Не бре, не за девойките да помагате, там все още се справям сам !
Вчера пак ми звъннаха от един антикварен магазин и купих една бойна сабя, после рових из НЕТ-а, но не можах да открия каква е...във всеки случай, 90% е немска, останалите 10% - австрийска или руска...има само сериен номер "1178"...имам чувството че някъде там, по гарда, е имало свастики, които в последствие са били изпилени...
:evil:
Аре сега помагайте със предположения !
Вчера пак ми звъннаха от един антикварен магазин и купих една бойна сабя, после рових из НЕТ-а, но не можах да открия каква е...във всеки случай, 90% е немска, останалите 10% - австрийска или руска...има само сериен номер "1178"...имам чувството че някъде там, по гарда, е имало свастики, които в последствие са били изпилени...
:evil: Аре сега помагайте със предположения !
- все пак в състава на Вермахта има една кавалерийска дивизия, а в почти всички съединения (включително и тези от СС Вафен) кавалерийски подразделения изпълняват разузнавателните функции. КЪм това следва да се добави и широкото използване на конската сила за всякакви типове транспортно-снабдителни задачи, а и като транспортно средство за цялата полкова артилерия, а и голяма част от дивизионната. Въобще, в германската армия през ВСВ конят е основното транспортно средство (включително и за част от "панцер гренадирските" подразделения и въобще в моторизираната пехота). Но най-вероятно в артилерията и със сигурност в многобройните разузнавателни подразделения (кавалерийскиите ескадрони са част от разузнавателните батальони на почти всяка дивизия) е имало на въоръжени саби (във всеки случай сабята си е част от офицерската артилерийска униформа и естествено - от кавалерейската).
Comment