Kapitan-ът (дето е майор
) е прав. Полкът е най-вероятно 2-ри Искърски. В Русе според организацията на армията след 1903 се помещават Щабът на 5-та пехотна дивизия, Щабът на 1-ва бригада с 2-ри Искърски и 5-ти Дунавски полкове.
) е прав. Полкът е най-вероятно 2-ри Искърски. В Русе според организацията на армията след 1903 се помещават Щабът на 5-та пехотна дивизия, Щабът на 1-ва бригада с 2-ри Искърски и 5-ти Дунавски полкове.
. Като малък лятото ме "заточаваха" в едно малко село край Нови Пазар. В къщата на прадядо ми от няколко години не живееше никой, та селските юнаци на моята възраст бяха влезли в нея (след читалището и училището къщата все още продължава да е една от най-внушителните) и изнамерели снимките на прадядо ми. На тях прадядо ми Ради с униформа и с лъснати като огледало ботуши, Всъщност става дума за снимки от войните 14-18 година - между другото тогава май цялото мъжко население на селото е било на война. И съответно щом е с униформа и ботуши значи е фашист (началото на 80те години). От това следва, че и аз съм фашист. Тогава имах чувството, че бях готов да набия целия свят - първо че рода го обявиха за фашистки и второ че са пипали снимките на прадядо ми. 
Comment