Да, трудно е да се каже съвсем точно, но "референт" в случая е нещо като консултант по-скоро. А тъй като е към инспектората на танкови войски, то вероятно по-скоро е бил "консултант" по моторизацията, т.е., по същество или въобще за всички моторизирани войски (танкови и моторизирани (пехота, артилерия)) или конкретно за мотопехотата. Макар че по-скоро ще е било първото.
Между другото, кратък списък на назначенията ми може да се открие тук:
Накратко:
- от 13-ти юни до 5.ти октомври 1940 г. е бил командир на 3-ти мотоциклетен батальон (т.е., в трета танкова дивизия);
- от 1-ви май 1941 г. е командир на 7-ми (мото)пехотен полк;
- от 25-ти август 1941 г. е командващ на 6-ти панцергренадирски полк (т.е., по същество мотопехотен);
- от 15-ти юли 1942 г. до 4-ти ноември същата година е командващ на 7-ми панцергренадирски полк (т.е., по същество мотопехотен);
- от 8-ми февруари 1943 г. е командир на танкова дивизия "Мантойфел".
Между другото, кратък списък на назначенията ми може да се открие тук:
Накратко:
- от 13-ти юни до 5.ти октомври 1940 г. е бил командир на 3-ти мотоциклетен батальон (т.е., в трета танкова дивизия);
- от 1-ви май 1941 г. е командир на 7-ми (мото)пехотен полк;
- от 25-ти август 1941 г. е командващ на 6-ти панцергренадирски полк (т.е., по същество мотопехотен);
- от 15-ти юли 1942 г. до 4-ти ноември същата година е командващ на 7-ми панцергренадирски полк (т.е., по същество мотопехотен);
- от 8-ми февруари 1943 г. е командир на танкова дивизия "Мантойфел".
Comment