Съобщение

Collapse
No announcement yet.

2 снимки

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

2 снимки

Показвам 2 снимки 1 вата е от 1914г. и показва артилеристи на учение
    №2 показва същият артилерист, но сам малко по-рано (преди 1908)
    какви хора са били тя.
    Attached Files
    Last edited by Док Холидей; 21-01-2005, 02:23.
    ТБТ

Много хубави снимки, интересното е че и на двете артилеристите са с руски саби.

Comment

Което е още по-странно аз имам снимка на пра-дядо ми-фахтмистър от 9-ти конен полк, правена през ПСВ, там той също е с руска сабя, доклокто ми е известно всичките наши конни полкове са с австрийски саби
      То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

:o Аз не съм особено наясно със по съвременното хладно оръжие но по какво познахте че са руски а не австрийски Аз така като ги гледам и ми нищо свястно не виждам :shrug: :1087:
        ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

По ефесите. На първата снимка дори сабята май е шашка.

Comment

Да точно така-по ефесите се познават.На мен също ми мирише на шашка
            То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

като стана дума за руски саби, шашки (а и кинжали), ето един сайт, който може би го знаете. Аз не бях влизал там отдавна и се изненадах приятно че все пак го обновяват, въпреки не особено доброто графично оформление: http://www.russianswords.com
              Има интересни и красиви неща, по които човек може дълго да въздиша.

Comment

Интересни са, но много скъпи. То бива-бива, но като се замисля, май се евтини

Comment

Не знам но аз никога не бих могъл да си купя сабя, която струва малко повече от колата ми. Рискувам после да бъде гонен из вкъщи с нея :grrr: :twak: :evil:

Comment

:aaa: Ебаси цените....
                    ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

Араслане, кога ще е готова твоята сабя?

Comment

Ами за съжаление дръжката се е пукнала и сега прави нова а на мен ми се изчака чакалото Каза че търси подходящ материал за канията защото нали моите претенции са за сабя готова за битка а по принцип каниите на сабите за стена прави от бук който е доста тежък и лесно се напуквал та по взаимно съгласие решихме да е орех или липа понеже са здрави и леки дървета...А иначе накрайника и гарда са най-после готови...А между другото сабите от линка са много красиви направо като го гледам този дамаск и моята глава ми се иска да сече

Comment

Стара снимка от 1909 г.

Ето една снимка от 1909 г. на дядо ми Димитър. Тук се е снимал с двама свои авери по време на службата си в Русе. Той е по средата. След военната служба е участвал във всичките войни и се е върнал без една драскотина, жив и здрав. А тия авери са загинали, още през Балканската война, при превземането на Одрин. За жалост не знам имената им. А иначе са от Търновския регион.
                          :1087: Тук се сещам, че не знам какви военни части има в Русе по това време. Дядото е бил пехотинец, значи е имало поне един пехотен полк. Трябва да се разровя по архивите дано излезе нещо. Ако някой знае нещо да пусне инфо, за даме облекчи в търсенето! Мерси! :nworthy:
                          Attached Files
                          От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!

Comment

Към началото на Първата световна, доколкото знам в Русе е 5та пехотна Дунавска дивизия. Тя включва: 5ти пехотен Дунавски полк, 2ри пехотен Искърски полк, 18ти пехотен Етърски полк, 20ти пехотен Добруджански полк. /през време на войната към дивизията са мобилизирани и 49и и 50и пехотни полкове, сформирани главно от по-стари набори, към всяка от 10те дивизии са добавени към 2 такива, за 11та Македонска не съм сигурен, макар и тя да е развърната до военновременен щат от 6 полка/.

Както казах, това е към началото на Първата световна /Дунавската дивизия с четирите й полка в Русе/, а тъй като другите войни са само 2-3 години по-рано, нищо чудно още през Балканската а и преди нея това да е картината в Русе... Отделно сигурно има и артелерия, може би кавалерия и т.н., аз имам данни за пехотата.

Да добавя - сега разгледах по-внимателно снимката, това на пагоните не е ли 2, така ми изглежда, като двойка. Тогава тези храбри мъже са от 2ри пехотен Искърски полк от състава на 5та пехотна Дунавска дивизия, гарнизон Русе
                            Last edited by kapitan; 24-01-2005, 17:44.
                            На нож!

Comment

Тея цени на сабите от по-горния линк просто ме шашнаха... но пък наистина са страхотни

Comment

Working...
                              X