хехе, става въпрос за последната Фолксваген "Костенурка", която излезе от завод в Мексико...костенурката is no more :o това сигурно е единственият модел на "Народната кола", който ми харесва. нищо чудно де, след като е проектиран от Порше. това, което ме учудва е, че е правено по поръчка на Хитлер, а пък ми харесва. това сигурно е била най-хубавата му идея :twisted:
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Последната костенурка
Collapse
X
-
Originally posted by "Mahadeva"
това, което ме учудва е, че е правено по поръчка на Хитлер
А още Остап Бендер е казал, че автомобилът не е лукс, а превозно средство :lol:Si vis pacem - para bellum!
Comment
-
Re: Последната костенурка
хехе, ама от най-милеещите за добруването на народа е бил за добруването на цялото българско човечество направо :twisted:
не бре, учудва ми, че е по "идея" на Хитлер, но въпреки това ми харесва...иначе то първите социални осигуровки се въвеждат от онзи краен консервативен реакционер Бисмарк , поне доколкото си спомням, тъй че дясното, ето това е истинският коз и милител за народните маси :o
стига съм говорил глупости всъщност, Хитлер е "милеел" за държавата, а не за отделния индивид, ето това е, което истински дразни мен, "който имам мозък, колкото цяла планета"...индивидуализъм му е майката :twisted:
"Не. Избиването на евреите е било по-добра идея Жалко за непълното й осъществяване!"
Предполагам, че се шегуваш :roll:Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
каквото е желанието ти,такива са и мислите ти,
каквито са мислите ти,такива са делата ти,
каквито са делата ти, такава е и съдбата ти.
Comment
-
Малко несвързано ми звучи, да не си попрекалил на снощната "Голяма Обща Форумна Среща"
Вярно е, че железният канцлер Бисмарк въвежда задължителното социално осигуряване; както е вярно, че Хитлер вдъхва живот на концепцията "народен автомобил", като възлага реализацията й на Ф. Порше и му заповядва цената на изделието да не надхвърля една общодостъпна сума.
Това за консерватизма и индивидуализма, които аз определям като върховни обществено-политически и нравствени ценности, пък изобщо не го разбрах, но проблематиката определено заслужава обстойно разнищване...Si vis pacem - para bellum!
Comment
-
Originally posted by "Hauptmann"
Малко несвързано ми звучи, да не си попрекалил на снощната "Голяма Обща Форумна Среща"
Това за консерватизма и индивидуализма, които аз определям като върховни обществено-политически и нравствени ценности, пък изобщо не го разбрах, но проблематиката определено заслужава обстойно разнищване...
та, идеята ми беше, че звучи малко странно на пръв поглед дясното да въвежда мерки, които са на практика леви - като в цитираните случаи социалното осигуряване и въвеждането на масов автомобил. а, въпросът за дясно и ляво наистина е подобаващо сложен и объркан особено в по-съвременната история. например, няма вече либерали, просто защото всички са либерали (изключвам по-крайните партии и движения от политическия спектър); левите и десните на практика водят една и съща социална политика, защото инак никой няма да гласува за тях (вече ми се струва някак по-трудно един политически елит да втълпи на масите, че е много хубаво той (елитът) да управлява единствено с мисъл за себе си, а същевременно народът да е доволен, защото е например под управлението на олигарси-философи )
а за индивидуализма и консерватизма, каква връзка визираш - "държавата единствено като нощен страж" или например обратното "държавата като антипод на уравниловката на комунизма"
тъй де какво му е например лошото на шведския социализъм дали, пък не ограничава индивидуализма???
то под темата "Последната костенурка", едва ли някой ще ми отговори нещо, ама карай :twisted:Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
каквото е желанието ти,такива са и мислите ти,
каквито са мислите ти,такива са делата ти,
каквито са делата ти, такава е и съдбата ти.
Comment
Comment