Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Американците

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Американците

Тъй, темата е лекинко обща, не точно морална и предимно емоционална....та, какво ви е отношението към американците. като казвам американците, нямам предвид единствено управниците им, а и тъй наречените обикновени люде, за които определение много трудно може да бъде дадено. пускам темата, защото за каквато и съвременна международна политика да говорим, все стигаме до американците и до Pax Americana...

това е вместо да давам моето мнение :twisted: е, доста е старичко, но пък винаги, когато го видя и ми става забавно :roll:
    Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
    каквото е желанието ти,такива са и мислите ти,
    каквито са мислите ти,такива са делата ти,
    каквито са делата ти, такава е и съдбата ти.

Американците

Работливи. Ограничени. Псевдопатриотични. Манипулируеми. Шовинизирани. Арогантни. Високомерни. Меркантилни. Скучни.

:roll: 8)

Не ги обичам. Ама никак. :|
    Спасибо Вам, Георгий Константинович, за то, что спасли Россию! Вечная вам память!

Comment

може би трябваше да започнеш с това, че не ги обичаш
      хм, да може би, но някои от тези епитети можеш да ги лепнеш и на българите, а в по-общ план и на хората изобщо...каква например е разликата между един средностатистически американец и един българин?
      не познавам много американци, та затова питам. но бих добавил още едно епитетче - професионалисти...

Comment

Трудно може да се направи някакво обобщение, тези, които познавам са общо взето интелигентни / е, то с какъвто се събереш, такъв ставаш /, но ми се струва, че като цяло са доста упорити и работливи, макар че въображението им ле-е-еко куца.
        "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

Една случка от контактуването ми с граждани на САЩ:
          Говоря си с един познат американец /бивш морски пехотинец и полицай с 15 годишен стаж, интересен човек/. И разговора стигна до музика. Аз споменах класическата музика и моля любимец там Бах. Нийл /името на американеца/ не реагира. Попитах го знаеш ли кой е Бах. Той каза ,че незнае. Аз поразказах малко за Йохан Себастиан Бах с надеждата ,че ще му светне нещо, но той не се сещаше. Даже му пусках Токата и Фуга в Ре Минор. Накрая след 10 минути разказване и питане не се ли сещаш го попитах. Е как не нзаеш нищо за Бах. Той ми благодари за лекцията и ми каза ,че не знае нищо за Бах тъйкато нямало никакъв смисъл да знае нещо за въпросния композитор. Както той се изрази: "Тази информация не ми носи нищо полезно".
          Като се замисли човек е прав до някъде.

Иначе друго което ми прави впечатление е ,че са доста по-дружелюбни хора от нас.
          In My Humble Opinion.

Comment

Дружелюбни обаче на сериозно, "истинско" приятелство трудно можеш да се надяваш. Всеки гледа себе си и колкото и дружелюбен да изглежда, въобще няма да се замисли преди да те прецака ако му е в интересите.

В смисъл че нашето и тяхното понятия за приятелство са различни.
            albireo написа
            ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Както той се изрази: "Тази информация не ми носи нищо полезно".
              Като се замисли човек е прав до някъде.
              Добро определение (доколко е вярно не мога да преценя, защото на практика, не познавам американци лично). Но тук въпросът е по-скоро какво можем да определим като "полезно" (всеки сам за себе си, естествено). И сигурно в това се крие и една от основните отлики.

Comment

Ще дам един пример , който показва интелектуалните възможности на средния американец:

През 1921 година в САЩ назрява проблема дали на авиацията да се разчита като надеждно военно и социално средство или не.
                В този момент в американското общество масово се дискотира въпорса , кое е по бързо : гълъба или самолета. Нужно е един полковник от авиацията да направи следния експеримент :
                Пуска няколко пощенски гълаба от Портланд до Сан Франциско и един самолет. Първите, стигат набелязаната цел за 48 часа , а втория за 7:30 часа. Така обществото е убедено в ползата от използване на авиацията.

За да придобиете по - обща представа ще ви спомена, че самолетите произведени през този период развиват м/у 150 и 200 км/ч,
                а гълъба много малко над 100км/ч.

Спестявайте по 5 марки на седмица и ще пътувате с ваша собствена кола!

Comment

Не съм съвсем убеден и че интелектуалните възможности на "средния" българин са много високи. Да не ви давам примери, че сигурно са ви до болка познати.

Comment

Виж, едва ли при текущите темпове на количествено нарастване, може да се поддържакаквото и да е качествено също (и е естестевно (поне за мен), че качеството постоянно намалява).

Comment

Дааа, не зачиташ ти основните закони на марксизма......нали уж количествените натрупвания предизвикват качествени изменения 8)
                      Май не си бил на остров Белене 8) гражданино Голъм

Comment

Опа! Рамблер, я раскажи на нас за сексуалните отношения в затвора Белене! Имаш ли татуировка на мацки на десния бицепс? :lol:
                        Спасибо Вам, Георгий Константинович, за то, что спасли Россию! Вечная вам память!

Comment

Хайде, хайде, Уханов, нали те знам - ти беше от втори отряд и се кълнеше, че през живота си не си чувал за Сахаров и Солженицин, още по - малко за радио Свободна Европа, ама никой не ти хващаше вяра.

Comment

А, не! Така не сме се договаряли! :lol: Тихо ся, сички ще разберък какъв съм аз всъщност! Само да не забележат кво пише над аватара ми! :o Уханов тихомълком се измъкна...

Comment

Originally posted by "Imperial Friedrich"

Дружелюбни обаче на сериозно, "истинско" приятелство трудно можеш да се надяваш. Всеки гледа себе си и колкото и дружелюбен да изглежда, въобще няма да се замисли преди да те прецака ако му е в интересите.

В смисъл че нашето и тяхното понятия за приятелство са различни.
                              Няма приятели, има интереси, а а може би не можем да разчитаме на сериозно приятелство, защото сме българи, а те американци...хм, струва ми се, всъщност безумно сигурен съм, че те са в много по-голяма степен патриоти, отколкото да речем нас може и да са шовинисти, може и да са нихилисти, може да са всякакви, обаче обичат във филмите си постоянно да се вее американското знаме :evil: а за "средния инлект" наистина нямам конкретна представа, но тя глупостта ходи по хората, а в Бг определено има качествени изменения :evil: :evil: :evil: но мога да кажа на мен коя е първата дума, която ми хрумва като чуя американец - лицемер...което не е точна дума, защото ми се струва, че те са такива без да го съзнават и без да го искат и в този смисъл те не са лицемери, а просто така изглеждат...

Comment

Working...
                              X