Като идея е добре човек да знае колкото се може повече чужди езици, но дали си заслужава да се учи език, който се използва от много ограничен кръг хора - във Ватикана, монаси от западното православие, лекари. По-добре е да се наблегне на "живите" езици.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Езици?
Collapse
X
-
Originally posted by "scharfschutze"
Като идея е добре човек да знае колкото се може повече чужди езици, но дали си заслужава да се учи език, който се използва от много ограничен кръг хора - във Ватикана, монаси от западното православие, лекари. По-добре е да се наблегне на "живите" езици.Спасибо Вам, Георгий Константинович, за то, что спасли Россию! Вечная вам память!
Comment
-
Originally posted by "Сержант Уханов"
scharfschutze написаКато идея е добре човек да знае колкото се може повече чужди езици, но дали си заслужава да се учи език, който се използва от много ограничен кръг хора - във Ватикана, монаси от западното православие, лекари. По-добре е да се наблегне на "живите" езици.
хихи, спомням си Ал Гор, като ходил на посещение в Латинска Америка и обяснява: "Ох, защо не учих повече латински като бях в Университета, сега щях да се разбирам с хората от Латинска Америка толкова по-добре"Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
каквото е желанието ти,такива са и мислите ти,
каквито са мислите ти,такива са делата ти,
каквито са делата ти, такава е и съдбата ти.
Comment
-
Originally posted by "scharfschutze"
Deimos, по-добре учи английски и немски, а не латински, ако не учиш медицина, естествено. Замисли се колко пъти ти се е налагало да четеш, вогориш или пишеш на езика на римляните?<<..........>>
Comment
-
Ха-ха-ха-ха-ха!
hEll frEakER, последното ако си го казал учителката е било направо смъртоносно. Би трябвало тя да "падне от коня" и да си излезе от класната стая. :-)
...Но пък от друга страна учителите трябва да се уважават, защото полагат (или полагаха по мое време) големи усилия да ни напълнят главите.
В интерес на истината, английски знаят голям процент от интелигентните хора и е напълно нормално да се каже нещо подобно на един германец. Въпросът е дали той ще започне да говори на немски или ще продължи на английски.scharfschutze ®
бе не си тръгна от стаята, което донякъде беше гадно.....пък и тя не полага много усилия и само ме гърчи на даската и като види, че всичко ми е вярно, ме кара да трия дъската и аз си тананикам на Мистър Пропър мелодиката....общо взето е забавно....висока е 160 най-много и е с перука.....
и един америкаец имаме...той е пич обаче :tup:
Comment
-
Единственото нещо, което научих, освен: "Аз нищо незнам, но другите и това незнаят" е че езиците ми се отдават бая трудно. Е, българския го знам, дори без да съм си давал зор и винаги да съм имал средни оценки го владея по-добре от всички в даскалото ми. Макар и да съм забелязъл, че почти всички съФорумци владеят руския на едно прилично ниво аз ще се поставя на най-ниското стъпало, т.е. четене. Английският също ми е на едно доста ниско ниво, но днес разбрах, че ако зависи от него няма да умра от глад... Днес проведох един доста "поучителен" разговор с двама ЮС пехотинци от южните щати и им разбрах всичко... Остана френския, макар винаги да съм бил франкофоб в последно време веповече и повече навлизам сред привържениците на франкофонията. За мен тя е една от малкото сериозни алтернативи на "световния" английски език."Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"
И други затворници
нека четат пред вратите
нашата памет остъклена
с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"
Comment
Comment