Съобщение

Collapse
No announcement yet.

PC-та. Дискусии.

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

PC-та. Дискусии.

Знам, че темата ще ви се стори малко безинтересна, но предлагам тук да представиме с какви железа разполагаме, довлни ли сме от тях, овърклокваме ли ги , дали имаме проблеми с нещо и т.н.
    Като за начало ето и мойта конфигурация:
    AMD Athlon XP 2400+
    120 GB Baracuda 7
    Chaintech Ti4200 128 DDR
    Gigabyte 7N400L
    A4 Tech Wop-35 Optical Mouse.
    Като цяло става за джитки(най-вече), Ил-2 върви много добре на 1024х768 32 битов цвят. Не мисля да сменям някакви чаркове в рамките на година и половина.
    И ето първия въпрос- има ли някой от форума с карта като мойта. На Ил-2 имам някакви странни бъгове- например част от текстурите на някои обекти липсват, много е грозно да се вгледаш в някой ЗИС и да забележиш, че гумите му са ръбести и изцяло зелени. Как мога да направя така, че игрите да вървят на пвоече от 60 херца?
    101st Airborne The Screaming Eagles At Normandy

PC-та. Дискусии.

да перефразирам: "в тази тема предлагам всеки да се изфука"

я съм с

AMD Athlon XP 1600+
    512MB DDR
    Asus nForce дъно
    1 x 40GB IBM 7200rpm
    1 x 120GB IBM 7200rpm 8MB cache
    Albatron GeForce4 Ti4200 AGP 8x 128MB DDR
    CD-RW
    19" Sony FD Trinitron

лека полека се ъпгрейдва, миналата седмица взех големия диск, а като пак има пари ще взема ново дъно с 2500+ котлон. Занимавам се с 3D графика така че ми е нужен всеки мегахерц който мога да си позволя...

за Ил-2. Мога да говоря за Ил-2 FB само, нямам никакви проблеми и аз лично си я играя на 1280х960 на макс. качество, малко сече на моменти но аз предпочитам красиво да е пред тва да е суперплавно. Е, "сече" значи че слиза до примерно 15-20 fps
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Няма смисъл да се фукаме.
      Видях, че има такава тема в един английски форум и реших да я направя тук.
      ОТкъде го намери този Албатрон?
      На какви честоти е?
      бтв Как да си пусна FPS брояч на Ил-2 ФБ?

Comment

взех си го от gameve.com за ок. $120

мисля че не съм го овърклоквал ама я да проверя пак

аа

пуснал съм го на 285/530

фреймрейта мисля си се пуска с командата /FPS START SHOW или нещо подобно
        albireo написа
        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Хехе, съгласен с Импириъл, то темата си е за фукане...ако имаше Дурон на 700 едва ли щеше да я пуснеш шегувка, ами аз съм с...

AMD Athlon XP 1600+
          128MB DDR
          дъно Gigabyte...(ама какво точно не мога да кажа в момента :roll: )
          ATi - 7500 (неприятно, но Макс Пейн 2 бая циклеше на определени моменти, когато го пусках на максимум детайли и т.н.)
          и сега не се смейте...20 Gb хард диск :cry: всъщност досега не ми е бил недостатъчен...

ха сега да задам един въпрос, дето ме мъчи от много време....какви колонки да си взема (ориентировъчно до 200 лв)....обаче искам да ги свържа и с усилвател през който да се пуска диск и дек...
          Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
          каквото е желанието ти,такива са и мислите ти,
          каквито са мислите ти,такива са делата ти,
          каквито са делата ти, такава е и съдбата ти.

Comment

Яка тема :tup: .

Аз съм с една антика...

CPU: Cel(Tualatin)1200@1764MHz (FSB 147MHz) MB: ASUS TUSL2-C (чисто дъно, без аудио карта)
            RAM: 512MB (2x128 Infineon, 1x256 PQI)
            HDD: Seagate Barracuda IV 80GB 7200rpm 2MB Cache
            CD-RW: Teac 52x24x52
            FDD: Teac 1.44MB
            Video: GF4 MX440 128MB DDR (overclock на GPU&RAM@325MHz)
            Audio: Creative Audiodigy 5.1
            LAN: "куча марка" с Realtek 8029AS 10Mb
            PSU: 450W
            Joystick: Genius F23 (не е нищо особено, но нямам проблеми на IL-2FB)
            Monitor: Samsung SyncMaster 755DFX

