http://www.kuumakyyti.com/aarnio/kin...al/samurai.jpg от тази колекция имам само този на втория ред най-дясно(тия по-лъскавите) мисълта ми е знаете ли къдеда намеря останалите, а може и някакви други фигурки на самураи.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фигурки на самурай
Collapse
X
-
Защо не провериш в www.ebay.com
Предполагам, че със сигурност ще ги има.
На коя фирма са тези фигурки?То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
-
Така, тези фигурки са от шоколадови яйца на Ferrero и почти сигурно ги няма в еВау. Просто тук в Щатите са забранени, защото представляват опасност за гълтане от малки деца. Обаче добрата новина е че ще можеш да ги намериш много лесно в София на пазарчето пред Св. Александър Невски. Там по средата на сергиите има една сергия с такива войничета, този дето ги продава се казва Минко. Питаш го за по-готините войничета, които са по-скъпи и които той не излага на сергията, а ги държи в отделна кутийка. С него не може да се преговаря за сваляне на цената, за съжаление.
От тези фигурки от яйца има цял куп серии, а има и отливки, които са значително по-евтини (но се чупят бързо). Дори една и съща серия, като самураите например, я има в няколко варианта от сплави с различен цвят. Аз я събрах от различни цветове, но все пак ги имам всичките.
Comment
-
Много са готини.Аз как хич нв обичам самураиА тук в България някъде продават ли фигурки на войници?Каквито и да е?!...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Comment
-
И аз скоро ще се отбия при Минко, а знаете ли колко пари излизат?Last edited by Док Холидей; 06-02-2005, 16:42.Pro Deo fide et Paria
Comment
-
Не знам, понеже не съм купувал от няколко години. Обаче едно време имаше градация на различните серии. По-старите и по-редките, като монголци, самураи, инки, гали, мускетари (има няколко серии мускетари) вървяха за по 10 лв, римляните за 7, хуни и швейцарци (по-скорошни серии) за около 2-3. Нещо такова, вероятно са се увеличили. Минко има кофти навика да не се пазари: казва ти колко струва фигурката и ако искаш я взимаш, ако искаш не и това е. А, да, той на сергията излага войничета, ама от по-евтините, разни каубои, индианци и отливки, а за по-хубавите поне едно време трябваше да го питаш специално и той тогава бръква някъде и вади една кутийка с по-отбрани фигурки. И внимавайте с отливките, които се познават по това че са от един и същ цвят, обикновено меден, защото ги правят от олово и ги потапят в медна баня (който е инженер и разбира от електролиза знае повече от мен по този въпрос). Добре е да ги погледне човек отдолу по поставката, на оригиналните има една тънка линия точно през средата, която не могат да направят на отливките. Проблемът с отливките е в това, че са от мек метал и се чупят страшно лесно (или копието не тези войничети въоръжени с такова им се огъва и клюмва доста грозно).
Comment
Comment