Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нова Придобивка (имам нужда от съвети)

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Араслан, такъв сайт и аз търся отдавна, ама май няма. Иначе има сайт за етнографски хладни оръжия :

Там има и близкоизточни оръжия, а има и връзки към други сайтове, в които продават такива. Според мен най-интересният е:

Там отиваш на секцията с продадени оръжия и има десетки арабски, персийски и турски оръжия, но от 17 в. насам, предимно 18 и 19.

Comment

Интересен Сайт

е аз се интересувам за ранно средновековни и антични...все пак ей сегичка ще прегледам
      ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

Meжду другото, в темата за класификацията на доспехите пуснах линк към това, което мисе струва че точно търсиш: виж там.

Comment

Значи дръжката за сега не я пипай. Колкото до канията, имай д предвид, че живееш в САЩ-това означава, че можеш да експериментираш.Бамбук дал Господ-опитай се да си направиш нова кания. Отиди в някой специализиран магазин за художници.Там ще намериш всякакви лакове. Какъвто лак ти трябва купи си го и лакирай с него канията. Аз за пушка знам какъв лак да взема за прикладът й, но за канията на крис-а наистина незнам.
          То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Засега реших да не сменям канията, а само да се опитам да я възстановя. За целта обаче трябва отнякъде да намеря тънки въженца от бамбук или тръстика, но засега нямам идея откъде. Когато обаче рано или късно намеря такива, ще мога поне да я закрепя.
            Освен това проучих малко как би трябвало да изглежда една оригинална ножница на крис и варианти има много, вкл. и такива като моята. Единствено вероятно някога е имало накрайник на върха на канията от мед или сребро. Аз за съжаление не съм съвсем убеден че бих могъл сам да си изработя дори и съвсем обикновен такъв. Дори и да мога да изрежа нещо от много тънък лист мед или сребро, нямам никаква идея как ще го закрепя във форма, в каквато искам (колкото и да е проста).
            Но дори и това да го отложа, поне на този етап може да се постегне канията и да се спре загниването отвътре.

Comment

Защо не потърсиш тънки важенце от бамбук или тръстика в някой цветарски магазин или в Чайна Таун-ако имате таквоз чудо де.
              То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Половин Сан Франциско са китайци (официална статистика), а China Town-ът тук е може би най-известния в Щатите. Определено си заслужава да опитам.

Comment

Ето на.Видя ли че имало.Аз пък не знаех тези подробности.Сега и аз да се похваля с новата си придобивка
                  това е щик-нож от американската самозарядна пушка М1 Carabine

Comment

Симпатично е. Тези кога са били на въоръжение: ВСВ и Корейската война?

Comment

Точно така.Минават през ВСВ, Корея и отчасти Виетнам

Comment

Това да не е оная, Гаранд дето й викат?
                        На нож!

Comment

скромно мнение

не е
                          ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

такова животно нема

kapitan написа
                            Това да не е оная, Гаранд дето й викат?
                            Пушката М1 Гаранд няма нищо общо с пушката М1Карбайн.

На последната снимка ще видите разликата.
                            Пушката М1Гаранд използва стандартният американски боеприпас 30-06 или 7.62х63
                            М1Карбайн използа т.нар. междинен патрон .30carabine или 7.62х45

Comment

Уау, Парабелум, всичките тези пушки твои ли са? Въобще има лу пушка със задно пълнене дето да я нямаш?

Comment

TVV написа
                                Уау, Парабелум, всичките тези пушки твои ли са? Въобще има лу пушка със задно пълнене дето да я нямаш?
                                Не са мои.Тези пушки никога не са били на въоръжение в България.
                                Намерих ги преди малко в Нета и ги постнах за да видите разликите

Comment

Working...
                                X