Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Възстановки в Полша....

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Възстановки в Полша....

Един стар клиент от Полша току що закупи скромно количество щикове за К98 Маузер за разни въстановки на техния клуб "Reenactors Group 7 AA 4 Panzeer Division"....и понеже го обвиних че май ме послъгва нещо с тия възстановки, човека ми изпрати тези снимки от поредната възстановка на техния клуб....
    Не съм предполагал че хората могат така да се вживяват в тия неща....тия направо ме разбиха ! :fire: :fire: :fire: :rock: :rock: :rock:
    Attached Files

Тези симпатяги като се водят Panzeer Division имат ли накой друг танк?
    Ееееех. Защо ли и в България не правехме подобни въстановки...
    „Аз, Драгомир, писах.
    Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Аз съм доволен и на нещата, които се правеха за Шипка. Все пак за нас това е много по-важно от ВСВ.
      albireo написа
      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Интересно, никога не бих предположил че Вермахта би бил на почит в Полша точно. Поляците са обикновено безкрайно горди със собствената си военна история, а на снимките има хора само в немски униформи. Но явно всичко е възможно.
        Костюмите им са доста добре изпипани, а дори и репликите на отделните елементи по униформите не са никак евтини, да не говорим пък за репликите на машините. Мисля, че отговорът на въпроса на Пилота защо в България не се правят такива неща, се съдържа в цената на подобни мероприятия.
        Това пък ме навежда на мисълта, че тези от снимките може да не са само поляци, а да има и чуждестранно участие, което е обичайна практика при всякакви възстановки. Както и да е, определено снимките са впечатляващи и безкрайно интересни, а ние можем да си мечтаем един ден да направим нещо подобно и в България. Лека полека и това хоби ще придобива популярност и последователи и може би някой ден ще можем да се зарадваме на някоя много хубава възстановка и у нас.

Между другото, тези ентусиасти от Полша страничка в Интернет имат ли, където да гледаме още, защото наистина е интересно.

Comment

TVV....
          Ше знаеш, нищо чудно тия машинарии да не са реплики...специално за мотоциклета говоря...и тук ги има. Писах му на моя човек, сигурно чак утре ще ми отговори, ако имат сайт, ще го пусна тука...

Comment

Може, ама ако някой има истински машинки от онова време, все си мисля че би си ги пазил. Айде, мотоциклетите как да е, ама бронираните машини? Виждал съм сайтове, в които правят реплики. На една от снимките се вижда танк (на още първата снимка на която са легнали край пътя двама души да правят засада с РПГ). Интересно ми е, това нещо, макар и вероятно реплика, как го регистрираш и после как го возиш по пътищата, без да предизвикаш масова паника и засилен полицейски интерес?

Comment

БТР и нагоре не са реплики (но го има варианта да са следвоенно производство, както например много Hetzer-и)

Тия от танковия музей Кубинка имат даже Pz.IV в движение и също и един Pz.38(t) който съвсем наскоро (преди година някъде) реставрираха. По света има и много други машини в движение. В Англия даже имат Тигър в движение, но за сега само веднъж са го изкарвали и то само на една кратка обиколка. Ако догодина пак го изкарат, дано да мога да си позволя времето и средствата да отида.
              albireo написа
              ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Танкът прилича на Т-34, така че е съвсем възможно да си е истински, такива предполагам са останали доста по източна Европа (а и в Китай, Близкия Изток и т.н.т.). Друг въпрос е как се придобива, легализира, деактевира оръдието, съхранява (за това ще е необходим доста голям гараж), придвижва и прочее... Ако един ден стигнем до там, да имаме ентусиасти за възстановки със собствена бронирана техника, ще е супер, но някак си не си го представям в близките 10 години.

