Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Форум за колекционерите на оръжия и милитария?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Хороший сайт, спасибо Виталий. Жаль только, что такие штуки здесь, в Болгарии трудно найдеш... Все такого уже давно пропало...

Comment

А ето какво доложи разузнаването - един задник, който унищожава историческо оръжие :wall: :evil: Намира Люгери /включително български серии/ и Р-38 и ги разпарчетосва, продава на части... :vb_sad: Там дето има до името му 32 приключени сделки, като ги отворих си личи ясно, че е попилял поне 2-3 български люгера...

На нож!

Comment

:evil: :1087: :fire:

Comment

kapitan написа
          А ето какво доложи разузнаването - един задник, който унищожава историческо оръжие :wall: :evil: Намира Люгери /включително български серии/ и Р-38 и ги разпарчетосва, продава на части... :vb_sad: Там дето има до името му 32 приключени сделки, като ги отворих си личи ясно, че е попилял поне 2-3 български люгера...

http://search.ebay.com/_W0QQsassZnikolay6296
          Капитане, знам за този пич. Няколко познати американски колекционери ми се обадиха да ме питат за него - като че ли аз познавам всички българи. Проблемът с него е, че той нарушава законите (поне американските, българските не ги знам) за трансфериране на оръжие през граница, като предлага да ги изпрати директно на купувача, без да иска специални разрешителни документи. За това тук се изисква специално разрешение от BATF (Bureau of Alcohol, Tobacco & Firearms). Реакцията на моите познати беше от рода "или е мошеник, или е доста неосведомен [последното е смекчено от мен]". Очевидно, продавачът си мисли, че може да заобиколи закона, продавайки оръжието на части...
          Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
          A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Това със 100 % сигурност! :mhehe: Нарушава тукашния закон, като придобива това оръжие, нарушава като го изнася, после нарушава тамошния закон, като го внася в САЩ така... безброй закононарушения, но мен ме впечатлява главно това, че унищожава на практика оръжието...
            На нож!

Comment

kapitan написа
              Това със 100 % сигурност! :mhehe: Нарушава тукашния закон, като придобива това оръжие, нарушава като го изнася, после нарушава тамошния закон, като го внася в САЩ така... безброй закононарушения, но мен ме впечатлява главно това, че унищожава на практика оръжието...
              За мене много "по-впечатлителен" е федералният закон за оръжията (NFA); който не се съобразява с него, отива за 10 години на държавна издръжка във федерална институция. Най-лошото е, че федералните присъди не позволяват амнистия, преди поне 85% от срока да са изтекли; на практика, излежаваш до последно. Бррр....И най-съблазнителната цена на най-желаното оръжие няма да ме накара да направя подобна глупост.
              A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Всъщност, трябваше да добавя, че той "оперира" от тук, от България. Тук се подвизава и тук намира и съсипва нещана :wall:
                На нож!

Comment

За жалост някои хора ги интересува само печалбарството и неим пука че съсипват исторически предмети .

Comment

kapitan написа
                    Всъщност, трябваше да добавя, че той "оперира" от тук, от България. Тук се подвизава и тук намира и съсипва нещана :wall:
                    Да, знам че той е в БГ. Но ако аз приема неговата пратка с оръжейни части, подлежащи на регистрация без нужните документи, аз отгърмявам по американските закони.

Comment

.
                      Last edited by ; 21-03-2006, 08:23.

Comment

Не е луд този, който яде баницата... Къде са службите, които курират тази законова област в България? Този специалист ако беше тук, да са го закопчали отдавна. Американските служби далеч не са идеални и също пропускат много неща, но стане ли въпрос за оръжие и данъци, прошка няма. Не напразно това се регулира от федералните, а не щатските власти.

Оръжейните изложения тук гъмжат от цивилни агенти на BATF, които само слухтят и гледат кой ще се изпусне. Законите тук позволяват покупка на оръжие директно между частни лица по време на оръжейни изложения, но си има определен ред. Аз бях свидетел как арестуваха един господин, затова че не спази Илинойското изискване за 24 часов интервал между покупката и предаването на дълго оръжие между две лица (72 часа за късо оръжие). Човекът налетя на цивилен агент, който купи пушка от него, получи я (веднага, без да чака 24 часа) и веднага арестува продавача. Щракнаха му белезниците пред всички за назидание. Арестуваният се оказа, че е полицай, но това не му помогна; даже още по-зле, защото той би трябвало да знае закона най-добре.

Comment

.
                          Last edited by ; 21-03-2006, 08:23.

Comment

Ще дойде ден тия работи да ги внасяме обратно на петорни цени. Ставало е така и друг път (например с наши юбилейни монети навремето), но за съжаление малко можем да направим по въпроса поне засега.

Comment

Добре де.Щом този мошенник оперира от България защо в Ибей е дал адрес в САЩ? Няма ли начин тези работи да бъдат изкупени то нас?
                              То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

.
                                Last edited by ; 21-03-2006, 08:22.

Comment

Working...
                                X