Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бихте ли воювали за България?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Ха! Че аз ще бъда един от първите призовани...Разбира се че ще се бия...ще ми е интересно да видя вас дечица какви ще ги вършите..хехе ( майтап). Да ще бъда доброволец, но не защото думата "България" означава нещо много за мен. Ще се бия заради семейството и децата си. И ще правя всичко възможно да прекратя войната, защото знам какво е това "война".
    Valor is of no service,
    chance rules all,
    and the bravest often fall
    by the hands of cowards.

Comment

LongJohnSilver написа
      , но не защото думата "България" означава нещо много за мен.
      А трябва да означава

Нека живеем и умрем за България!

Comment

Не, не.. Означава : нека да накараме враговете ни да умрат за България
        Valor is of no service,
        chance rules all,
        by the hands of cowards.

Comment

Нека опитаме да живеем а?
          Мисля че ще допринесем повече с живота си отколкото със смъртта си!
          Между другото Шовинисте пак започвате с поученията си какво трябва и какво не.

Comment

На първа линия и срещу всеки (а специално ако по някакъв начин се уреди срещу така наречените ЯНКИ и на камикадзе ще се направя) :weird: Само срещу Руснаци да стрелям бих имал противоречиви чуства независимо от всичко.
            Ruhm und Ehre der Waffen SS

Comment

Само срещу Руснаци да стрелям бих имал противоречиви чуства независимо от всичко.
              Ами ако те (руснаците) стрелят по теб?
              Valor is of no service,
              chance rules all,
              by the hands of cowards.

Comment

Естествено но с нежелание.. освен ако по някакъв начин по време на конфликта или преди това не са ме засегнали сериозно на лична основа но това вече са различни сценарий, а аз говоря най-общо. То се подразбира, че ако се стигне до такава ситуация то значи сме в грешния лагер и не бих имал особено висок морал.
                Ruhm und Ehre der Waffen SS

Comment

На мен би ми било много трудно да убия хладнокръвно човек... Единственото, което би предпазило съвестта ми е "знанието", че на война на растояние километър-два дори на убиеш или раниш някого няма и да разбереш ти ли си виновника.
                  "Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"

И други затворници
                  нека четат пред вратите
                  нашата памет остъклена
                  с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"

Comment

LongJohnSilver написа
                    защото знам какво е това "война".
                    Да не си участвал в някоя мисия или нещо от този род?

А иначе по темата естествено, че бих се записал доброволец (все пак мисля като завърша да се пробвам да стана професионален войник (кадрови) ), но и аз като всички ще се бия единствено за България, а не за някви керливи политици (марионетки). И много ясно че ще стрелям по вражеските войници все пак ще е война.
                    Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Забелязали ли сте, какви хора ходят на война в модерния свят?!

Обмисляли сте вариант българското общество да е "народ от войни", като през Първото Българско царство, където всеки мъж е длъжен да има кон, с който единствено трябва да ходи на бран, и където дори жените биват обучени да бранят дома си.
                      "Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"

И други затворници
                      нека четат пред вратите
                      нашата памет остъклена
                      с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"

Comment

Не бих се бил за нищо друго, освен за хората, които обичам - семейство и приятели, а бих стрелял само срещу някого, който се опитва да ги нарани. Като ви гледам колко сте войнствени, много ми приличате на тези, които с пяна на уста крещят по стадионите и хвърлят бомбички а като дойдат полицаите, изтопуркват набързо по алеите в борисовата градина
                        "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

Ако знаеш колко бомбички съм нахвърлял едно време....
                          XV mile the sea brode is
                          From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
                            Ако стане покутевица добрият стар Парабелум хваща първият аероплан за Родината и се връща да се бие за Нея! Ще си нарамя добрата стара Манлихерка и ще тепам поганци-каквито и да са те.
                            Абе то се е видяло, че някой ден все ще се мре, но поне да бъде в Родината!
                            То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

...

Michael Wittmann написа
                              Само срещу Руснаци да стрелям бих имал противоречиви чуства независимо от всичко.
                              Еми за кво си си избрал прякор на немски национален герой,тогава :?

Comment

Re: ...

Чак пък германски НАЦИОНАЛЕН герой... :roll:

Несъмнено Витман е изключителен танкист и войник и не мога да намеря точни думи с които да го опиша, но чак пък национален герой - струва ми се че е това е малко престараване. Ако обявим всички Panzer и Luftwaffe асове за национални герой то Германия ще страда от пренасищане и ще се нуждае от спешен износ на герои и подвизи.

Comment

Working...
                                X