Съобщение

Collapse
No announcement yet.

бихте ли празнували Halloween?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Neonix написа
    Аз пък всеки ден си го празнувам. Като видя комшийката и .... ааааууууу :twisted:
    И вдигаш тиквата а? :lol:

Comment

то си зависи от гледната точка. Празникът сам по себе си си е прекрасен както и всеки друг християнски празник.В протестанството тва е Вси Светии, с който се и почита паметта на мъртвите, а при католицизма-свети Мартин.По принцип се празнува по начина с многото деца които ако можеше би смачкал с крак и глупавите костюми само при протестантите,обаче въпреки че е много глупаво си е веселко като идея.А пък католиците просто си обличат по едно яке, хващат няколко торби и обикалят къщите и трупат бонуси(сам съм го правил).
      Абе хубаво си е.

Comment

като идея празника е интересен но не го празнувам щото не е български + това Американски а аз ги мразим американците...
        "Чуя ли думата култура, зареждам револвера!"

Comment

auschwitz написа
          като идея празника е интересен но не го празнувам щото не е български + това Американски а аз ги мразим американците...
          А такааааааа, хванахте се на въдицата мииииииии
          Празникът не е американски. Празникът е Келтски и е на повече от 2000 години. На този ден древните келти са се маскирали за да гонят злите духове.
          На Балканите е имало Келтско царство.
          В интерес на истината ми допада идеята да се изтипосам като Хайдутин , рицар или СС-овец, а защо не и като руски солдат. Интересно ще бъде в една компания на този ден СС-овец, евреин и руснак да играят карти например
          Просто трябва да се освободим от задръжките си. В България на Нова Година много хора се маскират и си правят веселото.
          Тук в САЩ например, на този ден, който беше тази неделя, аз видях и възрастни хора маскирани.
          Ами ние в България на кукерските празници какво правиме? Не се ли маскираме. Но най-добре се маскираме по кръчмите
          То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Parabellum написа
            В интерес на истината ми допада идеята да се изтипосам като Хайдутин , рицар или СС-овец, а защо не и като руски солдат. Интересно ще бъде в една компания на този ден СС-овец, евреин и руснак да играят карти например
            В тази връзка имаше една интересна книжка на А. и Б. Стругацки, "Обреченият град", ако ти остане някога време й хвърли един поглед.
            Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
            Проект 22.06.1941 г.
            "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Parabellum написа
              А такааааааа, хванахте се на въдицата мииииииии
              Много избирателно четеш, точно предния пост отбеляза къде се празнува празника.

Освен това връзката ти с келтите ми се струва страшно произволна. На същата или на околна дата нищо подобно не празнуваме. Обаче кукерските истории много повече приличат на китайското гонене на духове от маскирани хора със звънци и тн пак около нова година. Защо с тях да не правим паралел? Изобщо, както и да го въртиш, празника си е чужд.
              albireo написа
              ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Аз мислех, че е ирландски, ама както каза Империал, можем да си правим всякакви асоциации.
                По моя преценка съм обективен.

Comment

8)
                  мда Парабелуме прав си за Ирландското и пак казвам че като идея е хубав на тука са много малко хората които го празнуват пък както и да го погледнеш си е чижд празника...иначе за едното пиене все ще се съберем...иначе идеята ти за "СС-овец, евреин и руснак да играят карти " ме изкефи трябва да го направим някой път... :lol: тамун вече съм се снимал с СС-овска униформа...
                  "Чуя ли думата култура, зареждам револвера!"

Comment

Помощ за Курск

Каква е униформата - да не е на SS-Stanadrtenfuehrer Щирлиц а?

Comment

Между другото Хелоууина беше добър повод да се направим на идиоти по Витоша
                      Аз бях елф с лък и криви стрелички ))

мухаха...
                      "Нима, Създателю,
                      съм искал от пръстта човек да ме изваеш,
                      мигар аз самият съм те молил
                      от мрака да ме извлечеш?"

Comment

Хехе а как си скри вампирските зъби - все пак би трябвало лесно да са разпознали граф Дракула като елф

Comment

Parabellum написа
                          Просто трябва да се освободим от задръжките си.
                          Е добре не смяташ ли,че това е проникване на чуждо влияние?Тук не става въпрос само за задръжки.

Не бих се очудил да не сте против това пуберите в училищата или младежите да си разменят "валентинки" на бълграския прзник Трифон Зарезан....

Comment

Като видя думите " чуждо влияние" и ме налягат мисли за другаря Сталин..... Бе, всеки да си празнува каквото си иска, негова си работа.
                            "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

А кое не е "чуждо влияние"? Съгласен съм с Рамблер. Аз не го празнувам не защото е "чуждо влияние", а просто защото нямам такъв навик. Вероятно ако го празнувах от малък щях да го празнувам и сега.

Comment

О, в училище (на село или в града - все едно!), децата превръщат всеки ден в един безкраен Хелоуин!
                                Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!

Comment

Working...
                                X