Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БЪЛГАРИЯ

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯ тя е наша!!! Аз ходя по наште планини и съм се отчаял от БОКЛУЦИТЕ които виждам то не е за описване скоро ще кача една две снимки за доказателство.

БЪЛГАРИЯ

Така е , за съжаление. Сигурен съм , че премиерът не е ходил тайно там да разсипва чували с боклуци, така че няма какво да се оправдаваме с управлението; повечето гадорийки си ги правим по принцип сами.
    "Лейкауф, один из высших командиров вермахта, с полным основанием употреблял местоимение «мы»: «мы», немецкие оккупанты; «мы», вермахт и СС, несем полную ответственность за убийства евреев и военнопленных, за голодную смерть многих жителей Украины. " Wolfram
    Wette

Comment

така си е за съжаление...е, някой вече беше цитирал онова изказване за България, боклука и изхвърлянето му през прозорците...макар че те и в средновековна Франция и разни по-неприятни субстанции са летели от прозорците :twisted:
      Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
      каквото е желанието ти,такива са и мислите ти,
      каквито са мислите ти,такива са делата ти,
      каквито са делата ти, такава е и съдбата ти.

Comment

Плюя зверски на самозваните "туристи", ползуващи планината като кош
        за боклучавите си оргии!
        За мен човек, препасал няколко хляба и шише мастика (което след това
        мистериозно зачезва в някой храст) са потенциални хранителни пунктове
        за подметката ми Elkwood, 46-ти номер.
        Участвувал съм в няколко почиствания на Витоша (тя все пак е най-близо до София) и...
        ...и съм правил уникални, маниакални открития. Консерва отпреди Втората Световна Война. Имаше щампа 1927-а. Откривал съм части от автомобил или натрошени шейни. Пластмаса, полиестен, други метали. Те не гният.
        Позволявам си да хвърля "огризката" от ябълка или друг плод. Но те ще изгният и това няма да навреди по никакъв начин планината.
        Една консерва обаче при особено големи стойности на гадорията
        ще остане там години.
        Roma.Lacuta.Causa.Finita

"Пастирът трябва да се грижи за стадото си...
        ...и понякога да гони вълците"

Comment

Съгласен съм, че трябва да преборим "туристическият вандализъм", но не само в аспекта "замърсяване с битови отпадъци", но най-вече в раздела за борба с умишлените палежи. Дори най-малкият пожар не може да се сравни с месеци "туризъм"(знам го от личен опит- борба с пожарите в Рила).
          "Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"

И други затворници
          нека четат пред вратите
          нашата памет остъклена
          с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"

Comment

Аз предлагам с повечко бой и псувни да бъдат накарани всички пишман туристи да си събират "фекалиите".
            То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Мдааа, той баща ми отдавна проповядваше за профилактичен бой с педагогическа цел.....
              Добре, че не реши да го прилага на мене :lol: :lol:
              XV mile the sea brode is
              From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Originally posted by "anti"

Така е , за съжаление. Сигурен съм , че премиерът не е ходил тайно там да разсипва чували с боклуци, така че няма какво да се оправдаваме с управлението; повечето гадорийки си ги правим по принцип сами.
                Vish kakvo to ot edni hubavi zakoni zavisi dali shte si hvarlish bokluka a kato si na varha mai ot teb zavisiat dosta neshta Saglasi se s men. :tup:

Comment

ако всичко зависеше от "добрия закон" , светът щеше да е много хубаво място за живеене. специално за нашия случай няколко параграфа не биха решили нищо ; най-малкото трябва прекалено много планински служби да следят изпълнението и в крайна сметка ще се получи като историята с футболното хулиганство( за нецензурни реплики на стадиона се предвиждаха някакви невероятни глоби :lol: ).
                  няма ли социална съвест, нищо не можем да направим.
                  "Лейкауф, один из высших командиров вермахта, с полным основанием употреблял местоимение «мы»: «мы», немецкие оккупанты; «мы», вермахт и СС, несем полную ответственность за убийства евреев и военнопленных, за голодную смерть многих жителей Украины. " Wolfram
                  Wette

Comment

Законът и то Строгият е хубаво нещо.Например в някой щати има табелки с надпис-500 долара глоба,ако изхвърляш боклук от колата си в движение
                    или-100 долара глоба,ако не си съберете "изпръжненията" на кучето.
                    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Начини за отърваване от отпадъците

1. Вдигайте от земята поне по един отпадък всеки ден.
                      2. Внимавайте никога да не замърсявате.
                      3. Научете своето семейство и своите приятели как да се отървават от боклука си.
                      4. Ако сте на улицата, на плажа, в гората, в автомобила или в автобуса, задръжте своя боклук, докато не намерите подходящо място, където да го изхвърлите.
                      5. Затваряйте плътно капаците на боклукчийските кофи и контейнери.
                      6. Вържете хартиените отпадъци в здрав куп или в найлонова торба, преди да ги изхвърлите. Разпилените хартии могат да бъдат разхвърляни от вятъра.
                      7. Помолете близките си да поставят торби за отпадъците в автомобилите си.
                      8. Ако членувате в спортен клуб или отбор, насърчете групата да организира почистване на терена на вашата общност.
                      9. Изберете си парк, плаж, улица или друго публично място и го поддържайте чисто.
                      10. Помолете шефовете си да стартират програма за поддържане на чистота. Върху сгради, поставете щампи, които да напомнят на хората да не замърсяват.
                      11. Разберете как можете да засадите трева (райграс), цветя или дърво край спирката, на тротоара или в парка.
                      12. Помнете, че хората замърсяват значително по - малко там, където е чисто.

Списъкът не претендира за изчерпателност.
                      Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!

Comment

Аз след всичко казано до тук ще кажа само: ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА
                        Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Бих казал: " Пазете България!"
                          Ако вървим по досегашния път, до никъде няма да стигнем.
                          scharfschutze ®

Comment

ne samo pazete Bulgaria 4ista,no ne se4ete i gorite predi vsi4ko
                            уважавай смелите,те са солта на земята

Comment

Да ви кажа аз живея на 10-тина метра от гората и от там на горе е планината /любими мои Родопи/. Не ми е направило впечаление да има много боклук по планината. Аз се разхождам доста често там и стигам до извода, че сигурно сме твърде малък град, за да изхвърляме толкова боклук в гората. От друга страна като гледам улиците в какво състояние са и ми става лошо. Случвало ми се е да видя как човек изхвърля боклука си от терасата на 5-тия етаж и от долу, за съжаление имаше един злополучен, нищо неочакващ човечец. И това ако не е манталитет и психологическа нагласа, незнам какво е. Да не говорим като тръгне човек да обикаля тепетата на Пловдив какво може да намери - като се започне от спринцовки и презервативи и се стигне до изхвърлено бельо и бирени бутилки. Трябва да се създадат съответните закони, при това спешно, но трябва и да се спазват. И е вярно, че къдете е чисто, по трудно се замърсява, защото хората които познавам и които отказват да станат от удобната пейка, за да идат до кошчето за боклук най-често казват, "то и без това си е мръсно, една опаковка от вафла с нищо няма да навреди"...
                              Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш...

Comment

Working...
                              X