If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
A i oshte neshto Kadafi nqma nishto obshto s kuba.Toi e dosta daleche ot tam (v Libiq)pone tova bi trqbvalo da znaesh ot novinite beshe dosta izvestene s problema s nashite medici.
Простете за глупавата ми грешка - нещо се бях изпуснал. Разбира се , че исках да кажа Фидел Кастро, но го мислих него за лидера на Либия, а Кадафи - за този на Куба. Ще гледам за вбъдеще да не бързам толкова.
20ти декември преди излитане, Спаич към техника си :
"Иване, сега кръв ще се лее!"
Da greshkata naistina beshe glupava :roll: No i napisanoto ot tebe e golqma glupost apreliram za kampetentni otgovori na temite koito se pishat i kakto az ne otgovarqm na nqkoi temi za koito nqmam informaciq taka se nadqvam i drugite da go pravqt...
Това, че ти наричаш моето мнение по въпроса глупост сочи просто колко подвластен си на чужди записки и силната ти симпатия към Руския подход не остава скрита. :tup:
Единствено благоразумието и отстъпчивоста и отговорноста пред мира на съветското ръковотство предотвартяват воината.
Факт е, че за да настигнат американците толкова скоро с руски вариант на атомната бомба е било нужно първо да се внедрят в най-дълбоките слоеве на държавното управление на САЩ. Цялостен доклад на тема Имплзоя е пратен от Ню Йорк до руската КГБ централа, благодарение на който те закъсняват само с 4 години (а не с повече) при пускането на тяхната атомна бомба.
Факт е също така, че техният информатор е учен от американски произход , който е работил директно върху първата бомба и така е незаменим източник на информация по този въпрос. Тове е една морална човешка постъпка по това време от негова страна (дори и днес би била такава) - да предадеш най-опасното оръжие на втората световна сила, за да не позволи световно господство на първата. :tup:
По въпроса Кенеди / Хрушчов (отново) или по точно бойната им площадка Куба. Застрашаващите руската сигурност американски ракети в Турция карат Русия до драстични действия - плацирането на техни балистични ракети в близост до щатите. Тъй като американеца обича да си вре носа навсякъде (Буш е доказателството), затова ЦРУ изпраща един разузнавателен самолет U-2 да лети над Куба и да потвърди дали наистина Хрушчов е пратил такива балистични установки в Куба. Самолетът заснема приготовления за инсталирането им - ракети със среден обхват на действие, които без проблеми могат да стигнат до всяка точка в щатите след като Куба е само на стотина километра от САЩ.
След свалянето на един такъв U-2, американското глвнокомадване решава да предприеме мерки за връщането на Русия обратно през океана. Тази идея е подсилена от части и от свалянето на разузнавателния самолет. Не за първи път губят такъв от руснаците, но този път е непосредствено до американската граница (а не на руска територия както две години преди това през лятото на 1960) и това би могло да се тълкува като опит за осигоряване на евентуален изненадващ удар в случай, че ядрена война започне (понеже САЩ нямаше да разбере за тези ракети ако не беше този полет). В тази насока мирното изтегляне на руските воиски от Куба е изцяло адекватно ( :tup: ) , защото те безпричинно и неофициално се намират в Куба и там си инсталиарат балистичните ракети. И ако в този момент Кенеди не се беше намесал и не беше наредил незабавна блокада на Куба и изтегляне на руските части от там (разбира се това е и благодарение на неговите военни министри) , картинката можеше да загрубее. Разбира са Хрушчов се изявява изцяло доблестно, като не възприема никакви военни действия срещу САЩ задето ги гонят от северна америка(НАТО като цяла нямаше да удобри престоя на руски части в Куба ).
Отделно темата за шпионажа може де я разгледаме заедно някой друг ден. :tup:
Off misleh da ne otgovarqm na predishnoto ti saobshtenie koet beshe napulno ne v temata "Na ruba na voinata zaradi egoto na 2 prezidenta"ili po tochno kubinskata kraiza (kakvo obshto ima podslushvaneto na amerikanskoto posolstvo s kuba kamoli che neshtata sa bili v razlichno vreme)
I taka vsse pak tazi vecher shte trqbva da pisha po tazi tema makar che i marshal Simeonov kaza che sum prav s tova koeto sum napisal v predishniq dulag post no. Ochakvai tazi vecher moq otgovor s fakti (e osven ako gollum ne me otmeni che toi e po turseneto na fakti ) no i az predi da pisha namerih dostatuchno fakti a i na kraq stiga discovery ot nego mnogo nqma da nauchish osven da vidish kak gurmi A-bomb
Предлагам да помислиш малко по въпроса : "Защо това се нарича форум и защо постоянно има хора, които спорят с мен?". :lol: Тука сме за да споделяме мнения, а не да напишеш един пост и да си мислиш, че всички трябва да прекратят дискусията - точно обратно трябва да е. Помисли върху това, защото ако не го чатнеш не те гледам за напред.
