на шега и де на майтап, че ще хващат гората-а това вече е лошо. Щом Българинът започва да се шегува по този начин значи ще падат зелки-но както й да е-отплеснах се.
          та за какво беше темата? А да за Поляците и техните възстановки. Ами щом ние не можем да правим в България такива неща-нищо не ни пречи да ходим на гости у Поляците и да ги правим. Лека-полека да се завържат приятелства и познанства, пък останалото лесно.Ще си купим пушки, и униформи, които ще стоят на съхранение в нашите приятели и като им ходим на гости ще се правим на каквито искаме и както искаме-щом тяхната изстрадала държава позволява да се правиш на СС-овец.
          То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

          Comment


            #20
            За изложбата

            :fire: Искам да направя съобщение!!! Ще го пусна и на други места!!!
            :1087: Най-после изложбата е готова!!! :wall: На 30 март от 16 часа ще бъде открита, вероятно от министъра на ВР. В София, зад Съдебната палата в Музея на МВР на ул. "Лавеле" ¹ 30.
            :wall: След доста трудности и караници вече завърши събирането на експонатите и горе-долу си влязоха във витрините. Остават още някой подробности, но те ще се оправят. Всички които искат, нека заповядат на откриването. И да поканят и те свои приятели. За да има навалица. Сложили сме интересни неща. Аз си занесах почти всичко. Е, почти! Даже се свалих от стената две саби, които ми красят къщата и децата ми се разсърдиха, че било празно без тях. Ама така е като искаме да правим реклама на шантавото си хоби. :rock:
            От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!

            Comment


              #21
              Аз с удоволствие бих отишъл, но докато най-сетне получа възможност да се върна в София, най-вероятно изложбата ще е приключила :vsad:
              Няма ли някакъв начин, както е практиката на Запад, да се направи нещо като мъничка брошурка със снимки на избрани експонати? Ако това не е осъществимо, може ли поне като се окрие изложбата, да пуснеш няколко снимки тук?

              Comment


                #22
                Ако може Танкиста да обясни как е минало Откриването на изложбата. Ако пък има статии от вестници и списания описващи събитието изложете ги тук.
                То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

                Comment


                  #23
                  Абе щяло да има в Шумен въстановка сега за битката при Одрин с латинците.Традиция имали пръст в тая работа пак
                  ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

                  Comment


                    #24
                    Ето две снимки от възстановки на битките при Кан лятото на 1944 г.

                    Втората с масата войници ми се струва доста добре.
                    Attached Files

                    Comment


                      #25
                      Този пък с какви петна е? :sm186: Това гащи от италиански камуфлаж ли са?
                      На нож!

                      Comment

                      Working...
                      X