Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свободата на Словото в България

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Отдавна ме мъчи този въпрос и честно да си призная винаги съм питал-"Аджеба има ли Свобода на Словото у нас или няма?"."Журналистите в полза на народа ли служат или на Силните на деня?".Тази нощ сърфирайки из необятните простори на Нета попаднах на нещо,което ме учуди.Ето го:

То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Abe nie trqbva da napravim tema svobodata na slovoto v tozi forum (maitapche)
    http://www.imotisofia.bg/

Comment

ама не мисля че темата трябва да е чак "важна"
      albireo написа
      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Виждам че си го оправил вече
        То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Доколкото знам "Свободата на Словото (СС)" може да се наруши по два начина. Първият е като не се допускат мнения извън официялните, а втория е като се пълни информационното пространство с лъжи, неистини, полуистини, които минават за "друг поглед върху събитията".
          "Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"

И други затворници
          нека четат пред вратите
          нашата памет остъклена
          с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"

Comment

Е, второто в никакъв случай не може да мине за формално отнемане на свободата на словото - по-скоро е акция по обезценяване на истинността или реалистичността на информацията. И естествено е много по-фино и действено средство от грубата цензура. Защото много по-ефективно е да заглушиш един глас сред хиляди други, отколкото да се опитваш да му запушиш устата ;~).

Comment

не точно

Ам-гъл изглежда Пръстенът ти е дал умението да четеш мисли :lol: :tup:

И други затворници
              нека четат пред вратите
              нашата памет остъклена

Comment

Kato se zamislia mai v Bulgaria niama svoboda na slovoto.Sega niama da dam primeri 6toto ne moga da pi6a s bulgarski bukvi 6toto sum v zala.
                Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

А аз пък си мисля, че има свобода на словото - понякога даже се превръща в слободия. За съжаление, едно време си мислехме, че свободата на словото е най-важната предпоставка за напредъка на една държава. Оказа се, че цената на електрическата енергия била по-важна. Мамка му.
                  "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

"Приятелите са си приятели, но кашкавала е с пари"

И други затворници
                    нека четат пред вратите
                    нашата памет остъклена

Comment

Според мен по-голям проблем от цензурата (в широк смисъл) е автоцензурата...цензурата някак винаги можеш да намериш начин да я преодолееш, но автоцензурата няма как. много журналисти в България просто ги е страх да публикуват смели материали или пък редакторите не ги пускат именно, заради "смелостта" им.
                      Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
                      каквото е желанието ти,такива са и мислите ти,
                      каквито са мислите ти,такива са делата ти,
                      каквито са делата ти, такава е и съдбата ти.

Comment

Е, автоцензурата е полезна понякога и всъщност е функция на Свръх-аза, ако го насочим малко по-Фройдистки. Затова вместо да напишеш, че някой е отвратителен шибаняк, например, пишеш, че не споделяш напълно възгледите му.
                        "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

Да, така е. Инак - представи си как щеше да изглежда форумното ни пространство .

Comment

Точно тези дни имахме чудесен пример за свободата на словото в България. Лицето Райков (председателят на СЕМ) - стар комунистически номенклатурчик и Доганова подлога - ще закрива кабеларката "Ден". Заради германският водещ Ник Щайн, който си позволява да изрича истини, неудобни на управляващата клика :evil:
                            Si vis pacem - para bellum!

Comment

Wprochem ne wiarwam niakoi da izgubi mnogo towa predawane, wse pak kolkoto puti sam go gledal, wse e goworil niakakwi gluposti, ot tipa na prof.Wuchkow i drugite mu kabelni kolegi :lol:

Inache za Dogan dwe mnenia niama...
                              He, who controls the past, controls the future, and he, who controls the present, controls the past

Comment

Working...
                              X