TVV написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Последната ми придобивка :)
Collapse
X
-
Imperial написаСигурен ли си? Аз не съвсем, но може и така да е.
Иначе темата наистина се разми, като в този случай изобщо не е въпроса в символите, а в забраните за притежаване на разни предмети в разни страни.
Comment
-
Ба, след като аз мога да променя едно айпи, то какво ли могат да направят хора, които си и разбират от това? Така че който иска, винаги си влиза и пазарува от ebay.
Парабелум, длъжна съм да защитя един от символите, които познавам доста добре - не мисля, че свастиката е глупав знак! Като изключим последния век, в който тя е била доста отрицателно натоварена, свастиката далеч не е символ на злото. Напротив, още от праисторическите времена е натоварена с много позитивна енергия и смисъл, фактически почти няма цивилизация, която да не я е използвала в изкуството и културата си.
Във Франция и Германия действително продажбата на подобни предмети е забранена, което е напълно разбираемо, предвид параноята на двете страни за всичко свързано с Втората световна война. Слава богу, че не се намирам в тях и тук спокойно можах да си купя първото издание на Mein Kampf, по принцип в книжарниците има много книги за Третия Райх. За изображенията, имам пуловер с изображения на велики личности от 20ти век в това число и Хитлер в униформа и със свастика на ръката и никой никога нищо не ми е казал. Всъщност тук гладат повече на кръв ако носиш американското знаме или някакви символи, отколкото напомнящи за Третия Райх...О времена, о нрави !"Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.
Comment
-
Да не забравяме, че по ризата на цар Калоян от погребението в църквата "Св.40 мъченици" в Търново, също има шевица със свастики. Изобщо не говоря за тракийските метални пластики, в които свастиката се среща постоянно, даже с три, пет и повече от четири рамена.От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!
Comment
-
Парабелум, не ги продавам, но ако променя мнението си ще си първият информиран.
TVV, извини ме, но какво ще рече задният ръб на острието?
Но така или иначе има надпис, който изглежда да е на 3 реда : най-горният не се чете, но се вижда следа от 2 букви, предполагам кои. След това се вижда
JH
1859
Което определено означава, че сабята не е френска :p"Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
Comment
-
Мисля, че горните 2 нечетящи се букви са US и предполагам, предвид от кого я купих, че става въпрос за сабя от Гражданската война.
Но състоянието и е лошо/цвета и е доста жълтеникав/, а дръжката не е оригинална, а прибавена през 20ти век."Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
Comment
Comment