Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фигурки на самурай

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Фигурки на самурай

    http://www.kuumakyyti.com/aarnio/kin...al/samurai.jpg от тази колекция имам само този на втория ред най-дясно(тия по-лъскавите) мисълта ми е знаете ли къдеда намеря останалите, а може и някакви други фигурки на самураи.

    #2
    Защо не провериш в www.ebay.com
    Предполагам, че със сигурност ще ги има.
    На коя фирма са тези фигурки?
    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

    Comment


      #3
      Така, тези фигурки са от шоколадови яйца на Ferrero и почти сигурно ги няма в еВау. Просто тук в Щатите са забранени, защото представляват опасност за гълтане от малки деца. Обаче добрата новина е че ще можеш да ги намериш много лесно в София на пазарчето пред Св. Александър Невски. Там по средата на сергиите има една сергия с такива войничета, този дето ги продава се казва Минко. Питаш го за по-готините войничета, които са по-скъпи и които той не излага на сергията, а ги държи в отделна кутийка. С него не може да се преговаря за сваляне на цената, за съжаление.
      От тези фигурки от яйца има цял куп серии, а има и отливки, които са значително по-евтини (но се чупят бързо). Дори една и съща серия, като самураите например, я има в няколко варианта от сплави с различен цвят. Аз я събрах от различни цветове, но все пак ги имам всичките.

      Comment


        #4
        Много са готини.Аз как хич нв обичам самураиА тук в България някъде продават ли фигурки на войници?Каквито и да е?!
        ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

        Comment


          #5
          Много благодаря, скоро ще го посетя този Минко.

          Comment


            #6
            И аз скоро ще се отбия при Минко, а знаете ли колко пари излизат?
            Last edited by Док Холидей; 06-02-2005, 15:42.
            Pro Deo fide et Paria

            Comment


              #7
              Не знам, понеже не съм купувал от няколко години. Обаче едно време имаше градация на различните серии. По-старите и по-редките, като монголци, самураи, инки, гали, мускетари (има няколко серии мускетари) вървяха за по 10 лв, римляните за 7, хуни и швейцарци (по-скорошни серии) за около 2-3. Нещо такова, вероятно са се увеличили. Минко има кофти навика да не се пазари: казва ти колко струва фигурката и ако искаш я взимаш, ако искаш не и това е. А, да, той на сергията излага войничета, ама от по-евтините, разни каубои, индианци и отливки, а за по-хубавите поне едно време трябваше да го питаш специално и той тогава бръква някъде и вади една кутийка с по-отбрани фигурки. И внимавайте с отливките, които се познават по това че са от един и същ цвят, обикновено меден, защото ги правят от олово и ги потапят в медна баня (който е инженер и разбира от електролиза знае повече от мен по този въпрос). Добре е да ги погледне човек отдолу по поставката, на оригиналните има една тънка линия точно през средата, която не могат да направят на отливките. Проблемът с отливките е в това, че са от мек метал и се чупят страшно лесно (или копието не тези войничети въоръжени с такова им се огъва и клюмва доста грозно).

              Comment


                #8
                Тоя Минко още ли продава там?
                Pro Deo fide et Paria

                Comment


                  #9
                  Не знам със сигурност, но най-вероятно да.
                  Last edited by Док Холидей; 06-02-2005, 15:42.

                  Comment


                    #10
                    Дано да е така!!!
                    Pro Deo fide et Paria

                    Comment


                      #11
                      Да ви кажа,че бях забравил-Минко още е там,но когато идвах в София още не беше дошъл.Един друг търговец там ми показа добра колекция.Бяхо около 14 фигурки.Аз имам точно 25 без да ми се повтаря нито един.
                      Pro Deo fide et Paria

                      Comment

                      Working...
                      X