J-5 написа :
Off misleh da ne otgovarqm na predishnoto ti saobshtenie koet beshe napulno ne v temata "Na ruba na voinata zaradi egoto na 2 prezidenta"ili po tochno kubinskata kraiza (kakvo obshto ima podslushvaneto na amerikanskoto posolstvo s kuba kamoli che neshtata sa bili v razlichno vreme)
Аз написах :
Сигурно знаеш, но при построяването на американско посолство в Москав, то е било довършено изцяло, но никога използвано, защото чак когате е станало готово, американците са разбрали, че цялата сграда се е подслушвала !!
Ти май верно не четеш отговорите цялостно. Как реши, че отговора не ми е по темата като само едно изречение от него е пример, който има за цел да покаже американсаката заслепеност. От това изречение се вади извода, че не знаят всички места на руските ракети и не могат да предотвратят тяхното пускане като разрушат не всички. Но ти явно не можеш да четеш между редовете.
Малката ми информация за американското посолство, чиито стени са имали уши е само едно доказателство как руснаците в пъти са надминавали американското тайно разузнаване и най-вече контра-разузнаването. Тоест за тебе още веднъж ще повторя :
J-5 написа :
Тактическите и стратегическите ракети могат да достигнат за броени минути всяка точка на СССР без възможен своевременен отговор.
Американците не са знаели местонахожденията на 100% от атомните ракети на руснаците на тяхна територия. Те няма и как да ги знаят, защото всички съюзнически шпиони след ВСВ, които са "работили" в Русия са били заловени и екзекутирани и затова е станало прекалено опасно за такива да шпионират за по-дълго време там. При евентуалното пускане на американските ракети от Турция, отговора щеше да е моментален и също толкова разрушителен. Тоест своевременният отговор ще има.
На тебе иначе ако не ти се пише не пиши. Да не мислиш, че насила те карам да ми пишеш романи и да ми вадиш факти. Аз просто си пиша моето мнение (по въпроса за Кенеди и Буш) и не си мисли, че ще ме впечетлиш, когато има още няколко човека, които са на твое мнение. :tup:
Уважаеми Feldmarshal Kalchev да това наистина е форум и тука се разискват различни мнения. Разбери ме правилно аз не съм против изказване на противоположно от моето мнение, напротив ще се радвам на всяко такова. Но все пак, човек когато прави обществено достояние на дадено свое мнение освен определени симпатии или антипатии към определени страни, личности или сабития е необходимо да притежава и някои елементарни исторически, воени и политически познания. Да опознае и проучи историческите факти, епохата, политическите системи и чак тогава да прави своят избор и и зказва своето мнение. Само в този случаи то ще тежи и ще е на място.
Счита че в момента отговора ми е загуба от личното ми време поради това, че вие не сте достатъчно подготвен(Discovery не е достатъчен като источник на информация още повече видяното не се запомня точно от вас, за целта има и други источници на информация: публикации, исторически сведения, разкази на учевидци на събитията, интернет саитове и др. ). А сега конкретно.
Цитат
Това че ти наричаш моето мнение по въпроса глупост сочи точно колко подвластен си на чужди записки и силната ти симпатия към руския подход не остава скрита
1.Наричам глупост твоето мнение-защото е глупаво, и не почива на исторически факти(с това не искам да те обидя).
2.Не знам как си прозрял моята проруска ориентация, аз просто се стремя да бъда исторически обективен всичко друго е плод на твоята фантазия и предварителна нагласа.
По въпроса за щпионажа и научните разработки:
1. Въпроса не късе разглежданата тема и не е необходима да се отклоняваме за да демонстрираме "знания"
2.САЩ освен агентурната информация, събират на своя територия най-добрите атомни физици на Европа които разработват атомната бомба.
3.Закъснението дори цитирано от Discovery не е 4 год провери колко са?
4. Писанките за шпионажа ги подминавам-всяка уважаваща себесе държава има такъв.
Останалите расъждения и излияниа по темата за да се корегират ще ми отнемат много от времето защото са пълни с некомпетентни, неточни или искривени факти.
