Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Това масльонка ли е?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Това масльонка ли е?

Въпросът ми е за бакъреното съдче. Попаднаха ми тези дреболии, обичайните големокалибрени куршуми и гилзи, както и това малко съдче, за което ми беше заявено, че е масльонка от Руско-терската война. Е или не е? По мнение на специалистите, какво е и от кога е? Тънкостенно е /и пропукано/, горната част е по-дебелостенна. Вътре в гърлото има много едра резба, за завинтнаве на някаква тапа - значи може би наистина е стара масльонка?
    Attached Files
    На нож!

А гаечен ключ от На Негово Величество танковите войски не можеш ли да намериш?

(сериозно питам, такива чаркчета много искам )
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

За съжаление не ми е попадал, имам танков ключ 42 /или 41.../ ако ти върши работа, ама си е направо нов, от преди 20-тина години, стари ключове не съм и виждал даже :1087:
      Last edited by kapitan; 20-12-2004, 22:23.
      На нож!

Comment

е, имам предвид каквото и да е свързано с наште танкови войски от войната.
        albireo написа
        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Да, ясно... За съжаление нищо. От тях имам само танкистко кепе /по немски модел, с козирка/, поне ще знам ако ми попадне второ кого са търся
          На нож!

Comment

това си е маслионка липсва само горната част с капкомера, имам подобна изглежда е от шевна машина ,нали ги знаеш онези старите с крачно задвижване, би могло да бъде и неква мастилница ама не ми изглежда така!
            ТБТ

Comment

Масленица е и то точно от войната 1877-78.
              Айде честито от мен.
              Капитане, моето траперско око забеляза, че гилзите от куршумите са от Крнка, ако може запази ги и ми напиши какви са клеймата на тези патрони и годината на производство.
              То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Много благодаря за инфото! Разбира се, ще ги пазя! Ама за съжаление 2 от гилзите са абсолютно без никакви надписи или щемпели. Само на третата има, но успях да определя само едно В и едно 0. на противоположната страна, има още 2 групи знаци, които не мога да определя. Ето я сканирана /и снимката контрастирана малко/
                Attached Files
                На нож!

Comment

Ясно значи този патрон е с маркировка ВГО, а случайно някакви цифри има ли на него?
                  То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Не мога да различа...
                    На нож!

Comment

Working...
                    X