Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корабомоделизъм

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Корабомоделизъм

Позволявам си тук да постна някои от любимите ми кораби под формата на модели:

Немския хибрид Grossflugzeugkreuzer A IIa "Odin"

Известният на всички Flugzeugtrдger "Graf Zeppelin"

Третият от серията-Leichter Kreuzer "Nьrnberg"

Schwerer Kreuzer "Prinz Eugen"
    Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
    Неизвестен руски адмирал

Ти ли си ги правил?

Comment

За съжаление не. В къщи имам "Граф Шпее", "Худ", "Адмирал Кузнецов", "Хипер" и едно английско недоразумение-все още недостроено но с лоше качество. Имам и модел на "Бисмарк" но не ми се сглобява, защото отливката на "Heler" е отвратителна. Иначе съм правил саморъчно няколко модела на платноходи, за съжаление загинали трагично в ръцете на братовчедите ми:-(
      Неизвестен руски адмирал

Comment

Впочем проследих линака, Лекия краицер е правен от картон.Предлагам да говорим, и постваме снимки, само на модели правени от нас самите.

Comment

Ми трудна работа, но може да опитаме.
          Неизвестен руски адмирал

Comment

момчета, изказвам специална благодарностност на Гадния, че ми снима колекцията.Имам:
            Бисмарк, Тирпиц, Шарнхорст, Гнайзенау - 1/570 от Ревел;
            Масачузетс и Аризона - Ревел 1/720;
            Худ, Уорспайт, Айрън дюк, Нелсън и Кинг Джордж V 1/600- всички от Airfix;
            Ямато, Мусаши, Мисури и Айова - 1/600 Аrii
            Всичко 15 линкора
            Крайцери:
            Белфаст, Аякс и Граф Шпее - 1/600 Airfix;
            Блюхер - 1/720 - Ревел
            Потьомкин - 1/400, Аврора - 1/400;
            2 есминеца тип Battle 1/325, 1 Trible - 1/500;
            1frigate River;- 1/500
            Ветроходи - Виктъри - 1/146 на Ревел, Къти Сарк 1/144 - гигант 62 см
            Мейфлауър -Ревел 1/83 - всичко на Ревел
            Санта Мария, викингски дракар и фрегатата Бонхоум Ричард от Чехска фирма
            П.В.

Comment

Пламене, мерси, че ми напомни. Имам следния въпрос - на някой да му се намират старите руски китове на "Аврора" и "Патьомкин" ? С тях започна моделистката ми "кариера" и много бих искал да ги направя пак...
              Pauke !

Comment

Ами сложи снимка да видят хората количество, а някои ден като ме хванеш в добро настроение ще направим подробни снимки на всеки кораб, ама гледай да е преди моята ескадра да е добарала твоята. Защото тогава моите :carrier: :sfighter: :sbomber: :artil: :tanks: ще помелят твоите:bship: :cruiser: :destroyer

Comment

Стига спам. Карайте по същество.
                  :stop:
                  Неизвестен руски адмирал

Comment

Общи приказки

Neka i az se pohwalq kakwo si imam. Казвам само нещата в моята колекция а не тези правени за подаръци.
                    Крал Гого 5, Принц Ойген, Бисмарк, Уорспайт,Худ, Арк Ройал, Белфаст, СЪфолк, Линдер, Фиърлес - Airfix 1/600
                    Айова - 1/600 Академи (същите матрици се ползуват и от Арии)
                    Тирпиц, Шарнхост, Гнайзеннау - Ревел 1/570
                    Худ, Граф Шпее, Рузвелт, Насау- Италери 1/720
                    Аризона, Масачусетс - Ревел 1/720
                    Трайбъл и противолодъчен- 1/500 Огонек :nut:
                    Май това са, ако се сетя още нещо ще си призная,

Comment

Външна политика и Дипломация

Е, по линкори те превъзхождам, по крайцери също, ти ме превъзхождаш по самолетоносачи - съвременни и стари, но аз имам и и броненосеци и АВРОРА!
                      ЗАгубен си!
                      П.В.

Comment

I КАК измисли че ме превъзхождаш по крайцери?по бройка са еднакви и самите кораби се припокриват но как го виждаш твоя Аякс срещу Съфолк?? +това забравих да добавя Москва 1/600 Airfix, ама още ми е тъжно че го купих и няма кеф да го броя винаги, а ако броим флота като съвкупнос те отвявям мнооого лесно, още повече че Насау носи Хариери

Comment

+това аз имам допълнителна авиациа, и танкове, ще ти дропна десант и ще ти изнеса базата, имам достатъчно танкове и самоходна артилерия

Comment

След като отвях колекцията на Пламен призовавам към малко сериозни постове. Примерно ми се ще да запитам Вие от какво си правите такелажа? В смисъл от какви влакна.

Comment

Ами има няколко варианта:
                              1. Да си купиш конци със същата дебелина и посока на оплетката и цвят като на модела и за периода от който е. Аз лично не го харесвам този вариант.
                              2. Да си изготвиш сам от конци, които са памук+синтетика с по-малка дебелина. По принцип е за предпочитане. По-малко се "разрошват", по-достоверни са и можеш сам да си регулираш дебелината на въжето. Разбира се и те изискват да ги обработиш допълнително, но рядко се налага. Не е както при памучните или вълнени конци.
                              3.Слагаш к'вото ти дойде, ама модела е като от кът "Труд и творчество"
                              Неизвестен руски адмирал

Comment

Working...
                              X