Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Хладни оръжия. Стомана 4Х13

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Araslan написа
    Аз искам да питам нещитчко.Едностранно-заточеното оръжие от дясно това по дългичкото какво се води.Нещо го няма в паметта ми така че чакам инлайтмънт
    Веднага ти отговарям.Това нещо отдясно едностранно заточеното е щик за Турски Маузер обр.1891. Просто кръстачката я няма . Така го намерих и реших да си го закача на стената.
    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

А това точно срещу него дългото?Какво точно представлява?Наименование?
      ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

Именно това се питам и аз. Ти май моите постове не си ги прочел. Я се върни назад да ги прочетеш
        То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Турският щик за Маузер изглежда така, сякаш някой нарочно е махнал кръстачката, за да го пригоди за боен окопен нож. От друга страна е малко прекалено дългичък като за целта.
          А за загадъчното оръжие продължавам да нямам идея. Как точно са изглеждали чирените някога, че от описанието не мога да си го представя съвсем? В коя посока точно са били по-дълги?

Comment

Не, просто е била срязана за да се коли по-лесно прасето. Нали знаете, че щиковете за това се използват-за колене на прасета. Така че обикаляйте селата и ще намерите доста. Някъде ще ви ги подарят, някъде ще ги купите на символични пари. Просто обикаляйте. След време ще се "избиваме" за някой счупен щик. Дори и счупен, заточван и рязан, щикът си е щик. Плюс това една такава колекция от такива странни ножчета след време ще бъде ценна

Comment

Аз колекционирам не толкова за да инвестирам, а защото ми харесват нещата, които имам. Но съм съгласен напълно, че на щиковете цената тепърва ще скача. Но кой от нас има време и възможност да обикаля българските села (и свиневъдства )

Comment

Аз никога не съм събирал "ръждилници" за да ги продавам. Просто без оръжие не мога да дишам както се казва .В кръвта си ми е!
                Е, време за обикалянето по селата винаги ще се намери. Събота и Неделя например.
                Питаш, този, питаш онзи.Все някой чул за нещо, я стар пищоф, я стара пушка. Вярно като ги видиш идва ти да ревнеш, защото на нищо не мязат, но като си поиграеш и ги реставрираш те стават като нови

Comment

На мен мисълта ми беше по-скоро за такива като нас, които сме бая далече от българските села. Но за сметка на това за нас има еВау.

Comment

Не се притеснявай. Както каза EBAY . Той също върши работа

Comment

Аз имам свиневъдство ама не използвам особено много щикове да ви кажа
                      ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

Пристигнаааа! Излезе доста огромен и тежък меча. Снимал съм го в ръцете ми, аз съм към 2 метра за сравнение. Определено се е изисквала доста сила, за да го размахваш с една ръка. Всичко е както трябва, единствено кожата е изкуствена и калпава и като я пипне човек, боядисва в черно. Предполагам че боята на кожата се е развалила от пренасянето на меча плътно увит в няколко слоя найлон и после в кашон. Както и да е, тепърва има много работа по меча докато придобие готин вид, но ето ги и снимките:

Засега не е подострен, но така е по-добре тъй като мисля да го реазмахвам за упражнения и кеф.
                        Last edited by TVV; 19-01-2005, 03:40.

Comment

Честито със здраве да си го разкахваш ама наистина е големичък от предишната снимка бях останал с впечатленито че е доста малък.

Comment

Да ти е честит!
                            Да ви кажа, малко образци от едноръчните оръжия ме кефят... По - трудни са за боравене. Виж, един хубав, не много тежък двуръчен меч - това е нещо друго!..

...
                            ..И кажи ми ти страннико,
                            чувал ли си звук,
                            по- велик от тропота на хиляди коне!!?...

Comment

Багатур, на мен ми ахресват общо взето всякакви мечове и саби, но най-много харесвам ислямските силно извити остриета. От средновековните имам още няколко типа мечове, които бих искал един ден да прибавя към колекцията: клейморче, още някакъв готически двурък меч (нещо като Нарсил, ама не толкова измислено), един къс меч тип 13 по класификацията на Оакшот, и един фалчион. Разбира се, най-много искам българска сабя, възстановка по находки от България, но това се отлага за неопределено време докато забогатея.
                              Засега съм страшно щастлив да размахвам викингския меч и тепърва имам да си работя по него, че някои неща по дръжката и ножницата не ми харесват. Долният накрайник е закрепен с някакъв грозен болт и това ще се опитам да го махна и сменя с нещо далеч по-готинко по-нататък.

Comment

На мен лично са ми по удобни едноръките и не особено тежки оръжия както и леки двуръки предпочитам маневреност пред мощ

Comment

Working...
                                X