Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Немски орден за българин.....

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

танкиста от Харков !??
    Алеле танкистееее....това ми звучи до болка познато бре...и ходенето до районното в Сливница също...
    Ще ти пусна едно ПМ ама още не съм се ориентирал как става пускането на лични съобщения...бъди готов да отговаряш на въпроси...

Comment

ww2 написа
      танкиста от Харков !??
      Алеле танкистееее....това ми звучи до болка познато бре...и ходенето до районното в Сливница също...
      Ще ти пусна едно ПМ ама още не съм се ориентирал как става пускането на лични съобщения...бъди готов да отговаряш на въпроси...
      Хехехехе, сега я втаса
      То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Parabellum написа
        Хехехехе, сега я втаса
        Не е това бреее..... :rock: :rock:
        Друго имам предвид ама ще го кажа (или пък няма да го кажа), само след като го обсъдиме с танкиста... :tup:

Comment

...стари съкилийници? :p :lol: :lol: :lol: :lol:
          На нож!

Comment

kapitan написа
            ...стари съкилийници? :p :lol: :lol: :lol: :lol:
            Ъъъ....миии...мммм....??
            Нищо чудно и така да се окаже накрая.... :rock: :rock: :rock:

Comment

За ходенето до Сливница

:twisted: Мен ми се струва, че чак до районното в Сливница не съм ходил. Всъщност при мен в музея на МВР дойде наш служител и донесе няколко съвреминни медала, един кортик (с Партийния дом), монети от периода 1930-43 г. и грамотата на владиката. Иззети на Калотина от излизащ наш гражданин. И искаха оценка, колко струват нещата, та да го съдят за неразрешен износ на културно-исторически ценности..
              :sm100: А самия орден Дойче адлер ²² ст., аз получих като подарък от един колега, който го беше иззел от някакъв "бивш царски офицер" преди много години. Имаше такава категория обекти на ДС преди 89 г. От къде го е имал този офицер не е ясно. Или е бил награден с него или го има от някой свой колега на който не му е трябвал. В клуба на фалеристите се беше появявал такъв орден през 70-те години за търговия. Може би същия. Аз като го получих, нямах никаква идея за какво става дума. Тъкмо прохождах в областа на колекционерството. Знаех, че е ценен, но тогава тези ценности можеха да донесат някой неприятности на собственика. И до днес в НК има текстове, които забраняват производството, разпространението и търговията с фашистки символи. И наказват със затвор. :aaa:
              :tup: Снимах ордена и чрез един посредник го предложих на Б.Райнов. (Ако се сещате кой е) Той тогава събираше много яко всякакви ордени и медали и се хвърляше все на едни големи и скъпи степени. Като видял снимката, веднага обещал мило и драго на посредника, за да го получи. И се почна една обсада около особата ми, не Ви е за разправяне. То не бяха заходи и предложения за размяна, то не бяха номера да вземат за малко ордена, че да му правят отливки, снимки, сравнения и пр. салати. Аз, като абсолютно дърво не се хванах на тия пинизи и поставих едно условие за размяна, което тук ще премълча от скромност. Тогава започнаха от посредниците нови атаки, основното от които беше да ме убедят, че предлагам много-малко, а искам много. Обаче аз, като един патриот и прогресивен колекционер, си държах на своето. Така разигравах посредниците около 3 години. Най-накрая, като видяха, че не могат да ме убедят да се мина явно и в тяхна полза, намериха исканото от мен. И пак почнаха пазарлъка. Да дам още нещо. Например прекрасният ми кремъчен пистолет. Дето е с най-силната пружина в София. И гърми като топ. Или 4-5 ордена, които имах посъбрани от тук от там. И др. хубави работи дето имах. Та да се изравняли нещата. Аз скромно отговарях с двойното положително отдицание - ДА-ДА!! и чаках да мине време. Да втасат. Да узреят. А Боги натиска от другата страна и не ги оставя намира. И накрая стана размяната, както аз исках. На дълбоко разочарования посредник, като приключихме сделката му рекох:
              -Понеже съм пич да видиш, че и аз съм човек!. Ха сега, заповядай от мен подарък! И му връчвам руския орден "Св.Ана" 4 ст., барабар с лентата. Ей-така, за мой кеф. Тоя се прави на луд, че не знае за какво иде реч. И почва нещо да увърта , че било малко. И си мисли, че аз не знам, че му давам 8 гр. злато. Руските ордени така са си ги правели хората - от злато. А ордена е свален от една опълченска колодка. И е абсолютно истински. И е заслужен от нашия незнаен опълченец. И му е даден за проявено милосърдие на бойното поле. За това е бил учреден тоя орден и затова се е давал. А аз не съм балък и ги знам тия работи. Случайно!
              Така е понякога между колекционерите. Какво да се прави.
              :fire: А на Сливница знаем какво се е случило. Само че 100 г. преди разказаната история..!
              Last edited by танкиста от Харков; 29-12-2004, 18:08.
              От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!

Comment

танкиста от Харков написа
                :twisted: !. Ха сега, заповядай от мен подарък! И му връчвам руския орден "Св.Ана" 4 ст., барабар с лентата. Ей-така, за мой кеф. .!
                Абе как ще му даваш Св.Ана?:cry: То това нещо е по-рядко от този орел.
                Сега в днешно време би ли му го дал?
                То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

За подаръците

:mike: Знаеш ли Парабелум! Аз съм такъв човек. Мога да подаря нещо, което съм търсил години и съм придобил с голям труд. Някъде бях чел, че подаръкът е толкова ценен, колкото го цени подаряващия го. А в случая със "Св Ана" , посредникът ми беше и още ми е приятел. И аз наистина, близо 4 години му лазих по нервите. Ама здраво!
                  Е, после ми стана известно, че това което исках, не е оригинално и е разкомплектовано и разменено умишлено. Ама нали ти казах. То беше когато едвам прохождах в тия дебри. Та затова сега, наистина няма да направя такъв жест. Но времената се менят. Такъв е живота! :nworthy:
                  От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!

Comment

Мдааа....времената, танкисте, наистина се менят...
                    Историята на тоя "митрополитски" орден, както гледам, също доста се е променила с времето...
                    С този Дойчер Адлер (4-та степен, щеккройц), доколкото помня, беше награден тогава Русенския митрополит Стефан, впоследствие Софийски митрополит и още по-после Екзарх Стефан....каква ирония - човека, награден с хитлеристки орден, впоследствие се превръща в един от спасителите на българските евреи...справка - ТУК...!
                    Колкото за Богомил....аз съм ходил у тях, видял съм някои неща и смело мога да кажа : И срещу нас да тича, пак не можем го настигна...

Comment

танкиста от Харков написа
                      :twisted: А самия орден Дойче адлер ²² ст., аз получих като подарък от един колега, който го беше иззел от някакъв "бивш царски офицер" преди много години. Имаше такава категория обекти на ДС преди 89 г. От къде го е имал този офицер не е ясно. Или е бил награден с него или го има от някой свой колега на който не му е трябвал.
                      ------
                      Те тия твоите колеги повече обичаха да продават, отколкото да подаряват, вервай ми....
                      Ама да са живи и здрави, все хубави работи съм видял от тях !

Comment

Working...
                      X