Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Последната ми придобивка :)

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Последната ми придобивка :)

Всеки луд с номера си Има жени, които като са в депресия, си купуват дрехи, ходят на фризьор или си правят ноктите Аз купувам мечове, саби и кинжали
    И ето какво е последното ми попълнение :

Но освен да ви го покажа, искам и да попитам - знаете ли дали ще имам някакъв проблем да го внеса в България ? Искам да го подаря на приятел и понеже до сега не съм се връщала с оръжия в багажа, достатъчно ли е само да го декларирам на митницата?
    "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
    Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.

Мелиса, вземи ги прикачи картинките към съобщението, защото на мен поне не ми отваря линка. Просто свали картинките на твоя десктоп да речем и после ги качи тук чрез опцията "Прикачени файлове" в долната част на екрана при пускане на нови съобщения. Снимката се намира в албум, до който нямаме достъп, защото трябва да се логнем в yahoo като теб.
    Иначе без да съм видял за какво става дума, всичко на стойност над $100 се обмитява, а мисля че и всичко на тегло над 2 кг се задържа в митница, в случай че го изпратиш като колет. Може би най-сигурния начин за внасяне в такъв случай е изпращането на оръжието чрез куриер. Ако сама го внасяш, в зависимост от размерите на оръжието на митничарите може да им направи впечатление, а може и да не им направи, но ако го видят, 100% ще се заядат с надежда да получат нещичко. Все пак внасяш, а не изнасяш.
    Last edited by TVV; 17-03-2005, 19:47. Причина: typo

Comment

Мерси
      Attached Files
      "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."

Comment

Ако си в щатите, по-скоро много трябва да се притесняваш там как ще го качиш на самолета...

Comment

ww2 написа
          Ако си в щатите, по-скоро много трябва да се притесняваш там как ще го качиш на самолета...

Пепел ти на устата, не съм разбира се

Comment

Първо, поздравления за особено хубавото, "фиранги"? :nworthy: Поради дръжката, предполагам че така би се класифицирало, защото в Индия слагат такива дръжки на сабите с качествени вносни остриета. Като че ли острието е от западна (британска?) сабя. Тези саби са доста редки и тази е много хубав образец, така че със сигурност ще зарадва всеки колекционер и любител, особено в България и твоят приятел определено печели нашата благородна завист
            Недейте така за Щатите, тук поне ограниченията за притежаване на хладни оръжия с нищожни в сравнение с тези в Европа и няма забрана на свастики например. Ще можеш да го качиш във всеки самолет, стига да е заключен в куфар който не е личен багаж. Не мисля че тази сабя може да бъде сметната за част от френското културно наследство за да те спрат на летището откъдето тръгваш, но просто няма как да не направи впечатление на нашите митничари на летище София. Сабята е прекалено скъпа за да се рискува с опит за вмъкване без плащане на мито, може би ще е най-добре да декларираш стойността за която си я купила и да приложиш някакъв документ за покупката и просто да си платиш митото, което не би трябвало да е чак толкова непоносимо.
            А, и между другото, дай снимки и на другите "мечове, саби и кинжали", които имаш, че не всеки ден имаме възможността да виждаме такива неща.
            Last edited by TVV; 17-03-2005, 21:31.

Comment

Мерси, но честно казано я купих за около 20 български лева, да не говорим, че нямам никакъв документ за покупка, освен една мижава хартиика, на която дори не пише какво е купено.
              Просто въпосната сабя е служела като дилаф за една камина и така съответно е била предадена на едно от онези забутани антикварни магазинчета, каквито има много тук. И никой дори не и е обърнал внимание, докато не я забелязах съвсем случайно....

А за Щатите, шегувах се, но донякъде. Не знам и тук да има офраничение за свастиките :o

А за другите снимки ще опитам, но не сам много умела с нета, както се и разбра

Comment

В такъв случай спокойно може да се каже, че тази покупка е била удара на годината. Запази си бележката, за да докажеш че стойността на сабята е ниска, под $100. В България хладните оръжия са снети от контрол, стига да не ги размахваш по улиците. Ако седи заклщчена в куфар с катинар, и е документирано на стойност под $100, не мисля че би могла да имаш проблеми с внасянето, освен обичайните заяждания на нашите митничари в опитите им да измъкнат 20 евро.
                Хайде, чакаме снимки и на други неща, като можеш и имаш време.

Comment

Бааааааааааааа, а честито ! Май ще отскоча до Францата и аз да си купя такива благинки.Само дай координати.
                  незнам какво да те посъветвам. Аз например трябва да занеса 4 щика до България обаче няма да ги слагам в куфарите а ще ги пратя с FedEx.В момента на летище Кенеди всеки багаж се сканира-имам в предвид този който отива в търбуха на самолета- и всяка подозрително нещо се отваря и разглежда. така че аз не искам моите куфари да бъдат отваряни, затова ще ги пратя по пощата.
                  незнам как стои въпросът с Франция, но и там предполагам е същото.
                  То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Относно свастиките: в Германия със закон е забранено изобразяването на свастики и няколко други нацистки символа с пропагандни цели. Това разбира се не означава, че не може да се показват по телевизията архивни кадри от третия райх или да се печатат исторически снимки със свастики в тях. С една дума, не може да маршируваш по улицата, развявайки нацистки знамена, но няма проблем да публикуваш албум снимки от нацистки партийни събори, понеже се води история.

Доколкото ми е известно, във Франция и няколко други европейски държави също има подобни ограничения.
                    albireo написа
                    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

...както и декалите на стендовите модели

Comment

Само знам, че в Германия, Франция и мисля Израел, продажбата на предмети от периода на Третия Райх е забранена, както май и на такива от фашистка Италия. Това включва всичко от оригинални снимки на немски офицери до железни кръстове и военноморски кортици.

Comment

spoden написа
                          ...както и декалите на стендовите модели
                          това за декалите и измишльотина.Всичките ми немски самолети в мащаб 1:48 са с пречупени кръстове-имай в предвид че живея и работя в САЩ и моделите оттук си ги купувам.Да не забравяме какво става в американските книжарници-гъмжи от книги за третият райх .Който не вярва да пита Импереца
                          То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Parabellum написа
                            това за декалите и измишльотина.Всичките ми немски самолети в мащаб 1:48 са с пречупени кръстове-имай в предвид че живея и работя в САЩ и моделите оттук си ги купувам.Да не забравяме какво става в американските книжарници-гъмжи от книги за третият райх .Който не вярва да пита Импереца
                            Ставаше дума за някои европейски страни, не за тук.

Comment

А добре-незнам как стоят нещата в Европа-извинявам се

Comment

Working...
                              X