Въздушни пушки ???

Collapse
X

• Време
  • Show
new posts
  • ww2
    редовен
    • Dec 2004
    • 143

Въздушни пушки ???

За Нова Година обещах на племенника ми (13 год.), да му купя въздушна пушка...често го взимаме на лов...и понеже не искам да купувам боклуци, имам такъв въпрос : Знае ли някои кои въздушни пушки са сравнително хубави и се продават тук, в България ?? И най-доброто съотношение цена-качество естествено....??
    Склонен съм да похарча до 150-160 лв.
    Благодаря Ви предварително ! :rock:
  • Araslan
    Багатур
    • Jun 2004
    • 1568

Ами аз лично имам 2 като малък много бях запален по пневматичното оръжие но сега не ги знам новите модели...Най-добре купи на старо някоя "Славия 630 или 631" или още по-добре някой от моделите на "ИЖ" защото са по мънички и ще му паснат на момчето...
    ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

• ww2
      редовен
      • Dec 2004
      • 143

Аз преди много години имах Славия, бях си я донесъл от Прага...много сериозна пушка ! Здрава, прецизна, добре направена, точна и издържлива...Тъкмо се бях уволнил от казармата и я разменихме с един приятел - аз дадох Славия-та, купчина оригинални мишени и 5 кутии с по 500 сачми, а той ми даде една доста запазена Хенри Мартини и една фердинандова сабя без кания, но с хубаво острие....в онези времена Славия-та беше доста ценна, сачмите също... :p

И така се започна....та до днес ! :tup:

Comment

• Araslan
        Багатур
        • Jun 2004
        • 1568

Аз за въздушни пушки съм признал немските "Хайнел" ама са само за стрелбище.Да ходиш да трепел пилета с нея...Трябва товарно животно да имаш
        ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

• фон Цеков
          редовен
          • Jan 2003
          • 249

аз имам славия 631,много съм доволен от нея.Това е наи приемливата пушка но незнам да ли би могъл да я намериш за 150 лева.Един съвет от мене-ако копуваш такова нещо копи го ново а не втора ръка понеже незнаеш в какво съсътоя2ние е
          Състраданието е слабост...

Comment

• ww2
            редовен
            • Dec 2004
            • 143

Е то ясно че няма да е втора ръка защото има там някакво износване на цилиндър, на уплътнения, на пръстени и спусъчен механизъм...иначе не знам дали има нови Славия 631 по магазините, ако има - тя е ! :rock:

Comment

• Parabellum
              ветеран
              • Mar 2003
              • 5567

Моят съвет е да потърсиш Застава или Брно. Те са хубави пушчици и то на прилични цени.
              То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

• dragunov
                ветеран
                • Jun 2004
                • 309

ww2 написа
                Е то ясно че няма да е втора ръка защото има там някакво износване на цилиндър, на уплътнения, на пръстени и спусъчен механизъм...иначе не знам дали има нови Славия 631 по магазините, ако има - тя е ! :rock:
                Има нови.Моята си я взех нова.Обаче ме съмнява че може да се вземе
                за по-малко от 180 защото моята я взех за тези пари но от
                познат продавач.Иначе са по 210-220 лв.

Comment

• ww2
                  редовен
                  • Dec 2004
                  • 143

Всичко е точно, всичко си е на мястото, благодаря на всички, които помогнаха с мнение ! :rock:
                  В последния момент поръчката за пушка се смени с поръчка за рибарска макара, а тук вече съм специалист - снощи купих една макара "Shakespeare" - Pflueger President, модел sk2050 035, с десет лагера, суперготина, и 2 ролки качествено мачово влакно ! :1087:
                  Last edited by ww2; 30-12-2004, 18:06.

Comment

• Parabellum
                    ветеран
                    • Mar 2003
                    • 5567

Я , още един колега рибарин.
                    Колега, аз в България използвам макари Броунинг и да си кажа много съм доволен от тази система
                    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

• ww2
                      редовен
                      • Dec 2004
                      • 143

Parabellum написа
                      Я , още един колега рибарин.
                      Колега, аз в България използвам макари Броунинг и да си кажа много съм доволен от тази система
                      Да ти кажа, вече май фирмите се поизравниха в качеството и цените...имайки предвид, че производството на почти всички фирми за риболовни такъми вече е изцяло изнесено я в Корея, я в Китай, я в Тайван....Преди седмица си купих една малка спинингова MILO Mixage 2000 - също с 10 лагера, 5.5:1, 3 резервни шпули, суперстопер и заден аванс....само за 55 лв. ?! И много и се кефя, харесва ми !
                      А MILO си е първокласна италианска фирма в тоя бранш...за последните 10 години италианците (оборудвани изцяло с MILO) са 3 пъти световни шампиони отборно и 2 пъти поединично (в спортния риболов)...

Comment

• Araslan
                        Багатур
                        • Jun 2004
                        • 1568

Аз преди ходим много за риба ама нямам нерви за таквоз занимание...То риба риба слагаме кебапите на скарата вадим бирата и картите и то...

Comment

• Parabellum
                          ветеран
                          • Mar 2003
                          • 5567

ww2 написа
                          Да ти кажа, вече май фирмите се поизравниха в качеството и цените...имайки предвид, че производството на почти всички фирми за риболовни такъми вече е изцяло изнесено я в Корея, я в Китай, я в Тайван....Преди седмица си купих една малка спинингова MILO Mixage 2000 - също с 10 лагера, 5.5:1, 3 резервни шпули, суперстопер и заден аванс....само за 55 лв. ?! И много и се кефя, харесва ми !
                          А MILO си е първокласна италианска фирма в тоя бранш...за последните 10 години италианците (оборудвани изцяло с MILO) са 3 пъти световни шампиони отборно и 2 пъти поединично (в спортния риболов)...
                          Интересна тема се заформи тук, май ще трябва да направя отделна тема за риболов

Comment

• dadga
                            редовен
                            • Jan 2005
                            • 154

Намерих един сайт на магазин за оръжия и ти предлагам да вземеш-Hatsan Mod30-89,00
                            Hatsan Mod35 and Mod35s-115,00
                            Diana Mod24-269,00
                            Първите са турски обаче много ги хвалят.Другите са немски и цената е по висока.
                            Pro Deo fide et Paria

Comment

• Araslan
                              Багатур
                              • Jun 2004
                              • 1568

Турски и китайски не бих купил ако ще хан Крум да ми ги бута в ръцете

Comment

Working...