Neonix написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
бихте ли празнували Halloween?
Collapse
X
-
то си зависи от гледната точка. Празникът сам по себе си си е прекрасен както и всеки друг християнски празник.В протестанството тва е Вси Светии, с който се и почита паметта на мъртвите, а при католицизма-свети Мартин.По принцип се празнува по начина с многото деца които ако можеше би смачкал с крак и глупавите костюми само при протестантите,обаче въпреки че е много глупаво си е веселко като идея.А пък католиците просто си обличат по едно яке, хващат няколко торби и обикалят къщите и трупат бонуси(сам съм го правил).
Абе хубаво си е.***
Comment
-
auschwitz написакато идея празника е интересен но не го празнувам щото не е български + това Американски а аз ги мразим американците...
Празникът не е американски. Празникът е Келтски и е на повече от 2000 години. На този ден древните келти са се маскирали за да гонят злите духове.
На Балканите е имало Келтско царство.
В интерес на истината ми допада идеята да се изтипосам като Хайдутин , рицар или СС-овец, а защо не и като руски солдат. Интересно ще бъде в една компания на този ден СС-овец, евреин и руснак да играят карти например
Просто трябва да се освободим от задръжките си. В България на Нова Година много хора се маскират и си правят веселото.
Тук в САЩ например, на този ден, който беше тази неделя, аз видях и възрастни хора маскирани.
Ами ние в България на кукерските празници какво правиме? Не се ли маскираме. Но най-добре се маскираме по кръчмитеТо исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Parabellum написаВ интерес на истината ми допада идеята да се изтипосам като Хайдутин , рицар или СС-овец, а защо не и като руски солдат. Интересно ще бъде в една компания на този ден СС-овец, евреин и руснак да играят карти напримерМодератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Parabellum написаА такааааааа, хванахте се на въдицата мииииииии
Освен това връзката ти с келтите ми се струва страшно произволна. На същата или на околна дата нищо подобно не празнуваме. Обаче кукерските истории много повече приличат на китайското гонене на духове от маскирани хора със звънци и тн пак около нова година. Защо с тях да не правим паралел? Изобщо, както и да го въртиш, празника си е чужд.albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
8)
мда Парабелуме прав си за Ирландското и пак казвам че като идея е хубав на тука са много малко хората които го празнуват пък както и да го погледнеш си е чижд празника...иначе за едното пиене все ще се съберем...иначе идеята ти за "СС-овец, евреин и руснак да играят карти " ме изкефи трябва да го направим някой път... :lol: тамун вече съм се снимал с СС-овска униформа..."Чуя ли думата култура, зареждам револвера!"
Comment
-
Parabellum написаПросто трябва да се освободим от задръжките си.
Не бих се очудил да не сте против това пуберите в училищата или младежите да си разменят "валентинки" на бълграския прзник Трифон Зарезан....
Comment
Comment