Въпросът ми е за бакъреното съдче. Попаднаха ми тези дреболии, обичайните големокалибрени куршуми и гилзи, както и това малко съдче, за което ми беше заявено, че е масльонка от Руско-терската война. Е или не е? По мнение на специалистите, какво е и от кога е? Тънкостенно е /и пропукано/, горната част е по-дебелостенна. Вътре в гърлото има много едра резба, за завинтнаве на някаква тапа - значи може би наистина е стара масльонка?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Това масльонка ли е?
Collapse
X
-
Масленица е и то точно от войната 1877-78.
Айде честито от мен.
Капитане, моето траперско око забеляза, че гилзите от куршумите са от Крнка, ако може запази ги и ми напиши какви са клеймата на тези патрони и годината на производство.То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Много благодаря за инфото! Разбира се, ще ги пазя! Ама за съжаление 2 от гилзите са абсолютно без никакви надписи или щемпели. Само на третата има, но успях да определя само едно В и едно 0. на противоположната страна, има още 2 групи знаци, които не мога да определя. Ето я сканирана /и снимката контрастирана малко/На нож!
Comment
Comment