Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Първи стъпки в Моделизма

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Re: Отговори

А и още нещо ... Парабелум можеш ли да ми изпратиш снимки и схеми на Me-109E3/4. Ако имаш с български камуфлаж ще е супер.
    Dulce et decorum est pro patria mori

ОТТУКА ЗАПОЧВА РОДИНАТА -
    СЪС ГРОБ НА НЕЗНАЕН ЮНАК,
    НАД КОЙТО СМЪРТТА Е ПРЕМИНАЛА,
    СМЪРТТА НЕ И ВРАЖИЯ КРАК.

Comment

Neonix написа
      А какъв кит използвате за запълване на отворите между елементите? Защото аз си взех "Plasto" на Revell, като ми казаха, че е точно за това, но на мен ми се струва, че си е чисто лепило.

Иначе за лепило и аз използвам направено - коресилин и остатъзи от рамките. Харесва ми повече защото става по-здраво, а и хваща вече боядисани детайли, за разлика от някои други лепила
      Аз лично ползувам кит на хелер, ама не ми се налага често защото лепилото ми е коресилиново и...абе другите да пробват и ще разберат.

Comment

Gaden Gogi написа
        А иначе кой знае защо :roll: , ей така ми се прищя да ти бъда полезен и разрових за аксесоари за твоите самолети. Едуард (много голяма чешка фирма) прави фотоецван комплект за втория от твоите самолети.
        Благодаря Гога за съветите.Обаче моите модели скоро няма да дойдат.За сега е тръгнал само единият и то са го намерили в наличност чак в Солт Лейк Сити, а това от Ню Йорк е на Майната си, чак на другият край на Хамериката :cry:
        В момента чакам потвърждение за твоите, а то не идва
        То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Neonix написа
          А и още нещо ... Парабелум можеш ли да ми изпратиш снимки и схеми на Me-109E3/4. Ако имаш с български камуфлаж ще е супер.
          Всичко имам само си дай Мейла
          То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

:tup:

neonix@abv.bg - мога да приемам до 8 МВ прикачени файлове, така че отвори широко душата си.

Comment

Уланские полки

Вече е при Теб.Ще черпиш.Дано ти свършат работа

Comment

Благодарско!

Comment

За сега и тези вършат работа :drink2:

Comment

Понеже са "първи стъпки" тук е хубаво да споменем инструментите.
                    Един от много важните са клеците за рязане на литници. Има "фирмени" таки аз от тях се набутах да си взема 14-15 кинти и вчера бях много неприятно изненадан когато констатирах че абсолютно същото нещо (без да е фирменно обаче) струва 3 пари, при това в хубав магазин а не на съмнителна сергия. От същият магазин си взех едно много сладурка бормашинак. Малка-събира се в шепата, 12 волта 6 вата 10 000 оборота, 3 патронника, продава се с едно свредло, една фреза и два камъка за шлифоване. Това е много полезно инструментче защото често се налага да се пробиват дупки по моделите и ако те са доста (примерно отвори по колелата на танкове или в решетките на ветроход) е много мъчително да бъде свършено на ръка. фрезичката също е много удобна за доработки.

Comment

Хубаво е, че се сети за инструментите. Аз онзи ден гледах комплект инструменти на Тамия. Вярно хубаво направени, но сумата от 160 долара ми се видя дооооооооооооста соленичка. Както казва Гоги, отиваш в обикновенният магазин и за без пари се "въоръжаваш" с всичко необходимо

Comment

до parabellum:
                        pls можеш ле да ми го пратиш тва за МЕ-109 и на мен: holyewan@yahoo.com - там има 100 Mb :-)

10x
                        "Чуя ли думата култура, зареждам револвера!"

Comment

Абе има ЛС за това бре. готово изпартих ти го, но ще трябва да го сортираш има снимки за триене.
                          Който иска такива работи да ми пише ЛС

Comment

Да се върнем към моделизма Вчера си изпробвах бормашинката и бях много неприятно изненадан че в нейният най-малък патронник не влиза моята най-малка бургия (0,1мм) хлапа и. Но дипломирания инженер веднага намери решение:вкара опашката на бургията в изолация от 0,5мм кабел (кабелът сигурно е бил използуван за направата на дръжки на нещо, примерно Т-34) и така пасна идеално. Освен това със средният патронник идеално се оползотворяват наличните зъболекарски фрези, много готина придобивка, при това е на мнооог прилична цена:8 и нещо БГ лъва.

Comment

Споменатите дръжки на Т-34 лично ги инспектирах Само че камуфлажните мрежи от марля са по-яки
                              albireo написа
                              ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Moje da ti triabva

Не са яки а са импровизация. Аз обаче вече имам фотоецван комплект за тях, но предвид че нямам други декали (а те са лепнати на мрежата) няма да ги слагам на настояцият танк а це си взема нов, но кей форовски че да е малко по-различен.

Comment

Working...
                                X