Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Последната костенурка

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Последната костенурка

хехе, става въпрос за последната Фолксваген "Костенурка", която излезе от завод в Мексико...костенурката is no more :o това сигурно е единственият модел на "Народната кола", който ми харесва. нищо чудно де, след като е проектиран от Порше. това, което ме учудва е, че е правено по поръчка на Хитлер, а пък ми харесва. това сигурно е била най-хубавата му идея :twisted:
    Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
    каквото е желанието ти,такива са и мислите ти,
    каквито са мислите ти,такива са делата ти,
    каквито са делата ти, такава е и съдбата ти.

Последната костенурка

E, и? Каква ти е основната мисъл? :lol:
    Нека Всевишний укрепи десницата на народа и войската, за да запази честта, правата и славата на Отечеството и на избраний от народа монарх. Да живее България!!!

Comment

Originally posted by "Mahadeva"

това, което ме учудва е, че е правено по поръчка на Хитлер
      Няма нищо чудно, съвсем закономерно е! Фюрерът е националСОЦИАЛИСТ, той милее за добруването на народа От негова гледна точка VW е не просто автомобил, а начин на живот, при който основните блага са общодостъпни...
      А още Остап Бендер е казал, че автомобилът не е лукс, а превозно средство :lol:
      Si vis pacem - para bellum!

Comment

Re: Последната костенурка

хехе, ама от най-милеещите за добруването на народа е бил за добруването на цялото българско човечество направо :twisted:
        не бре, учудва ми, че е по "идея" на Хитлер, но въпреки това ми харесва...иначе то първите социални осигуровки се въвеждат от онзи краен консервативен реакционер Бисмарк , поне доколкото си спомням, тъй че дясното, ето това е истинският коз и милител за народните маси :o
        стига съм говорил глупости всъщност, Хитлер е "милеел" за държавата, а не за отделния индивид, ето това е, което истински дразни мен, "който имам мозък, колкото цяла планета"...индивидуализъм му е майката :twisted:

"Не. Избиването на евреите е било по-добра идея Жалко за непълното й осъществяване!"

Предполагам, че се шегуваш :roll:

Comment

Малко несвързано ми звучи, да не си попрекалил на снощната "Голяма Обща Форумна Среща"
          Вярно е, че железният канцлер Бисмарк въвежда задължителното социално осигуряване; както е вярно, че Хитлер вдъхва живот на концепцията "народен автомобил", като възлага реализацията й на Ф. Порше и му заповядва цената на изделието да не надхвърля една общодостъпна сума.
          Това за консерватизма и индивидуализма, които аз определям като върховни обществено-политически и нравствени ценности, пък изобщо не го разбрах, но проблематиката определено заслужава обстойно разнищване...
          Si vis pacem - para bellum!

Comment

Originally posted by "Hauptmann"

Малко несвързано ми звучи, да не си попрекалил на снощната "Голяма Обща Форумна Среща"
            Това за консерватизма и индивидуализма, които аз определям като върховни обществено-политически и нравствени ценности, пък изобщо не го разбрах, но проблематиката определено заслужава обстойно разнищване...
            о, не малко, а много несвързано звучи сега като го прочетох :roll: но тъкмо заминавах на море и бях хиперактивен, но от друга страна и като че ли тъкмо свършвах нощната си смяна...
            та, идеята ми беше, че звучи малко странно на пръв поглед дясното да въвежда мерки, които са на практика леви - като в цитираните случаи социалното осигуряване и въвеждането на масов автомобил. а, въпросът за дясно и ляво наистина е подобаващо сложен и объркан особено в по-съвременната история. например, няма вече либерали, просто защото всички са либерали (изключвам по-крайните партии и движения от политическия спектър); левите и десните на практика водят една и съща социална политика, защото инак никой няма да гласува за тях (вече ми се струва някак по-трудно един политически елит да втълпи на масите, че е много хубаво той (елитът) да управлява единствено с мисъл за себе си, а същевременно народът да е доволен, защото е например под управлението на олигарси-философи )
            а за индивидуализма и консерватизма, каква връзка визираш - "държавата единствено като нощен страж" или например обратното "държавата като антипод на уравниловката на комунизма"
            тъй де какво му е например лошото на шведския социализъм дали, пък не ограничава индивидуализма???
            то под темата "Последната костенурка", едва ли някой ще ми отговори нещо, ама карай :twisted:

Comment

Working...
            X