Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Имам някои нови нещица

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Имам някои нови нещица

първо да кажа че се сдобих с некои нови попълнения от преди ПСВ и постепенно ще ги пускам по ред на номерата
    първо 2 пушки "Snider"
    едната белгийска 1864 с тугра много миниатюрна преди чукчето и печат върху затворния блок на белгийската компания производител в Liege
    Другата английска с печати TOWER 1864 и корона VR(нещо да ви гопвори?) това Enfield ли е било преди преработката или нещо друго?
    и без много приказки пускам снимки
    последната е на комплектована снидерс с щик които имам отдавна(направих си комплектче!)
    Attached Files
    Last edited by Parabellum; 11-01-2005, 06:09. Причина: Малко кирилица не е излишна
    ТБТ

Ебаси байонета :rock: :nworthy:
    ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

eto go baioneta-

einfield-sniders-martini(ползвали са го за всички вариации от това време
      Attached Files
      Last edited by TVV; 11-01-2005, 02:00.
      ТБТ

Comment

Кирилизирай си постовете ако обичаш. Когато пишеш нещо кликни където пише Кредор - там ти е вградената кирилица.

Comment

Честити придобивки, определено са много хубави. Мен тези байонети с ятаганено острие страшно много ме привличат, но засега имам само един стар щик за Шаспо. Парабелумът със сигурност ще има повече коментар по темата.

П.С. Кирилизирах ти големия пост, не забравяй да пишеш на кирилица.

Comment

Жестоки придобивки!!!!! От мен много честито!!!!!!!
            На нож!

Comment

pereto написа
              първо да кажа че се здобих с некои нови попълнения от преди ПСВ и постепенно ще ги пускам по ред на номерата
              първо 2 пушки "Sniders"
              едната белгийска 1864 с тугра много миниатюрна преди чукчето и печат върху затворния блок на белгийската компания производител в Liege
              Другата английска с печати TOWER 1864 и корона VR(нещо да ви гопвори?) това Enfield ли е било преди преработката или нещо друго?
              и без много приказки пускам снимки
              последната е на комплектована снидерс с щик които имам отдавна(направих си комплектче!)
              Хади честито. Имам ги и двете разновидности , които си показал.Впрочем самите варианти на тази пушка са над 10.
              Ето и обясненията.
              Т.нар. Белгийска, всъщност е турска. Тя е правена в Тюфекхане Истанбул. Турция закупува патента и произвежда доста пушки от тази система-колко незнам.Ще спомена само, че в Навечерието на Руско-турската Освободителна война на склад в армията са се намирали 325 000 пушки от тази система.

Другата ти пушка си е чиста Англичанка TOWER- това е английският държавен арсенал

Корона и надпис VR означава само едно, а то е Виктория регина или по нашенски кралица Виктория- английският държавен глава.
              Ако са ти попадали английски армейски кремъчни оръжия да речем от 1812 година-на плочката има корона и GR, което ще рече Джордж рекс
              Още веднъж честито
              То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

pereto написа
                einfield-sniders-martini(ползвали са го за всички вариации от това време
                Малка поправка
                Пушката система Снайдер е с калибър 14.66мм
                Пушката система Мартини-Хенри обр.1871 г е с калибър 11.43мм
                От тази разлика е видно, че не може по никакъв начин да се изполва щикът за Снайдера на Мартинката и обратно.
                Друг е въпросът, че щикът на Мартинката по размери донякъде наподобява този на Снайдера
                То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

И моят ред дойде да се похваля
                  Днес станах собственик на ей това чудо.
                  Турски маузер обр. 1890
                  Attached Files

Comment

Честито и на теб . Хубаво е че вие имате нови неща, че аз напоследък нямам нищо за показване.

Comment

..... и патрони

ето ти един патрон за турскиа маузер, а другите какви са?
                      жсе забравям за кирилицата-сори
                      Attached Files
                      ТБТ

Comment

някаде бях чел че са набивали втулки на щиковете Снайдерс за да стават за Мартини, впоследствие
                        ТБТ

Comment

и щик за Маузера

ето и един щик също от новите ми неща, на послеедната снимка има нешо интересно- канията отвън има цифрата 8 дали е бил заведен в бг инвентарни списъци на армията като трофей или?
                          между другото Белгийския Снидерс го размениям , той приклада му е сцепен но е "поправен" с 3 пирона още по онова време, за нещо интересно- пушка, пищов, сабя 9основно ме интересуват БГармейски
                          Attached Files
                          ТБТ

Comment

Значи, щикът ти е турски, КОРЕКЦИЯ: М1887. /Бях написал М1889, но съм се объркал, няма такъв, има М1887/. Преди да видя снимките ти казах М1903 в имейла, но сега като го видях - определено е М1887. Право острие, в сравнение с М1903 е малко по-късо и по-широко, само малко.

Съществува и М1890, който е абсолютно същия като М1887, само дето кръгчето за дулото е не така долепено за дръжката като на М1887, а по-отдалечено малко, около сантиметър може би по-издадено.

Ти пък за размяна да искаш точно неща, които нямам :1087: :1087: :1087: :lol: :lol:
                            Last edited by kapitan; 12-01-2005, 21:37.
                            На нож!

Comment

Капитане, капитане какво е морето...

Ама Капиртане, аз не знаех че се интересуваш от такъв вид милитария!
                              Ако наистина имаш интерес можем да измислим нещо ти имаш много качествени и красиви нещица(касчитци особенно!, Въпреки че ми е неудобно да отварям приказка за тях като знам как си ги обичаш, ама те заслужават, де! но ако все пак имаш нещо излишно от регистъра М16, М35, м40 или М42 можем да измислим нещо... :twisted: )
                              Кобурът е в процес на освежаване с етерични масла и вече е доста по-мекичък, мерси много пак задължен съм много :nworthy: и благодарен
                              ТБТ

Comment

Working...
                              X