В заключение, разискването между компетентните исторически подготвените събеседниц може да бъде и кратко(дължената не винаги е белег та знанието)
И последно нещо коета се отнася по темата: известната ли ти е авантюрата на САЩ в "Залива на прасетата".
Сигурен съм че не знаеш, но интернетът е за това потърси...
А и както ти твърдеше че форума е за да пишат и други хора няма да отговарям на повече мнения без да са научно обосновани.
1.Наричам глупост твоето мнение-защото е глупаво, и не почива на исторически факти.
Спокойно е можел да заповяда пускането на ракети срещу Русия , когато беше свален техен самолет над Куба.
Прав си няма никаква истина в това мое изказване. Никакъв самолет не е бил свалян над територята на Куба.
Аз написах:
Самолетът заснема приготовления за инсталирането им - ракети със среден обхват на действие, които без проблеми могат да стигнат до всяка точка в щатите след като Куба е само на стотина километра от САЩ.
И тука няма нищо реално - всичко е измислено, докате съм седял в тоалетната!!
Аз написах :
Не за първи път губят такъв от руснаците, но този път е непосредствено до американската граница (а не на руска територия както две години преди това през лятото на 1960) и това би могло да се тълкува като опит за осигоряване на евентуален изненадващ удар в случай, че ядрена война започне (понеже САЩ нямаше да разбере за тези ракети ако не беше този полет)
Разузнавателния самолет U-2 никога не напуска границите на щатите - той е предназначен за да снима дали някой фермер случайно не краде нещо. "И това не почива на исторически факти".
J-5 написа :
2.Не знам как си прозрял моята проруска ориентация, аз просто се стремя да бъда исторически обективен всичко друго е плод на твоята фантазия и предварителна нагласа.
Точно така. Трябва всички да благодарим на Хрущчов, че без него сега нямаше да има цивилизован свят, ами всички щяхме да сме мутирали.
Защото Кенеди е бил световният агресор, който е искал да подчини всички държави под своето командване и чрез заплаха с ядрено оръжие да накара другите да му станат доминанти. Ти знаеш ли въобще какво е било споразумението между Кенеди и Никита Хрушчов ?
J-5 написа :
По въпроса за щпионажа и научните разработки:
1. Въпроса не късе разглежданата тема и не е необходима да се отклоняваме за да демонстрираме "знания"
Аз написах:
Отделно темата за шпионажа може де я разгледаме заедно някой друг ден.
Как по-точно с последното си изречение, с което предлагам да пуснеме една тема за шпионажа, се оклонявам от темата по която дискутираме. Що за констатации правиш изведнъж ??
J-5 написа:
2.САЩ освен агентурната информация, събират на своя територия най-добрите атомни физици на Европа които разработват атомната бомба.
Това е безспорен факт. Но какво се опитваш да ми кажеш с него?
Когато казах, че ученият, който е помогнал , едва ли не е направил бомбата за руснаците, е от американски произход, не наблягам, че е американец, ами че от там е пратена цялата информация до КГБ-то. Тоест изкам да кажа колко се зле с контра-разузнаването щатите.
J-5 написа:
3.Закъснението дори цитирано от Discovery не е 4 год провери колко са?
Добре "лекторе". Първото тестване на бомбата от американците е на 16 юли 1945 година, а първото пускане от руснаците е на 29 август 1949 година - еми незнам... явно си пропуснал часовете по математика ?? :lol:
J-5 написа:
4. Писанките за шпионажа ги подминавам-всяка уважаваща себесе държава има такъв.
Останалите расъждения и излияниа по темата за да се корегират ще ми отнемат много от времето защото са пълни с некомпетентни, неточни или искривени факти.
Първо никоя държава няма толкова развити шпионски дейности колкото руснаците. Те едва ли не са превърнали шпионажа в изкиство. Това можеш да го провериш навсякъде в нета, нали си руски застъпник.
По второто можеш да препрочетеш този пост за да видиш, че наистина не знаеш какво говориш и как безпрепятсвено се повтаряш.
J-5 написа:
В заключение, разискването между компетентните исторически подготвените събеседниц може да бъде и кратко(дължената не винаги е белег та знанието)
И последно нещо коета се отнася по темата: известната ли ти е авантюрата на САЩ в "Залива на прасетата".
Сигурен съм че не знаеш, но интернетът е за това потърси...
По простата причина, че ти все се оплакваш и мрънкаш, когато трябва да си защитаваш гледната точка реших да ти кажа да пишиш малко и за това написах "Да не мислиш, че насила те карам да ми пишеш романи...".
