Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За форума

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Капитане само да ми паднеш!!!

Абе да не си объркал снимката, нещо така май ми се струва...

Comment

Пак проверих - грешка няма!!! :twisted: :twisted: :lol:
      На нож!

Comment

Ще има три дни връзване на пръсти! :twisted:

Comment

Така. В момента си превеждам сайта на английски. Така че ще има и английска секция за Руско-Турската Освободителна война към Енциклопедията. Аз така също ще се заема и с огнестрелното оръжие образци от 1700 до 1945 дълго и късо. След 45-та някой друг да се заеме.
          Като за начало мисля, че моята оферта е добра
          То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Това, с което аз мога да помогна е раздела за хладно оръжие. Понеже няма нужда да пренаписвам съдържанието на разни сайтове, просто ще пускам предимно линкове и много кратки параграфчета.
            Иначе идеята за по-подробна енциклопедия на българската военна история.

Comment

TVV написа
              Това, с което аз мога да помогна е раздела за хладно оръжие. Понеже няма нужда да пренаписвам съдържанието на разни сайтове, просто ще пускам предимно линкове и много кратки параграфчета.
              Иначе идеята за по-подробна енциклопедия на българската военна история.
              Ти защо не направиш тук в Бойна Слава сайт за хладното оръжие? Тъкмо ще ме облекчиш мъничко
              То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

ОК, само че не ми е ясно къде и как точно да го направя. Освен това както е очевидно от моя скромен сайт, аз съм слаб в web design-a, така че ще е добре импереца да помогне в това отношение. Колекцията ми също е скромна и ще се наложи да пускам чужди снимки и това вероятно би било проблем.
                Най-добре ще е да уточните какво точно да направя: какви хладни оръжия да бъдат засегнати, колко подробно и други необходими уточнения.

Comment

Като специалист по хладните оръжия наблегни на сабите, ножовете и прочие. Ти не се плаши за дизайна Импереца прави чудеса. Като за начало можеш да пишеш какво хладно оръжие се намира в България, откъде е дошло, къде и как е използвано.Ето например пиши за ятагана

Comment

Понеже за хладните оръжие е пълно със сайтове, аз мисля че ще е по-интересно, въпреки по-сложно, да се направи един сайт за историята на хладното оръжие по българските земи. Ще отворя една тема, в която ще започна да пиша. Нека всеки друг, който иска да добави нещо, пише там. При изучаването на хладното оръжие илюстрациите са от първостепенно значение, така че който има, нека пуска. Те ще се използват само за учебна цел и притежателите им ще запазят авторските си права.

Comment

Изабел дьо Валоа(1296-1358)

1. Плюс английския, съм добре, става дума работно с френския и полския плюс естествено руски, т.е. наполеонови войни, френски и полски кампании и пълководци съм на линия, а и ако някой има нужда по-неговата си тема.
                      МОжеш да ми помогнеш за Войната за полското наследство и въобще объркавацията в Полша след Ян Собиески. Също и с края на ПОлската държава през 18 век.

Comment

разбира се, да търся справка ли, за полското наследство е Лешчински, а сестра му Мария става кралица на Франция и съпруга на Луи 15-ти, което не е лесно

Comment

Мария мисля, че беше дъщеря на Станислав Лежински.

Comment

Прав си, Луи 15ти му е зет, ето ти негова гравюра-портрет

Comment

Лежински го знам още от Северната война. Бил е протеже на Швеция.

Comment

---

Imperial Friedrich написа
                                Увод (мисия на сайта и тн)

Терминология (а може би е по-добре във всеки от по-долните раздели да има по една глава "Терминология"?)

Личности (ще може да се търсят по азбучен ред, по години или по националност)

Войни, Кампании, Операции, Сражения (по име или период)
                                - Войни
                                - - Пунически Войни
                                - - Стогодишна Война
                                - - Наполеонови Войни
                                - - Руско-Турски Войни
                                - - Първа Световна Война
                                - - Втора Световна Война
                                - Кампании
                                - Операции
                                - Сражения
                                - - Шипченска Битка
                                - - Сталинградска Битка
                                Е айде сега само Сталинград ли е?
                                Аз мисля да не е само той.Почвам хаотично изброяване на важни битки и операции: Дюнкерк, Битката за Англия, Харков, Операция Багратион, D-Day, Операция Везерюбунг, Анцио, Ардените, Кан, Крит и въобще Операция "Марита", Монте Касино, Тобрук, Wacht am Rhein, Мидуей.

Ако вие имате това което ви предлагам вече в плановете си - извинявам се за повторението.

Искам да заявя, че аз поемам "статийте" за Waffen-SS дивизиите.

Comment

Working...
                                X