Comment

Значи Поляците и не само те, но и Руснаците даже си имат свои клубове.Тези клубове се събират по интереси-клуб на Петропавловски полк от времето на Александър Първи или Николай Първи.Шият си униформи, въоръжават се и правят възстановки.
                  Ще спомена само, че във филма Gods and Generals в масовите битки са участвали много клубове почитатели на отделните полкове-по този начин филма става невероятно добре изпипан и ефектен.
                  У нас клуб Традиция проходи миналата година с Възстановката на Шипка-като за начало е Много добре, лека полека ще направим възстановки и на по съвременни събития-нека да не забравяме , че престъпниците в Парламента при думата оръжие изпадат в паника-а представете си какво ще стане ако те бъдат помолени да се направи възстановка на Превземането на тутракан през 16-та? те ще се побъркат горките, защото ще трябва да разрешат на 100-тина души да се въоръжат с Манлихери открито-пък и да не забравяме, че все още не сме пораснали.Аз дочух за глупостите направени от нашите Опълченци при Шипка-стрелба, безобразна и по-късно в хотела.Още сме малки.Като поотраснем ще започнем да си играем и с Манлихери.Засега ще запъваме чакмаците и ще се радваме на това което правим и имаме, защото и то е много.
                  То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Супер снимки!!! Верно си е това, не само в Полша, ами даже и в Русия си има клубве, дето се обличат не само като червеноармейци или американци, но и германци. За машините - смесено е. Някои се правят от нищо - вземат камионски шаси и по снимки и чертежи го превръщат в брнирана разузнавателна кола Или пък примерно използват следвоенни полуверижни машини Татра, които са почти точно копие на немски такива /сигурно заводите са произвеждали немски през войната/. А пък има и не малко оригинална техника възстановена и използвана.
                    Гледах уникални снимки от Полша. През войната едип полуверижен влекач, немски, пада в река. Преди няколко години го вадят и постепенно говъзстановяват до невероятно състояние - след като е претърпял бойно повреди, повреди от падан и после 50 години под водата Вярно е, че сме малки. Хората от нищо правят нещо. А ние тук нещата насила ги съсипваме, като в измисления Военно-исторически музей...
                    На нож!

Comment

Ето какво ми изпратиха от Полша, качвам го с оригиналния коментар :

but is no fresh since 7 months.

this link is for short move from our battle IX 2004. this year we have about 10 battles

this link is from our batlle II 2005

Поне да се накефиме на снимки !

Comment

От кой град са колегите от Полша ?

Comment

Не съм го питал, дадох му линк към нашия форум, предполагам че ще включи....
                          Всъщност, току що намерих в документите адреса му....града е Люблин - Lublin

Comment

Гледай ти !!! Два незабравими месеца от моя живот са изкарани в Люблин и околностите му... Пазя най-хубави спомени за града и ...полякините

Comment

За възстановките у нас

:rock: Наистина поляците са събрали много интересни неща. Много ми е чудно, как са решили въпроса със стрелбата и то в населено място, пред публика. У нас такова нещо не може изобщо да се помисли! За сега!!! На Шипка е имало големи усложнения за стрелбата. Това принуди ръководството на клуба да наеме специална фирма за илюминации, която имала всички разрешителни от КОС и нещата горе-долу са станали. Не знам как шуменци са решили въпроса със стрелбата на тяхното оръдие. В момента се правят две оръдия и също не ми е ясно как ще гърмят законно. А и барутец отива доста. Трябва от някъде да се купи. И там разрешителни и пр.
                              Съществува и още един проблем за наличието на противник. Първата възстановка преминава с въображаем такъв. Нашите политици не дават гък да се издума за турски аскер и атаки по баира. А аз таман си бях харесал в Киноцентъра, една униформа на турски паша и щях да се правя на Сюлейман. Със сърмен колан. Дори мерих 5-6 колана, та да извадя най-дългия, че да ми стане. Защото съм обличък. Като турски паша. Даже щях да науча няколко турски команди и псувни, за да съм по-убедителен. И Мартинка имам и Колт Нейви ще си намеря и една турска сабя щях да си докарам. А сега Йок!!! Да си имаме политиците. И да си ги носим на рамо. Пак! :rock:
                              :nworthy: Тия чехите дали не си мислят, че ще им се расърдят французите или австрийците? Или руснаците и германците? Или кой ли още, дето е участвал при Аустерлиц. Само ние ще се правим на абдали. За да пазим етническия мир. Дрън, дрън!!! :twisted: :sm113: :rock: Тия нашите политикани май, че кукувица им е изпила мозъците!
                              :sm186: А тия поляците, колко могат да се жалват от германците, че са ги трепали. А от руснаците? И пак правят възстановка, и на едните, и на дугите, и на себе си!!! Щото са хора.
                              Излезе малко по-така, но извинявайте, ама наиситина има за какво човек да се ядосва. Понякога. :nworthy:
                              Last edited by танкиста от Харков; 22-03-2005, 12:45.
                              От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!

Comment

Working...
                              X