Сега идва най-същественото. Защо оприличи за глупост моя пост, когато ти даже не си го и прочел (не знам дали можеш да четеш, обаче съм сигурен, че не можеш да пишеш)? Ти наричаш глупост исторически факти и овърташ въпроса въз основата на едно мое малко изречение и ме обвиняваш после в избягване от темата. Ти си всъщност некомпетентен да спориш и затова не даваш никъде примери за моите "глупави" изказвания и така да ми дадеш възможност да се защитя с факти и доказателства. И какво по-дяволите искаш да ми кажеш с тези постоянни повторения и намеци за Discoery-то.
А и както ти твърдеше че форума е за да пишат и други хора няма да отговарям на повече мнения без да са научно обосновани.
:? ти да не си Господ-Бог, че да ти искам мнение по всеки въпрос? Ако щеш пишеш, ако не щеш, не пишеш. Не критикувай чужди мнения без да знаеш за какво говориш! УСПЕХ :tup: :tup:
А изказването, че Кенеди е импотентен лидер , и че при него липсват сериозни операции ще конфронтирам утре. :tup:
SHTE KAZA SAMO 1 RUSNACITE PUSKAT PURVATA BOMBA PREZ 1948 GODINA
a i q si procheti postovete otnovo zashtoto shte kaza pak che imash tolkova mnogo greshki che to pravilnoto ne se vizda
aiii sa da ti kaza koi naistina otkri raketite v kuba predi U-2 tova za tvoe svedenie sa kriptolozi koito razbiha "nerazbivaemiq"kod na rusnacite i taka sa razbrali che se postavqt raketi nad kuba i togava chak e bil ispraten samolet U-2 da vidi dali e istina(ne kazvam novi neshta) :evil:
ai sega vmesto da me iznervqsh prestani s glopavite postove zashtoto osven za edin samolet i oshte nqkolko samoleta nad rusiq ti nqmash fakti za nishto drugo
Kakvo e zaliva n svinete ne mi otgovori tova go znae vseki (kamoli koito tvurdi che znae neshto za kubinskata kriza)Aide dragi mi Kalchev potursi
Аха значи 1948 ... :lol: добре. Да кажем, че е тогава (да бе да). Но няма да спориме сега за тази разлика. Важния момент в твоя отговор е единствено споменатото за криптолозите, които са разбили кода на руснаците. Аз мога да имам факти само за U-2, но ти, освен, че не знаеш кога е пусната руската атомна бомба, ми конфронтираш изказването, че откриването на руски MRBMs и IRBMs на кубинска територия е изцяло благодарение на разузнавателните полети над страната.
Обещавам да спра с "глопавите постове" и да спра да имам "толкова грешки, че правилното да не се вижда" когато ти започнеш да коментираш тези грешки, а не просто като наричаш целия пост "глопав" заради некомпетентни изказвания, които даже не показваш.
За Кенеди и за "Залива на прасетата" ще напиша тази вечер
Kakvo e zaliva n svinete ne mi otgovori tova go znae vseki (kamoli koito tvurdi che znae neshto za kubinskata kriza)Aide dragi mi Kalchev poturs
:? Ти знаеш ли въобще какво казваш с подчертаното... :lol:
Aiii kalchev prestavam da pisha na taz tema che ne moze da se spori s teb ti si znaesh tvoeto i tova e puk i temata ne e samo za nas dvamata kakto ti kaza v purviq si post taka che az prestavam da pisha ti si znai svoeto az shte si znam moeto i tova e
a i nqmah predvid che pravopisat ti e greshen a che sa ti greshni svedeniqta vseki greshi s pravopis kakto shte se overish i v tvoite postove ne samo v moite
Очевидно е, че никой друг не пише на тази тема освен аз и ти (за сега поне). Само едно нещо искам от теб - да ми дадеш линкове на сайтовете, където си прочел информация за Кубинската криза (и най-вече за първата атомна бомба на Русия и за тези американски криптолози, които са разбили кода им) за да се уверя, че не ти си виновен за погрешната информация (само по отношение на атомната бомба - за разбиването на кода за първи път чувам).
И на края - когато някой чете твоите постове (не се опитвам да те обидя, ами просто да бъда обективен) буквално се измъчва, защото ти не слагаш никъде препинателни знаци и така са губи последователността и контекста на мнението ти. :tup:
Na po kusite postove ne slagam i tqh gi pisha nalatinica a ako ima neshto koeto e po dulgo go pisha na BG i na sqkade slagam prepinatelni znaci kakto sam mozesh da se uverish
Comment