Като идея е добре човек да знае колкото се може повече чужди езици, но дали си заслужава да се учи език, който се използва от много ограничен кръг хора - във Ватикана, монаси от западното православие, лекари. По-добре е да се наблегне на "живите" езици.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Езици?
Collapse
X
-
Разбира се! при това на езици, които се говорят от най-много хора. Испанският, да кажем. Или френският.Originally posted by "scharfschutze"
Като идея е добре човек да знае колкото се може повече чужди езици, но дали си заслужава да се учи език, който се използва от много ограничен кръг хора - във Ватикана, монаси от западното православие, лекари. По-добре е да се наблегне на "живите" езици.Спасибо Вам, Георгий Константинович, за то, что спасли Россию! Вечная вам память!
Comment
-
хм, като че ли не е точно така...специално, когато се учат "романски" езици, мисля че много помага, ако си учил латински преди това (е, не знам доколко много). точно за испанския и френския, както и италианския разбира се, със сигурност би бил от полза...виж за румънския не съм сигурен, че ще помогне много латинския 8)Originally posted by "Сержант Уханов"
Разбира се! при това на езици, които се говорят от най-много хора. Испанският, да кажем. Или френският.scharfschutze написаКато идея е добре човек да знае колкото се може повече чужди езици, но дали си заслужава да се учи език, който се използва от много ограничен кръг хора - във Ватикана, монаси от западното православие, лекари. По-добре е да се наблегне на "живите" езици.
хихи, спомням си Ал Гор, като ходил на посещение в Латинска Америка и обяснява: "Ох, защо не учих повече латински като бях в Университета, сега щях да се разбирам с хората от Латинска Америка толкова по-добре"
Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
каквото е желанието ти,такива са и мислите ти,
каквито са мислите ти,такива са делата ти,
каквито са делата ти, такава е и съдбата ти.
Comment
-
Важна е идеята както каза Sir_Gray, а и аз не съм седнал сериозно да го уча, а само да съм запознат с езика и да мога да разбирам горе долу написаното. Освен това звучи добреOriginally posted by "scharfschutze"
Deimos, по-добре учи английски и немски, а не латински, ако не учиш медицина, естествено. Замисли се колко пъти ти се е налагало да четеш, вогориш или пишеш на езика на римляните?
<<..........>>
Comment
-
Ха-ха-ха-ха-ха!
hEll frEakER, последното ако си го казал учителката е било направо смъртоносно. Би трябвало тя да "падне от коня" и да си излезе от класната стая. :-)
...Но пък от друга страна учителите трябва да се уважават, защото полагат (или полагаха по мое време) големи усилия да ни напълнят главите.
В интерес на истината, английски знаят голям процент от интелигентните хора и е напълно нормално да се каже нещо подобно на един германец. Въпросът е дали той ще започне да говори на немски или ще продължи на английски.scharfschutze ®
бе не си тръгна от стаята, което донякъде беше гадно.....пък и тя не полага много усилия и само ме гърчи на даската и като види, че всичко ми е вярно, ме кара да трия дъската и аз си тананикам на Мистър Пропър мелодиката....общо взето е забавно....висока е 160 най-много и е с перука.....
и един америкаец имаме...той е пич обаче :tup:
Comment
-
Единственото нещо, което научих, освен: "Аз нищо незнам, но другите и това незнаят" е че езиците ми се отдават бая трудно. Е, българския го знам, дори без да съм си давал зор и винаги да съм имал средни оценки го владея по-добре от всички в даскалото ми. Макар и да съм забелязъл, че почти всички съФорумци владеят руския на едно прилично ниво аз ще се поставя на най-ниското стъпало, т.е. четене. Английският също ми е на едно доста ниско ниво, но днес разбрах, че ако зависи от него няма да умра от глад... Днес проведох един доста "поучителен" разговор с двама ЮС пехотинци от южните щати и им разбрах всичко... Остана френския, макар винаги да съм бил франкофоб в последно време веповече и повече навлизам сред привържениците на франкофонията. За мен тя е една от малкото сериозни алтернативи на "световния" английски език."Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"
И други затворници
нека четат пред вратите
нашата памет остъклена
с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"

Comment
Comment