Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Една мечта по-малко

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

kapitan написа
    А сега тук нещо много интересно, фуражката на ген. Бойдев, к-р на Въздушни войски Тежка златна бродерия... като за генерал
    Между другото, като се занимавах с тази снимка сега, погледът ми попадна на кокардата в средата на пеперудата! Ама че аз имам такава! :rock: Винаги съм мислел, че просто й липсва керамичната основа, но е по-различна някак от другите, а и тези точки в емаила, другите ги нямат... Ясно, от пилотска фуражка е! :rock:
    Първо : Честита Новата 2005 година, желая на всички много здраве, щастие и успехи ! Наздраве !

Значи, между трите везани със сърма пеперуди от снимките няма никаква разлика, т.е. "генералската" си е най-обикновена офицерска кокарда, и всъщност не е имало "генералски" кокарди...
    Колкото за емайловия център...има разлика в подреждането на цветовете на трибагреника... И за справка снимчици :
    Attached Files

Comment

Честита!!! Наздраве!!!

А за това си напълно прав, то ми е пред очите, ама кой да гледа... :1087: :1087: Виждам разллика, ама не схващам каква е - а е точно това, цветовете, подредбата им!!!
      На нож!

Comment

Ехооо....! Добро утро и още един път Честита Нова Година ! :rock: :rock:

Капитане, станал съм толкоз рано (10.30) защото днес е събота и под моста на Сточна гара в събота и неделя има цигански бит-пазар....циганите заемат цялото корито на Перловската река, става огромен битак, и предлагат стоката, диретно изсипана на земята, всичко което през седмицата са изровили от кофите за боклук, от тавани и мазета, страшно интересно е...и понякога се намират чудни нещица, главно стари снимки, кобури, колани и части от униформи !

А ако някога е имало разлика в генералските фуражки, то тя трябва да се търси главно по козирката (visor-a) и около кокардата...ето 2-3 снимчици на генералски фуражки от по-ново време, просто ей тъй, за справка...и те са хубави, нищо че са соц-фуражки...
        Attached Files

Comment

Ехехе и ти ли си редовен клиен на Мангал-Маркет Струва си да се ходи, някакъв образ от там си закупи парашутистка каска за 20 лева, не е история-партенка, щото лично я разгледах този дан /лятото на 2003 беше/. Определено си струва да се ходи Но днес и утре няма да е, де

За генералска, не е ли цветът на пеперудата основната разлика? /през царско време/ Според силно малобройните източници по този въпрос, пеперудата е сребриста, най-много сребриста и леко жълтеникава, докато за генерали е наситен златен цвят, като на тази на Бойдев. Така казват, ама така ли е наистина... :o

Впрочем, ето ги, от ляво обикновена офицерска кокарда, от дясно - от пилотска пеперуда! Още една стъпка напрeд, значи
          Attached Files
          Last edited by kapitan; 01-01-2005, 15:28.
          На нож!

Comment

kapitan написа
            Ехехе и ти ли си редовен клиен на Мангал-Маркет Струва си да се ходи, някакъв образ от там си закупи парашутистка каска за 20 лева, не е история-партенка, щото лично я разгледах този дан /лятото на 2003 беше/.
            Хе хе, капитане...светът ще се окаже много малко и тясно местенце....(за мен винаги си е било така, защото за 15 години като летец в гражданската авиация съм го обиколил над 100 пъти) та, въпросния образ се казва Мишо и беше така любезен да ми продаде същата каска за 300 лв. ! Честно казано, аз почти никога не мога да се доредя до първоизточника, за мен са по-интересни прекупвачите които идват още в ранни зори и преравят всичката стока още при отварянето...и тъй като те гледат да реализират бърза печалба, аз съм насреща да ги отърва от пробраната стока...какво да правиш, всеки си има някакъв таван на реализация, техния таван съм аз !
            И веднага показвам доказателство за думите си !
            Attached Files

Comment

kapitan написа
              За генералска, не е ли цветът на пеперудата основната разлика? /през царско време/ Според силно малобройните източници по този въпрос, пеперудата е сребриста, най-много сребриста и леко жълтеникава, докато за генерали е наситен златен цвят, като на тази на Бойдев. Така казват, ама така ли е наистина... :o

Впрочем, ето ги, от ляво обикновена офицерска кокарда, от дясно - от пилотска пеперуда! Още една стъпка напрeд, значи
              Опссс....пропуснах...
              Не, това не е вярно, просто има разлика в цвета защото ако искаш да я почистиш от мръсотията, и ако я тръкнеш с нещо, позлатата пада и става по-светла....
              А тази, дясната елипса - да, това е, това е ! Браво ! :rock: :rock: :rock:

Comment

За тая дето се е появила при Мишо само съм чувал, един познат антиквар я поогледал, поогледал... и я оставил

А тази дето аз казвах, тя е по-нов случай, с малко по-хубава коже е, не е пребоядисвана и орлето го няма въобще.

А и още една се появи на Невски миналата година, малко скъсана вътре, но цената беше не за българи
                Last edited by kapitan; 01-01-2005, 21:16.
                На нож!

Comment

kapitan написа
                  За тая дето се е появила при Мишо само съм чувал, един познат антиквар я поогледал, поогледал... и я оставил

А и още една се появи на Невски миналата година, малко скъсана вътре, но цената беше не за българи
                  Знеш ли защо цената не е за българи ?? Защото това беше срязана обикновена каска М40...срязана, боядисана и пооправена отвътре, с една дума - здраво менте ! Такова нещо се продава само на чужденец, защото нали се сещаш ако някой български тарикат я купи и после разбере, че е измамен, оня как ще има да връща пари двойно и тройно с лихви и глоби....

А за познатия ти антиквар...той и на мене ми е познат ама.....не можем всички да бъдем хем красиви, хем умни... :rock: :rock: :rock:

Comment

хахаха е то най-смешното е, че най-малкото 2 или 3 антиквари са я оглеждали... ама такъв им бил късметът

А иначе каската не беше рязаната. Рязани се появиха поне 2 или 3. Едната беше отрязана от М16, даже беше си с оригиналната подложка от 3 парчета вътре, само дето "ушите", отдушниците бяха поизпилени.

А тази каска си беше 1001% оригинална, купиха я едни момчета, много популярни по циганската река като "врачаните" и си е заминала по живо по здраво по америките...
                    На нож!

Comment

kapitan написа
                      хахаха е то най-смешното е, че най-малкото 2 или 3 антиквари са я оглеждали... ама такъв им бил късметът

А тази каска си беше 1001% оригинална, купиха я едни момчета, много популярни по циганската река като "врачаните" и си е заминала по живо по здраво по америките...
                      А, да бе, въобще не е до късмет тука, не може ти да държиш в ръцете си нещо такова, и да го пуснеш да си ходи по живо по здраво....пък и за нашите условия 300 кинта са си сериозна цена за каска...особено ако не знаеш каква е...
                      А тия врачанчета нещо....де да видим ! :stop:
                      Last edited by ww2; 02-01-2005, 01:54.

Comment

Working...
                      X