Захранващото напрежение на процесора съм го повишил с 0.05V и според ASUS Probe то е Vcore=1.568V. Радиаторът на процесора съм го шлайвал, сложил съм термична паста Titan Silver Cream TTG-S104, вентилаторът на процесора е Titan ball bearing 80mm.
            Имам 9 вентилатора в кутията.
            1. CPU
            2. Захранващ блок (стандартен 80mm)
            3. Video (стандартен 80mm)
            4. под харда (80mm)
            5,6. 2 бр. на кутията до процесора, изхвърлящи топлия въздух навън (80mm)
            7. На чекмеджето за втори хард (малък)
            8, 9. на една кутия от прах за пране :lol:, поставена на най-горното място за CD в кутията. Вентилаторите изхвърлят въздух навън.(малки вентилатори от радиатори на процесори)
            Чрез въздуховод процесорът се охлажда със въздух от стаята.

Сега температурата на CPU-то е 39*С, когато се натовари достига 41*С, при температура в кутията 28*С.

Резултати от SiSoft Sandra при посочената честота на процесора:
            Int SSE: 9614it/s
            FPT SSE: 11935
            Dh: 4872
            Wh: 2160

Игри като цяло рядко играя, но на IL-2 FB на максимални детайли на картината, изобщо, всичко на Excellent, се рендват средно около 29 кадъра за секунда. Когато летя право нагоре (само небе), реднваните кадри са 50.

За показване на стойностите на кадрите за секунда в IL-FB се пише в конзолата. Това става като се натисне Shift+Tab. Tам се пише "fps START SHOW". След това пак се натиска клавишната комбинация Shift+Tab. Възможно е това да стане като не натисне " ` " (тилда) и след това се въведе ">fps START SHOW".
            scharfschutze ®

Comment

мм, малко ме съмнява че си на истинските максимални детайли ти си с МХ карта, която доста отстъпва на истинските гфорси, съответно най-вероятно си на втория по макс. детайл. Лесно ще провериш - иди на Landscape Detail и виж можеш ли да избереш "Perfect" щото то е истинския върховен детайл и разликата е осезаема.
              albireo написа

Comment

На втората машина (T-BIrd 900Mhz, 256 SD RAM, 30 GB HDD, GF4 MX440 128 DDR AGP 4X), играя Ил-2 на 800х600 32 битов цвят всичко на "хай".
                Общо взето върви прилично, но изключваме факта, че зарежда много когато пусна повечко самолети на "Quick Mission".
                Иначе съм доста притеснен от температурата на 2400+. В Биос показва 57 градуса, а в Спиидфан 42. Не знам на кое да вярвам. Едва ли е от вентилатора, защото такъв ми препоръчаха, а и струва 17$ без ДДС.
                Фриц, моя Титаниум стига без проблеми до 320/600+.

Mahadeva: Къде по форумите си видял някой да се присмива на друг, който е с по-добро желязо?

Comment

"всичко на "хай"

пак казвам, виж си Landscape Detail дали е на "PERFECT" и тогаз ше приказваме щото има много голяма разлика
                  albireo написа

Comment

Да имаш нещо да кажеш?
                    Всичко това на гореспоменатата машина.

Comment

Прав си, Империал. Картата ми явно не поддържа режима PERFECT на landscape detail. При мен настройките са както на 101st Airborne. Например сянката на Месера ми на земята е една ръбата ... Имам перфектни отражения на какво ли не в реките. Явно това е нещо, свързано с хардуерната поддръжка на ефектите от играта. Знам ли.

Играя играта на 1024х768 32 битов цвят с вече посочените кадри за секунда.
                      scharfschutze ®

Comment

Originally posted by "101st Airborne"

Да имаш нещо да кажеш?
                        Всичко това на гореспоменатата машина.
                        нищо нямам да кажа понеже не ги виждам тия сървъри
                        albireo написа

Comment

Аз пък съм с Пентиум 3 на 600МхЦ
                          256РАМ
                          Харда ми е Макстор 40гига,имам си записвачка Ямаха SCSI и два монитора
                          То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

е в килера и аз имам един още ама ме мързи да го закача
                            albireo написа

Comment

Е, не можеш ли да влезеш през прокси?
                              бтв Я кажи някой добър интернационален хостинг с поне 50 мегабайта.

Comment

Working...
                              X