Е, това е един от проблемите, в които ясно се вижда едновременно отсъттвието на ефективни институационални действия и липсата на гражданска култура и самосъзнание.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БЪЛГАРИЯ
Collapse
X
-
нека приведа идин пример, който да оставя без коментар, тъй като такъв, вярвам ще се съгласите, е излишен.
както личи от аватара ми, военната си служба изкарах в гвардейската част. и то не кога да е, а миналата година. част от задълженията на представителните части на армията ни (т.е. аз допреди време ) е да посреща и изпраща държавни глави (вкл. и нашия собствен) при излитането/приземяването на правителствената аерогара в София, поради което аз съм ходил и стоял там поне дузина пъти за 6 месеца.
самата сграда на аерогарата е едно добре изглеждащо съоръжение от синьо стъкло, явно построено наскоро. но мисълта ми е друга - вероятно от съображения за сигурност в радиус 1 км от нея няма никакви сгради или каквито и да е неравности по терена - просто голо поле, обрасло редки храсти и трева.
вятърът, който свободно си духа по това поле донася незнайно от къде смачкани вестници, хартии, найлонови пликчета и други боклуци и те се закачат на храстите, които споменах преди малко, оставайки там. та представете си няколко декара храсталаци, по които се ветреят като своеобразни знамена на хигиената хиляди боклуци и които са първото нещо, което чуждите официални лица виждат при слизането си от самолета и пътя към града. първото им впечатление от страната ни.
Comment
-
А, софийското летище е култ Самото то, пътя до него, въобще всичко. Разбирам, че вече съм си вкъщи единствено когато колата почне да пропада из някви ями, което обаче на таксиджията никакво впечатление не му прави и той продължава да си цепи с пълна газ. Е тогава ме обзема едно такова мило и приятно чувство на завърнал се у домаXV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
Comment